Gerard Bofill, campió de Catalunya Júnior a Sant Julià

Mireia Benito va ser la millor ciclista en la Copa Catalana de fèmines

13/06/2019
Sant Julià de Vilatorta

Gerard Bofill va ser el gran vencedor en el Campionat de Catalunya Júnior de ciclisme en carretera que es va disputar dissabte a Sant Julià de Vilatorta. Amb sortida i arribada des del carrer de Núria, la cursa va tenir un recorregut de 102,6km en què les fèmines van començar al quilòmetre 31,4, amb un traçat interessant per Osona i les Guilleries amb els punts més alts al Coll de Mansa, Collsesplanes, Coll de Gomara i Romegats.

L’organització, el Club Ciclista Calma, va tenir el suport d’una dotació de 12 mossos d’esquadra que van regular el trànsit amb l’ajuda de la Guàrdia Urbana de Vic i Taradell i la col·laboració de motoristes voluntaris que “van fer que tota la jornada funcionés en perfectes condicions”, expliquen. Tant l’organització de la cursa com els membres de la Federació Catalana de Ciclisme van acabar molt satisfets de com va anar tota la jornada. Entre 55 ciclistes júniors, Bofill va ser proclamat campió al finalitzar amb un temps de 2h 44min i 54seg, creuant la línia de meta juntament amb Adrià Bartrina i Gerard Edo, en una cursa en què a mig recorregut van haver-hi escapats amb una distància de dos minuts però que van ser atrapats de nou després que el grup perseguidor reaccionés. En el tram final de la cursa, un dels petits grups van acabar al terra en una caiguda múltiple però van poder finalitzar la carrera amb normalitat.

Paral·lelament, també es va disputar la Copa Catalana de fèmines, en la qual Mireia Benito va ser la millor de 25 participants, amb un temps de 2h 50min i 13seg. Benito va creuar la línia d’arribada en solitari traient gairebé un minut a les seves rivals, 53 segons per ser exactes, a la danesa Fie Osterby. Noemí Ferré i Marina Isan, amb el mateix temps, van ser tercera i quarta, respectivament. Emma Ortiz, vencedora i líder de la categoria Sub-23, va ser la sisena ciclista a creuar la meta, amb un temps de 2h 52 min i 36 seg.

Dissabte a la tarda, també es van disputar la resta de categories de la Copa Catalana de fèmines, júniors i cadets, juntament amb els cadets masculins, amb un recorregut de 52km amb 65 ciclistes en curses amb molta expectació i amb una gran assistència de públic. En Cadet es va imposar Axier Casado, amb 1h 18min i 19seg, seguit d’Oriol Alcaraz i Sergi Darder, a 9seg i 1min i 36seg, respectivament. En fèmines Júnior va guanyar Laia Burdoy, que va completar la cursa amb un temps d’1h 24 min i 11seg, i en fèmines Cadet, la vencedora va ser Estefania Jiménez, amb un temps total d’1h 28min i 20seg.
A més, també es va disputar el Campionat de Catalunya Infantil al circuit tancat del polígon La Quintana, amb distàncies d’entre 2km i 20,8km en les categories des de Prebenjamí fins a Infantil i que va comptar amb més de 100 participants. Els vencedors van ser Sergi Monserrat i Júlia Garcia, en Infantil; Joel Munté i Adriana Vargas, en Aleví; Eloi Ramos i Lluna Jiménez, en Principiants; Ilde Jiménez i Aina Vilarrasa, en Benjamí, i Martí Garcia, en Prebenjamí.

En aquesta enquesta han votat 89 persones.