Jan Margarit i Laura Orgué no donen opció a l’onzena Olla de Núria

Tot i que la prova es va avançar un mes respecte les dates habituals, el bon temps va acompanyar els prop de 700 atletes que hi participaven

No hi va haver sorpreses i l’onzena edició de l’Olla de Núria va ser per als principals favorits: Jan Margarit i Laura Orgué, guanyadors també de l’edició passada. Orgué, però, venia de córrer i guanyar el dia abans la cursa vertical, i tot i arrossegar molèsties a un genoll no va tenir problemes per adjudicar-se la seva quarta Olla de Núria.

El més ràpid a realitzar els 21,5 quilòmetres va ser Jan Margarit. Amb només 19 anys, l’atleta de Matadepera va completar el recorregut amb un temps de 2h 18min 13seg. Margarit va treure més de 5 minuts al madrileny Antonio Alcalde, amb qui va fer gran part del recorregut, i més de 7 a Oriol Cardona, que va completar el podi. Darrere seu van anar arribant altres atletes destacats del panorama català com Andreu Prost, Nil Cardona o Èric Moya. Margarit i Alcalde van fer relleus per pujar al Puigmal, tot i que va ser Margarit qui va coronar primer el cim. A la baixada Cardona els va atrapar i no va ser fins a les dues últimes pujades quan Margarit va deixar enrere els dos atletes per encarar la baixada final en solitari. A banda del Puigmal, el recorregut amb més del 72% a més de 2.700 metres va passar per pics com el de l’Àguila, el de Noucreus o Finestrelles i també el Puig de Font Negre.

Toni Anguera

Ferran Latorre va donar la sortida de la prova / Toni Anguera

La sortida de la prova, amb més de 700 atletes, la va donar l’alpinista Ferran Latorre, que recentment va coronar l’Everest i va completar l’ascens als catorze vuitmils del planeta.

Laura Orgué arrasa tant en la cursa vertical com en l’Olla Clàssica

Laura Orgué no va tenir rival en categoria femenina i va completar el recorregut amb un temps de 2h 52min 37seg. Més competit va ser el segon i el tercer lloc, amb Clàudia Sabata i Tina Bes (primera veterana), que van arribar amb un interval de poc més d’un minut entre elles però a més de mitja hora d’Orgué. Precisament Orgué, especialista en les pujades, competia l’Olla després d’haver-se adjudicat el dia abans, dissabte al matí, la cursa vertical i es convertia en la primera persona que guanyava les dues proves en una mateixa edició. A la vertical, amb 1.580 metres de desnivell positiu en només 6km, Orgué va fer un temps d’1h 21min 46seg seguida de Fàtima de Diego, a més de 12min, i d’Alba Segura. La victòria a la cursa masculina va ser per a Pere Rullán mentre que el podi el van completar Joan Freixa i Agustí Roc. La prova va comptar amb 47 participants.

En aquesta enquesta han votat 413 persones.