EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

Anàlisi dels reforços vitalitzants per Xavi

Analitzem el mercat d’hivern del FC Barcelona amb l’opinió d’Àlex Delmàs.


11/02/2022

Guillem Campàs i Guillem Poblet | Vic

*Imatge del compte de Twitter oficial del FC Barcelona.

La temporada 2021-22 no va començar bé pel Barça. L’equip estava anímicament derrotat, físicament cansat i mancava d’un nivell necessari per competir per la Champions, la Lliga i fins i tot la Copa del Rei.

Els mals resultats amb Koeman a la banqueta van suposar el seu adéu, amb l’arribada de Xavi Hernández per intentar capgirar una situació delicada. Laporta va confiar les claus del vaixell a l’entrenador de Terrassa, a qui molts seguidors denominaven “el nou Pep”. Al cap de pocs partits, i amb una idea diferent a la que proposava l’ex-entrenador holandès, el Barça tornava a agafar-se a un estil de joc que comptava amb unes bases semblants al que havia portat al Barça a l’elit del futbol mundial. Però faltaven peces. “Es lo que hay” va comentar Koeman quan encara liderava el conjunt blaugrana, una frase que va repetir Xavi a les poques setmanes d’arribar, argumentant el baix nivell d’un equip que anhelava sang nova.

L’equip va arribar a la jornada 18 (la darrera abans de l’inici del mercat hivernal) com a 7è classificat a la lliga, a 3 punts de les posicions Champions, una classificació que semblava més lluny del que deien els números en aquell moment. A banda del campionat lliguer, el fet més traumàtic pels blaugranes va ser la eliminiació de la Champions League a la fase de grups, quedant tercer per sota Bayern de Munich i Benfica, i acabant al sorteig de l’Europa League.

Sota tots aquests condicionants ha hagut de treballar la direcció esportiva del Barça en un mercat d’un mes de durada per intentar revertir la situació en el segon tram de temporada. La incorporació d’Alves va ser una bona notícia per un club que buscava tornar a recuperar el talent i sobretot el sentiment que t’aportava el brasiler. Dani Alves va poder jugar abans del previst, i és que la notícia de la retirada d’Agüero per problemes cardíacs va precipitar el seu debut. L’arribada del lateral ha estat l’únic reforç culer en defensa aquesta temporada, i és que els altres nouvinguts són tots atacants.

Mateu Alemany va aconseguir fitxar el jove Ferran Torres del Manchester City per 55 milions d’euros, un jugador que havia fitxat feia just una temporada i mitja pels anglesos procedent del València. El davanter, que ja s’ha estrenat com a golejador amb la samarreta del Barça, aporta dinamisme i qualitat a la línia ofensiva de l’equip, tal com descriu l’ex-futbolista i analista Àlex Delmàs en els seus fils de twitter referents a l’actualitat barcelonista. “Jugador amb gol, versàtil i amb capacitat de treball” són alguns dels adjectius que va atribuïr al jove davanter, a qui augura ser una peça important en l’esquema de Xavi, sobretot si juga a la banda dreta, on Delmàs assegura que el seu rendiment augmenta lleugerament per la capacitat de superar rivals que té.

La línia ofensiva de l’equip requeria de més pólvora per acabar un treball de l’equip que cada vegada anava a més. És per això que la direcció esportiva del Barça buscava un perfil d’extrem encarador. La no renovació de Dembélé significava que l’equip quedava despullat d’extrems amb bon u contra u per superar rivals, i la solució la van tornar a trobar a Anglaterra. L’ex-jugador del Barça, Adama Traoré, va tornar al club després de ser peça important als Wolves. Malgrat els dubtes que hi havia sobre Adama, el partit de l’extrem contra l’Atlètic de Madrid (4-2) al Camp Nou va ser suficient perquè l’afició el veiés un valor molt útil en l’esquema de joc de Xavi. El “desafiador incansable” per Delmàs, aportarà al Barça molt perill per banda dreta, ja que “condiciona els rivals per la seva potència”. Aquesta característica juntament amb el seu poder físic en transicions farà del Barça un equip molt més perillós, ja que gaudirà d’un element eliminador de defenses.

Un dels problemes d’Adama és la manca de gol, i és per això que Alemany juntament amb Laporta i Xavi, van creure convenient que la incorporació d’un davanter amb experiència i facilitat per veure porteria seria de gran utilitat. Després de sonar molts noms, i arribant a l’últim dia de mercat amb res tancat, es va aconseguir la incorporació de Pierre-Emerick Aubameyang. El gabonès va destacar a Alemanya, en el seu pas pel Borussia Dortmund, que li va donar la oportunitat per aterrar a la Premier League a mans de l’Arsenal. En 130 partits a la lliga anglesa va anotar 68 gols, unes estadístiques considerables tenint en compte el nivell de l’Arsenal en els darrers anys, lluny d’aspirar a campionats grans. La seva sortida d’Anglaterra es va donar degut als problemes de conducta que va tenir amb Arteta, que el va arribar a apartar del grup. Aquest serà l’aspecte en el que haurà de vigilar més Xavi segons Delmàs. Tot i així, l’analista es mostrava convençut de que seria una peça útil pel Barça, degut a la seva capacitat golejadora i tendència a fer desmarcades de ruptura per rebre, fet que estira l’equip rival i genera espais interiors.

55 milions d’euros i 4 incorporacions en un mercat d’hivern mogut per Mateu Alemany i Laporta. 3 davanters per desencallar els partits i 1 defensa que significa molt més que un defensa. I és que amb Alves fitxes un gestor de vestidor i un exemple pels joves.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 448 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't