El Consell Municipal dels Infants de Mollet proposa mesures per incrementar els refugis climàtics a la ciutat

Els membres del consell consideren que la plaça dels Voluntaris Olímpics i la Baixada de Can Rota poden ser refugis climàtics

Els 27 regidors i regidores del Consell Municipal dels Infants de Mollet, en representació dels estudiants de 5è i 6è de primària de totes les escoles de la ciutat, és a dir, 620 alumnes, han donat a conèixer en el Ple dels Infants, celebrat aquest diumenge, les seves propostes dirigides a minvar els efectes de la crisi climàtica i a la creació de nous refugis climàtics i bioclimàtics a la ciutat.

L’alumnat ha treballat als seus centres educatius i amb les seves famílies sobre tot el que està relacionat amb els espais climàtics i bioclimàtics a la ciutat i pensar diferents propostes per crear nous espais accessibles a la ciutadania i amb elements propis de confort climàtic.

En aquesta línia, el mes de febrer van dur a terme una enquesta i van iniciar un treball de camp per tenir una visió més concreta d’alguns d’aquests espais. A partir d’aquí, van concloure que el parc de Can Mulà ja seria un espai i refugi bioclimàtic, si es posa un cartell indentificatiu.

També que la placeta del carrer Francesc Macià a curt termini, no seria un bon espai per construir un refugi climàtic, perquè hi caldria una actuació massa important. Però tant la plaça dels Voluntaris Olímpics i Paralímpics, com la Baixada de Can Rota, són espais disponibles que es podrien convertir en refugis a la ciutat.

El següent pas va ser compartir els resultats de les enquestes que van donar a debatre algunes conclusions que s’havien extret del treball de camp des de cada escola i van participar en diferents activitats com ara visitar l’exposició vivencial “Qüestió de temps” al parc de les Pruneres, realitzar una gimcana de recerca i detecció d’elements favorables per a que el parc de Can Mulà es consideri un refugi bioclimàtic o una gimcana per conèixer l’espai de biodiversitat de l’escola Joan Salvat Papasseit.

Després de debatre entre totes les escoles les iniciatives aportades, el consell ha proposat al Ple, entre d’altres coses, la possibilitat de construir un refugi climàtic a la Baixada de Can Rota i un refugi bioclimàtic a la plaça dels Voluntaris Olímpics i Paralímpics, ja que arran del treball realitzat han detectat que compleixen requisits d’espai i accessibilitat que facilitarien la tasca.

També crear corredors verds que connectin els refugis bioclimàtics, convertint els carrers en itineraris de confort bioclimàtic, fer diferents tallers i activitats vivencials sobre el canvi climàtic, a les escoles o centres cívics del municipi, adreçades a infants, joves, famílies  o ciutadania en general; per tal d’educar i conscienciar més.

Més difusió dels refugis climàtics

El Consell dels Infants també proposa promoure i fer més difusió, sobretot durant l’època d’estiu, dels diferents espais del municipi que ajuden a combatre les altes temperatures, revisar els espais com a refugis climàtics i bioclimàtics, cada cert temps, per garantir l’efectivitat de l’indret i el manteniment del mateix i promocionar la conscienciació a través de campanyes virtuals, sobre la importància de tenir cura del medi ambient, i fer-ne difusió a tota la població. 

L’alcaldessa de Mollet del Vallès, Mireia Dionisio Calé, ha donat les gràcies per la feina feta als membres del consell. “Demà mateix ens posarem a fer realitat aquests deures que ens heu posat”, ha dit Dionisio. I ha expressat un desig: “Que no perdeu mai aquest record del que heu viscut aquests mesos per tot el que heu après i que mantingueu viva aquesta flama d’amistat entre vosaltres i de compromís amb el nostre entorn més proper i amb el planeta en general”.

El Consell Municipals dels Infants es va crear l’any 2005 i és l’òrgan a través del qual els més joves aprenen els processos democràtics exercint el seu dret a participar, a expressar les seves idees i a proposar accions concretes per ajudar a transformar la ciutat.   

LA PREGUNTA

Aquest any participarà del sopar de Nadal d’empresa?

En aquesta enquesta han votat 204 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't