Les regidories de Joventut i d’Igualtat, Feminisme i Polítiques LGTBI+ han començat a elaborar un protocol per abordar les violències masclistes i LGTBI+fòbiques en els espais públics i d’oci del municipi.
Els treballs, que han presentat les regidores de Joventut, Laia Cuscó i d’Igualtat, Ángeles Llive, han començat amb la constitució d’un grup motor que ha de fer el seguiment i redactar el document definitiu.
Aquest grup està format per representants de la societat civil calderina. S’han proposat persones que treballen en diferents àmbits de l’Ajuntament que es consideren clau per l’abordatge de les violències sexuals en contextos d’oci, així com representants de col·lectius feministes i juvenils.
Entre altres, hi ha membres de l’Agrupament Escola el Pasqualet, de l’Esplai Grifol, de l’Associació la Forca i de joves a títol individual que aporten una mirada interseccional.
Professionals de la Direcció General de Joventut i Centre Jove d’atenció a la sexualitat faran l’assessorament i acompanyament durant l’elaboració del protocol.
Es vol fer incidència especial en les celebracions festives multitudinàries del municipi, com la festa major o l’Escaldàrium per tal de detectar i evitar que es produeixin aquest tipus d’agressions en aquest context d’oci.
El primer pas, abans de definir les mesures concretes del protocol, és l’elaboració d’una diagnosi per conèixer la realitat del municipi. Per això, ja està disponible a internet una enquesta que permetrà als joves de Caldes d’entre 12 i 29 anys que expliquin les seves experiències en els espais públics. Es podrà respondre fins a finals de juny a l’adreça 222.caldesdemontbui.cat/enquestaviolencies.
Després es faran entrevistes a persones claus seleccionades per aquest grup motor i, paral·lelament, s’analitzaran també tots els plans i actuacions que hi ha vigents relacionats d’una o altra manera amb el tema.
{{ comment.text }}