Un nou títol europeu 21 anys després

El Voltregà Stern Motor fa història i supera el Braga a la final de la WS Europe Cup, l’antiga Copa de la CERS

26/04/2023
Lleida

Era una cita per a la història. El Voltregà Stern Motor arribava per tercera vegada a la final de la WS Europe Cup, l’antiga Copa de la CERS, i va ser capaç d’emular una gesta que només havia estat capaç d’assolir fa 21 anys, el 2002, llavors en una eliminatòria a doble partit amb el Porto i amb la tornada a casa. L’escenari aquesta vegada a partit únic era el pavelló 11 de Setembre de Lleida, que va ser blanc-i-blanc pel desplaçament massiu de seguidors de Sant Hipòlit, i el rival, un Braga que venia d’eliminar el Lleida del porter osonenc Oriol Codony en un partit llarg de semifinals, que va anar a pròrroga i penals.

Els portuguesos van deixar clar des de l’inici el seu potencial defensiu i el perill que generen a les contres, però el conjunt de Sant Hipòlit va començar controlant el partit durant els primers deu minuts i fruit d’aquest domini Jordi Burgaya va inaugurar el marcador amb un gol que sorprenia el porter Nelson Machado. A partir d’aquí, el Braga va fer un pas endavant i després d’un parell d’ocasions clares i algun pal, Vítor Hugo empatava en una jugada protestada pels voltreganesos per peus del jugador portuguès.

Poc després, a més a més, el rival disposava d’un penal i de nou Hugo no fallava i marcava entre les cames de Miquel Estrada. La reacció voltreganesa va arribar al tram final de la primera part. Primer un inspirat Burgaya el dia del seu sant empatava amb un xut de pala creuat a l’escaire, i al límit de la botzina Gerard Teixidó rematava una assistència d’Aleix Molas després d’un servei de falta.

A la segona part, el Braga va sortir disposat a capgirar el marcador i amb dos gols en un minut ho va fer. De nou l’home gol del conjunt portuguès, Hugo, finalitzava una contra i després Pedro Mendes feia el 4 a 3 en una paret amb el mateix Vítor Hugo. La resposta osonenca no es va fer esperar aquesta vegada i Teixidó amb un bon xut creuat des de la frontal era l’autor del 4 a 4. Després el Braga va disposar d’algunes ocasions que van obligar Estrada a fer grans intervencions, però qui va acabar marcant de nou va ser el Voltregà després d’una gran jugada de Teixidó en què Tiago Sanches es va acabar marcant en pròpia porteria. En els últims instants, el Braga va buscar amb cinc jugadors de pista i a la desesperada tornar a empatar, però els de Lluís Teixidó i Tudi Nogué van saber resistir per tornar a aixecar un títol 21 anys després. Els encarregats de fer-ho van ser el capità Èric Vargas, qui va fer un esforç titànic per ser a la final a 4 ja que pateix una fissura a una costella, i Pol Molas, retirat aquesta temporada a causa de la fatiga crònica que pateix. Un gest que feia evident el que, sens dubte, ha contribuït a l’èxit: que el Voltregà és una pinya que ha sabut fer front a totes les adversitats.

El PSC ha de liderar els pactes per a la nova legislatura al Parlament?

En aquesta enquesta han votat 405 persones.