Oriol Cardona i Oihana Kortazar s’emporten la 15a Olla de Núria

Per darrere de Cardona i amb més de cinc minuts de diferència van arribar Antoni Martínez i Ricardo Cherta. Ells dos van mantenir un intens duel amb Jordi Alís. L’atleta de Manlleu Albert Ballús va ser cinquè.

15/06/2022
Ribes de Freser

Oriol Cardona va tornar a ser el més ràpid a l’Olla de Núria i va sumar la seva tercera victòria a la prova organitzada per la Unió Excursionista Vic que diumenge va arribar a la 15a edició. Oihana Kortazar va aconseguir la seva primera victòria a la cursa, que va comptar amb més de 600 participants.

El corredor de Banyoles va sortir primer i va acabar primer. Fins al Puigmal va estar acompanyat per l’atleta Júnior Iu Net. Cardona ja va passar sol pel Coll de Finestrelles i amb una magnífica carrera en solitari va completar els 21 quilòmetres de recorregut amb un temps de 2h 12min 37seg. Tot i que no va ser rècord de la prova, Cardona va millorar la seva marca personal en vuit minuts: “Estic molt content, no venia amb gaire entrenament però sí amb moltes ganes. He sortit ràpid i al final m’ha passat una mica de factura, però estic feliç de ser aquí i de córrer a casa”, destacava l’atleta, que afegia que “m’ha anat molt bé i he pogut rebaixar el meu temps”.

L’atleta basca Oihana Kortazar va ser la primera fèmina a creuar la línia d’arribada. Com Cardona va liderar la cursa des del primer moment. Al Puigmal va rebaixar a més d’un minut el temps de l’edició passada, i tot i un ensurt en una caiguda Kortazar va poder mantenir la primera posició i guanyar l’Olla de Núria amb un temps de 2h 42min 11seg: “Després de la caiguda he vist perillar la primera posició. A l’última baixada he fet l’últim esforç i he pogut guanyar”, destacava la corredora de Guipúscoa, tot i que es lamentava de no haver pogut millorar el temps de l’any passat.

El podi femení el van completar Malen Osa, que va arribar a menys de tres minuts, i Núria Gil, que va ser tercera després d’un gran duel amb la vigatana Anna Comet, que va acabar quarta. L’edició d’enguany de l’Olla de Núria formava part del circuit Golden Trail National Series Espanya & Portugal que es reprendrà al mes d’octubre.

Paral·lelament també es va disputar l’Olla Júnior, amb victòria d’Iu Net i Mar Córdoba. Net va ser el més ràpid a recórrer els 12,5 quilòmetres amb un desnivell de 1.085m amb un temps d’1h 14min 53seg, mentre que Córdoba els va fer amb 1h 56min 28seg. L’Olla Júnior, pensada per a les joves promeses, ascendeix al Puigmal seguint el recorregut de la distància clàssica i baixa fins al Pic del Segre passant pel Coll de Finestrelles. Com és habitual, l’Olla de Núria també va reunir els atletes més petits amb les Olletes infantils, una cursa que va comptar amb una gran participació, com a totes les activitats realitzades al llarg del cap de setmana.

I és que des de divendres hi ha hagut competició a la Vall de Núria. Roger Bella i Erola Bisquert van ser els guanyadors de l’Olla Nocturna, una prova de 12 quilòmetres que es va disputar divendres a la nit. Jordi Comellas i Ramon Caballeria en masculí i Anna Pujol i Intza Osa en femení van completar el podi. Dissabte va ser el torn de l’Olla Vertical de quatre quilòmetres, que va tenir com a guanyadors Albert Pérez i Sara Alonso. Huige Titouan i Marcel Romaní van ser segon i tercer, respectivament, mentre que el podi femení el van completar Georgina Gabarró i Fàtima de Diego.

En aquesta enquesta han votat 892 persones.