Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Bolet Ben Fet introdueix vuit noves espècies de bolets cultivats autòctons

És fruit d’un programa d’investigació on participa l’IRTA

La cooperativa agrària TEB Verd diversificarà l’oferta de la seva marca de bolets cultivats a Sant Antoni de Vilamajor Bolet Ben Fet amb vuit noves espècies. Són fongs que creixen sobre la fusta dels arbres i que fins ara no s’havien pogut cultivar o només s’havia fet amb soques foranes. El camí cap a la seva comercialització ha tingut la intervenció de l’Institut de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA).

L’investigador del programa de protecció vegetal sostenible de l’IRTA, Joan Pera, avança que els primers cultius de bolets comestibles autòctons ja estan llestos per a la producció comercial “amb garanties d’èxit”. Els primers bolets que sortiran al mercat són la gírgola de bruc, el fetge de baca i el bolet de noguer. “Conreem els nostres bolets, sense seguir les pautes que marquen altres”, explica el director de Bolet Ben Fet, Carles Díaz. Fins ara l’empresa produïa sobretot variants d’origen asiàtic.

COMENTARIS

LA PREGUNTA

Creu que és útil el passaport Covid-19 per entrar a bars i restaurants?

En aquesta enquesta han votat 1284 persones.
 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.