Tres empreses osonenques i una del Moianès han participat al Mobile World Congress (MWC) que s’ha fet des de dilluns i fins dijous passat a Barcelona. Totes quatre formen part de les 73 empreses seleccionades per Acció de la Generalitat per ser presents als espais habilitats pel govern, l’estand dedicat a empreses, el d’App Planet i el de drons. D’aquesta manera, les empreses poden ser-hi presents pagant 2.700 euros, una xifra molt diferent als 15.000 que pot costar un estand. Hi participen Bioaccez Controls, de Manlleu, i Confluencia/Atlantis i BrandYourShoes, de Vic. Totes tres ja tenen experiència al MWC.
Bioaccez Controls
Aquesta empresa d’11 anys d’antiguitat i que s’ha especialitzat en el desenvolupament de solucions software i hardware d’identificació per radiofreqüència ha presentat al Mobile dues noves aplicacions de control d’accés global. Segons explica el responsable, Ramon Parladé, es tracta de dues aplicacions “que permeten a les empreses que tenen personal repartit pel territori saber en cada moment on són”. El nom del producte és Global-Accez i combinen l’ús de targetes, de GPS per localització en camp obert o tags RFID per dins dels túnels.
Una d’aquestes aplicacions s’instal·la ja aquest mes de març a les obres de la línia de tren d’alta velocitat italiana Nàpols-Bari. “Aquest producte ha estat, de fet”, diu Parladé, “per la demanda de les mateixes empreses a qui donaven servei de radiofreqüència, ja que tenen personal a diferents llocs”. A més, afegeix, ja són ara els governs qui reclamen a les empreses que tinguin controlats els seus treballadors. “Ho hem pogut desenvolupar perquè som flexibles”, afegeix. Bioaccez havia estat present al Mobile fa 10 anys en dues ocasions “amb una aplicació de videomòbil que ja està desfasada”, diu rient per la velocitat en els canvis tecnològics.
Confluencia/Atlantis
Aquesta empresa dirigida per Pere Martínez ha estat present al Mobile des de l’any 2014. I amb bons resultats. Martínez explica que entre el 30% i 40% de la seva facturació prové de clients o acords fets en aquesta fira. “És un punt estratègic perquè hi ha empreses de tot el món”, diu Martínez, que afegeix que en anteriors ocasions hi havia estat a través de l’Associació Catalunya Apps, ja que l’empresa es dedica bàsicament a crear aplicacions mòbils a mida per a les empreses.
En aquesta ocasió hi ha presentat dues aplicacions que s’han fet conjuntament amb la UVic. Una, per gestionar el sedentarisme en l’àmbit laboral. “Et diu si fa massa estona que estàs assegut i què has de fer per millorar el sedentarisme”, explica Martínez, que afegeix que ja s’ha comercialitzat i per exemple ja la fan servir un parell d’empreses. “Una de les coses que proposa és fer reunions a peu dret o donant una volta pel barri, així es camina mentre es treballa”, diu, i explica que ja han tingut oportunitats en alguns països de Sud-amèrica. L’altra aplicació va lligada a la tesi de la professora de la UVic Montse Romero i té l’objectiu de millorar la vida dels familiars i acompanyants de malalts d’Alzheimer. “Això permet als cuidadors tenir a mà la solució a qualsevol problema”, diu, mentre explica que ja s’ha provat en 20 persones, tant professionals del sector com no professionals.
D’altra banda, Martínez afegeix que també han tirat endavant una plataforma base per poder fer les aplicacions de forma més ràpida, “que en diem webfactory”, i un software per una empresa d’infraestructura electrònica que ofereix l’àudio automàtic a llocs com hotels o supermercats, entre d’altres, i “que controlen des del mòbil”.
Barcelona Drone Center (CATUAV)
Qui també és present al congrés és el Barcelona Drone Center, de Moià, i ho fa en la zona específica per a empreses relacionades amb els drons. Marc Beltran, responsable de l’empresa, explica que aquest és el tercer cop que hi participen, i tot i que “no és una fira 100% del nostre sector sí que n’hem tret sempre rendiment. El que fem aquí és sembrar i a vegades hem recollit al cap de mig any”. No presenten cap producte específic perquè ja en tenen de tota mena i sobretot ofereixen serveis com cursos per conduir drons. En aquest sentit, sí que diversos assistents al Mobile “com un grup d’holandesos han estat fent proves al nostre centre”, diu. I preveuen per aquest divendres una jornada de visita a Moià en un autocar ple de gent entre els quals hi ha la ministra de Telecomunicacions de Ruanda.El Barcelona Drone Center prové de l’empresa Catuav, que es va crear l’any 2007 i ha rebut diversos premis per ser pioners en tecnologia per l’ús de drons per a diverses activitats.
BrandYourShoes
L’empresa dels germans Guillem i Ferran Soldevila, BrandYourShoes, és present al Mobile amb el projecte impulsat ja l’any passat, quan també hi van ser presents: les vambes personalitzades a través d’un customitzador online que permet que l’usuari es pugui dissenyar les vambes des del seu dispositiu mòbil. Creada fa poc més de dos anys ja han treballat amb marques com Sony, Twitter, KLM, Honda, Volkswagen, Accor Hotels, Agfa, Redhat o Schweppes. Els dos emprenedors n’han dissenyat sis models diferents i fabriquen sempre amb una comanda mínima de 30 parells. Guanyadora d’un premi Innovacat, ha aprofitat l’embranzida i l’any passat va ser també a Los Angeles, al MWC Americas, també aixoplugats per la Generalitat i el govern espanyol. Allà, personatges com l’actor Wesley Snipes es van interessar per aquestes vambes dissenyades a Vic.
{{ comment.text }}