La imatge que habitualment s’associa per Corpus al claustre de la Catedral de Barcelona, i que també té lloc a d’altres punts de la capital catalana i de la resta de Catalunya, ha tingut aquest diumenge una rèplica a la plaça major de Sant Julià de Vilatorta. Guarnida amb flors, com mana la tradició, i amb un brollador dissenyat especialment per a l’ocasió col·locat al centre, s’hi ha pogut admirar el curiós joc que es produeix entre l’aigua que surt a pressió i l’ou que hi dansa al damunt.
Només es té constància que a Sant Julià s’hi hagués fet l’Ou com balla en una ocasió, per part d’un particular, als anys seixanta. Terra de Tupinots, a iniciativa del regidor de cultura Lluís Vilalta, s’ha decidit aquest any a recuperar una tradició que connecta amb el component més popular i civil de les celebracions lligades a la festa religiosa del Corpus. Justament per explicar aquest vincle, al voltant de la plaça major vilatortina un seguit de plafons acompanyaven l’Ou com balla i servien per explicar l’origen de la celebració, com a exaltació de l’eucaristia.
Petits i grans, en un degoteig continu de visitants, s’arribaven a la plaça major per admirar i fer fotografies de la insòlita combinació que produeixen l’ou i l’aigua. Climent Villegas, que és qui s’ha encarregat del disseny i la construcció del brollador, explicava als visitants el principi físic que fa possible que l’ou quedi suspès i insistia, en aquest sentit, que és justament la seva forma el que permet el procediment, ja que per exemple amb una pilota ben rodona no funcionaria.
{{ comment.text }}