Èxit total de les 2 hores de resistència a la Torre d’Oristà

El Moto Club s’estrena amb pilots referents com Gerard Farrés o Raúl Fernández

24/01/2023
La Torre d'Oristà

El Moto Club la Torre d’Oristà va organitzar aquest diumenge, 22 de gener, la seva primera cursa i ho va fer amb èxit tant de públic com de participació. I és que un total de 70 equips van formar part de la competició, i entre ells hi havia pilots destacats com Gerard Farrés, que fa pocs dies va finalitzar una nova edició del Ral·li Dakar, o Raúl Fernández, pilot de l’equip Aprilia RNF Racing de Moto GP, que formava equip amb Marc Roma, el fill del campió del Dakar Nani Roma.

Durant dues hores, els 70 equips participants van haver de fer front tant a un circuit llarg i exigent com a les males condicions meteorològiques d’un dels dies més freds de l’any, i és que al matí es registraven entre 6 i 7 graus sota zero. De fet, una prova irrefutable del fred és que el glaç de primera hora del matí va obligar l’organització a endarrerir uns minuts l’inici de la cursa per una evident falta d’adherència dels pneumàtics al terra. Tot i així, un cop va arrencar la prova ja no hi va haver més inconvenients i es va poder desenvolupar sense cap tipus de problema.

Hi havia un total de sis categories: Sènior, Màster 40, Júnior, Pilot Sol, Mixta i, finalment, Pare i Fill. L’equip que va aconseguir completar més voltes va ser el tàndem format per Pau Tomàs i Adrià Sánchez, que van aconseguir la victòria en categoria Sènior amb un total de 23 voltes, les mateixes que Víctor Alonso i Rafa Soto, que van acabar en segona posició, per davant de Marc Calmet i Arnau Lledó (tercers, amb 22 voltes) i Marc Roma i Raúl Fernández (quarts, amb 22 voltes).

En categoria Júnior, la victòria va ser per a Xavier Gil Sala, amb 22 voltes, les mateixes que la parella formada per Marc Truyols i Jordi Galera (2n) i una més que Jordi Soler i Roger Ponsa (3r). En Màster 40, Gerard Farrés i Josep Lluís Diego es van alçar amb la victòria amb un total de 21 voltes, per davant d’Albert Feliu i Tomàs Martínez (21 voltes), i Manuel Mora i Raúl Garcia (també 21 voltes).
En Pilot Sol, Yago Domínguez (22 voltes) va guanyar amb Samuel Obrado (22 voltes) com a segon i Xavier Ferrer (22 voltes), tercer. En categoria Mixta, Judit Solà i Gerard Casanova (19 voltes) es van imposar a Joan Margens i Montse Torrente (17 voltes).

I finalment, en categoria Pare i Fill la victòria va ser per a Marc i Oleguer Riba, membres del Moto Club la Torre d’Oristà, que van aconseguir completar un total de 22 voltes. La segona posició va ser per a Jordi Rodes (pare) i Jordi Rodes (fill), amb 21 voltes; i la tercera, per a Martí i Jordi Bañeres, amb 20 voltes completades.

Des de l’organització, Marc Sucarrats va fer una valoració molt positiva del que va ser la primera competició organitzada pel Moto Club la Torre d’Oristà, ja que tot i haver de fer front “al fred i a la glaçada, la resposta tant dels participants com del públic ha sigut molt positiva”. Finalment, Sucarrats també va mostrar l’orgull per la victòria de Marc i Oleguer Riba, membres del Moto Club, en la categoria de Pare i Fill.

En aquesta enquesta han votat 91 persones.