S’acaba la ratxa històrica del CB Vic

Els de Sergi Fortes cauen a la pista del Mataró Homs, el seu perseguidor durant tota la temporada juntament amb el Palmer Mallorca, i perden el liderat

15/03/2023
Vic

No perdien des del 12 de novembre a la pista de l’Alfindén i encadenaven una ratxa històrica a la Lliga EBA de 13 victòries consecutives i una volta sencera guanyant, però la bona dinàmica vigatana es va veure truncada dissabte pel Mataró Homs. Un equip que juntament amb el Palmer Mallorca ha estat el gran perseguidor tota la temporada i que va aconseguir superar el conjunt vigatà per 77 a 69.

El Vic viatjava a Mataró amb la baixa important d’Iglesias per enfrontar-se a un rival directe en una pista amb un gran ambient a l’altura d’un partit en què hi havia molt en joc.

A més a més, Subiranas es va lesionar al primer quart, però tot i així els vigatans van fer una bona primera part. El conjunt osonenc va estar molt encertat en atac i va aconseguir dominar el ritme del partit, arribant al descans amb set punts d’avantatge i amb la sensació que els va faltar un punt físic, ja que no estaven aconseguint controlar el rebot com en altres jornades i el Mataró s’estava mantenint en el partit per segones opcions.

A la segona part, per contra, es va veure un altre partit. L’equip local va endurir el joc i el Vic, amb jugadors tocats, va trobar a faltar rotacions. A més, els visitants van arribar en bonus molt d’hora, tant en el tercer com en l’últim quart. Això va fer dubtar els jugadors del Vic en defensa i el Mataró ho va aprofitar fent molt mal des de la pintura amb penetracions, en l’un contra un i en el rebot defensiu. En atac, els locals van deixar situacions de tir molt lliures des de la línia de triple, però al contrari de la primera part el Vic no va estar gens encertat i va fallar algun tir que hauria canviat la tendència del partit.

La defensa tova del Vic i la falta d’encert van provocar que finalment el Mataró es posés per davant al marcador i es fes encara més fort. Tot i així, el Vic va mirar d’ajustar-se, però sense rotació exterior van arribar al final del partit justos a nivell físic i no van poder emportar-se una victòria que els hauria permès escapar-se a la classificació.

El Vic continua en la lluita quan falten cinc partits, empatat amb el Mataró i el Palmer Mallorca, comptant que guanyi el seu partit ajornat contra la Penya. Mentrestant, el Vic ja se centra a recuperar jugadors per al proper partit a casa contra el Castelldefels, un rival amb molt d’ofici.

0), Almaida (4), Muniesa (3), Montero (7), Vilar (6) i Roma (5).

En aquesta enquesta han votat 72 persones.