Toni Baños i Anna Tarasova, guanyadors de la Molló Trail

Cinc recorreguts puntuaven per a la Copa Catalana

07/06/2023
Molló

La Copa Catalana de Curses per Muntanya de la Federació d’Entitats Excursionistes de Catalunya (FEEC) feia parada aquest cap de setmana al Ripollès amb la Molló Trail. Per primera vegada fins a cinc recorreguts de la prova eren puntuables per a la Copa. Es tracta de la cursa de 21km per als absoluts i quatre més per a les categories de promoció de 4,2km (Infantil), 9km (Cadet), 11km (Juvenil) i 15,6km (Júnior), amb diferents traçats pels paratges de Molló, Santa Magdalena, Puig Moscós, Coll d’Ares, Espinavell i Setcases.

El promesa Toni Baños (JAB Berga) es va imposar a la prova de 21km amb un temps d’1h 35min 28seg, millorant el temps de Marc Pinsach el 2021 (1h 36min 16seg). Genís Porqueres (Asics Team), fidel perseguidor de Baños des dels primers quilòmetres de la Mitja Marató, va anar retallant distàncies i finalment va creuar la línia de meta a 30 segons. El tercer lloc va ser el més disputat i se’l va adjudicar Llorenç Esteve, del CE Ironwill BCN, a menys d’un minut del primer. En fèmines, lluitada victòria per a la corredora russa Anna Tarasova, de l’Oberland Running, amb un temps d’1h 51min 58seg, líder des de la primera meitat de la cursa i que va creuar la meta seguida a dos minuts per la veterana Ahlam El Kakdi. El tercer lloc va ser per a Maria Benito (UE Sabadell) amb un temps d’1h 57min 27seg.

A la cursa Infantil, l’or va ser per a Pol Mena (AE Muntanya de Capellades) i Queralt Rutllant (CE Cassanenca). Ernest Torrent (Yetis Collserola) i Joan Martínez (CE Uecanoia) i Aina Tarrida (CE Uecanoia) i Ona Gros (Trail Moianès) van completar els podis. En Cadet es van imposar Joan Guitaras (Trail Moianès) i Uma Plans (Wild Trail Project), la plata va ser per a Marc Font (Trail Moianès) i Laia Alonso (CE Uecanoia) i el bronze, per a Biel Sagués (Trail Moianès). Els podis Juvenil, d’altra banda, els van formar Erik Zurtia (Lletissonada), Ramon Pujol (UE Vic) i Jorge Font així com Lucía Martínez (Yestis Collserola) i Rut Cordoba (CE Sant Quirze), i els de la categoria Júnior, Oriol Gibert (CE Montblanc), Lluc Torné (CE Montblanc) i Nil Alonso (CE Uecanoia) juntament amb Aroa Berenguel (UE Urgellenca), Lina Escura (Madteam) i Mar Cordoba (CE Sant Quirze).

Entre totes les proves van sumar el mig miler d’inscrits i més enllà d’aquestes de la copa, encara hi havia la cursa reina, de 43km, on va guanyar Marc Ollé (Merrell), amb 4h 19min 14seg, per davant d’Albert Llonch (Olot Terra de Volcans), amb 4h 27min 26seg, i Josep Maria Centenera (Running Girona), amb 5h 01min 17seg. Entre les dones, la més ràpida va ser Roser Español (UE Urgellenca), amb 5h 42min 06seg, i la van acompanyar al podi Thais Pentinat (Ski Club Camprodon), amb 5h 56min 54seg, i Ludmila Hassan, amb 6h10min 56seg.

En aquesta enquesta han votat 88 persones.