L’UVic CB Vic tira d’orgull i venç el Calvià a casa en un duel feixuc

Els vigatans van dominar gran part del partit, tot i les esgarrapades dels visitants al final

17/02/2020
Vic

L’UVic-UCC CB Vic continua liderant en solitari la Lliga EBA amb només una derrota i dissabte va demostrar el motiu que el manté al capdavant batent el Flanigan Calvià, novè classificat (84-77). Malgrat trobar-se en la part mitjana de la taula, “el Calvià té molt bons jugadors, amb trajectòria a categories superiors”, explicava Adrià Alonso després del partit, “i té un estil de joc molt incòmode per nosaltres, ja que forma una teranyina defensiva complicada de batre”, deia.

Però, sense importar el rival que tenien al davant, la maquinària de l’UVic CB Vic va seguir en la seva línia. “Hem sumat bons minuts, tot i que hem anat una mica a ratxes”, afirmava Alonso, “però ens ha castigat que ens han xiulat moltes tècniques avui, quan som un equip molt defensiu”, afegia. El primer parcial va estar molt igualat (20-21), però el segon i el tercer van resultar els millors minuts per als locals, quan van obrir una distància de fins a 14 punts que els va permetre respirar, gràcies a una bona actuació col·lectiva i amb moments brillants de jugadors com Pep Ortega, que va marcar diferències des de sota la cistella. Però, tot i això, aquest avantatge es va anar escurçant a les acaballes del partit, quan el Calvià va retallar-lo a la meitat, posant les coses difícils als locals, per deixar el 84 a 77 final.

Les sensacions durant el partit, però, van ser bones, sobretot en l’efectivitat des de la línia de tres. “Nosaltres depenem dels triples, i quan ens falla aquest recurs ens fiquem en problemes”, afirmava Alonso. Però amb això, i sumat al retorn d’efectius com Baiget, que “ens aporta un gran potencial ofensiu”, el Vic continua pedalant per sumar un nou títol aquest 2020, que compartiria el lloc a la vitrina amb la Lliga Catalana EBA, ofert a l’afició del Castell d’en Planes aquest mateix dissabte.

En aquesta enquesta han votat 859 persones.