Gerard Martínez és el més ràpid a la marató de la Setdellonga

Albert Llonch i Clara Morral s’imposen a la mitja marató de la prova de Vilallonga

Gerard Martínez, de Camprodon, va ser l’atleta més ràpid a finalitzar la cursa llarga de la Setdellonga. Va fer els 42km amb un temps de 4h 6min 34seg, essent un dels més ràpids de les 11 edicions disputades fins al moment. La prova, no competitiva, es va disputar diumenge al matí i va comptar amb 140 participants, entre la marató i la mitja, de 21km. Al final de la cursa, Martínez assenyalava que “es tracta d’una cursa molt xula, amb paratges increïbles i un circuit que no coneixia”. Aquesta era la primera vegada que Martínez corria la Setdellonga en aquesta distància, ja que temps enrere ho havia fet a la prova dels 21km, la seva especialitat, i en destacava els avituallaments: “L’organització s’aboca en tot pel corredor.” Martínez va treure gairebé un quart d’hora al segon classificat, Sergi Bañeras, i més de 29 minuts al tercer, Marc Gispert. En fèmines, Cristina Matarrodona i Cristina Colom van ser les dues úniques dones que hi van participar, arribant juntes i tancant la cursa amb més de vuit hores.

Pel que fa a la mitja marató, la victòria va ser per a Albert Llonch, amb un clar domini sobre els seus perseguidors. Llonch va recórrer els 21km amb un temps d’1h 48min 51seg, seguit de Marc Reniu i Alfonso Guillén, a més d’11 i 17min, respectivament. En la categoria femenina, la victòria va ser per a Clara Morral, amb un temps de 2h 24min 29seg. El podi el van completar Laura Baeza i Núria Busquets. El fet que no sigui competitiva permet també que els participants s’ho agafin amb calma.

Cristina Matarrodona i Cristina Colom, úniques participants femenines de la marató | Evorama

La prova estava organitzada pel Grup de Muntanya Vall de Camprodon, que té com a objectiu conèixer l’entorn del municipi de Vilallonga de Ter i “tots els nuclis”, assenyalava l’alcaldessa i membre de l’organització, Mònica Bonsoms, que feia una valoració molt positiva de la prova i destacava “la consolidació de la mitja marató amb atletes més ben preparats, mentre que costa més que hi hagi participants a la llarga”. De fet, dels 140 participants només una trentena van participar a la marató. Bonsoms també destacava el paisatge: “Els atletes ho gaudeixen molt, és un recorregut circular per tots els nuclis que combina bosc i pistes i agrada molt.”

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 340 persones.