Freixer es corona campió del món de duatló de muntanya

L’atleta de Folgueroles, convocat per la selecció estatal, va guanyar en un final molt ajustat per davant de Jesús de la Morena. La duatló constava de dos segments de BTT de 14 i 12 quilòmetres separats per 10 quilòmetres de cursa a peu amb un desnivell de 1.400 metres.

03/07/2012

L’atleta de Folgueroles Francesc Freixer es va proclamar aquest diumenge nou campió del món de duatló de muntanya (SkyBike) als SkyGames, els campionats del món de curses de muntanya que es fan a la Ribagorça, entre Catalunya i Aragó.

El folguerolenc, convocat per la selecció estatal, es va endur la victòria en un final molt ajustat de la prova de SkyBike per davant de Jesús de la Morena.

La duatló constava de dos segments de BTT de 14 i 12 quilòmetres separats per 10 quilòmetres de cursa a peu amb un desnivell positiu de 1.400 metres.

Freixer va compartir el liderat en el primer segment ciclista amb el francès Didier Zago, Joan Freixa (AE Diedre) i el castellterçolenc Èric Díaz (Exclusive Team).

A l’inici del tram a peu Zago va quedar sol al davant seguit de De la Morena, que va acabar contactant amb el francès al final del segon segment.

Per darrere, Freixer encarava l’últim tram de BTT amb possibilitats de retallar diferències “però no tenia clar que els pogués atrapar”. Al darrer quilòmetre, quan el circuit s’enduria, l’osonenc va poder superar Didier Zago i es va posar a roda de De la Morena.

Quan faltaven uns 500 metres, i bon coneixedor del circuit, va atacar “agafant uns metres definitius per entrar primer a meta”, explicava Freixer, satisfet per “la victòria i el títol assolit”.

El folguerolenc va creuar la meta amb 3 segons d’avantatge sobre De la Morena i 31 sobre Zago. Freixa i Díaz van ser quart i cinquè.

Li sembla bé que Pedro Sánchez hagi decidit continuar?

En aquesta enquesta han votat 124 persones.