EN DIRECTE EL 9 TV
EN DIRECTE EL 9 FM

El Tona s’emporta el derbi i té l’ascens a tocar

Gran derbi disputat aquest passat cap de setmana. Victòria tonenca (0-2) amb un gran ambient al Municipal de Manlleu

25/03/2022
Vic

Guillem Campàs i Guillem Poblet | Vic

L’equip de Ricard Farrés és encara més líder del grup 2 de Primera Catalana després de guanyar al camp del Manlleu (0-2), a qui ja té a deu punts a falta de cinc partits per acabar el campionat.

El partit de la jornada, i probablement de la temporada, va acabar amb victòria visitant (0-2). La flamant davantera del Tona va marcar les diferències en un partit controlat de principi a fi pels tonencs. El minut 18 va arribar el primer gol d’Ale Gaitán, màxim golejador de l’equip amb 12 dianes. Una recuperació de Nil Salarich, en sortida de pilota del Manlleu, va servir al jove davanter per avançar els visitants. Ja a la segona part, Toni Rossell va aprofitar una altre pèrdua dels locals per sentenciar el partit en molt bona jugada amb Gaitán. Per altra banda, el Manlleu no va estar còmode en tot el partit, generant poques ocasions i cometent errors impropis de l’equip de Manel Sala. A partir del segon gol, els manlleuencs van atacar amb més cor que cap, però sense generar cap perill.

L’ambient era espectacular. Tot i la pluja, el Municipal de Manlleu va mostrar una imatge envejable amb més de 1500 persones. L’expectació que s’havia generat al llarg de la setmana va donar els seus fruits, i tant l’afició del Manlleu com la del Tona van respondre a la cita.

Aquest cap de setmana pot ser el definitiu per celebrar l’ascens a Tercera Divisió del Tona. Els de Ricard Farrés s’enfronten a la UE Vic en un nou derbi que els pot proclamar campions en cas de guanyar, sempre que el Manlleu perdi el seu partit contra el Vic Riuprimer. Són 10 punts els que separen els dos equips i en queden 15 en joc. Tot i això, l’objectiu del Manlleu és continuar sumant per intentar quedar millor segon, tenir opcions a l’ascens i jugar la desitjada Copa del Rei.

En aquesta enquesta han votat 881 persones.