Granollers registra els nivells de diòxid de nitrogen més baixos en un mes de març des del 2016

En PM10, s’havien registrat dades més baixes els anys 2016 i 2018

La reducció del trànsit derivada de la pandèmia del coronavirus té, també, conseqüències en la qualitat de l’aire a la ciutat de Granollers. Segons l’anàlisi de les dades de l’estació de control situada davant del Palau d’Esports, al carrer Francesc Macià, la setmana passada els nivells de diòxid de nitrogen, òxids de nitrogen i monòxid de nitrogen registren mínims si es comparen amb les dades de la mateixa setmana del mes de març dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019.

No passa amb les partícules inferiors a 10 micres (PM10) perquè les mateixes setmanes de març de 2018 i el març de 2016 es van donar registres inferiors. La setmana passada la mitjana setmanal va ser de 22 micrograms per metre cúbic d’aire. L’any 2018 va ser de 18 i l’any 2016, de 20. S’atribueix a l’entrada de pols en suspensió que hi va haver la setmana passada i a l’arribada d’una depressió el cap de setmana. Això va mitigar la caiguda derivada de la reducció del trànsit.

Ozò troposfèric, la creu

En canvi, l’ozò troposfèric representa la creu d’aquestes dades perquè la setmana passada es va registrar una mitjana de 56 micrograms per metre cúbic d’aire. És la xifra més alta entre els anys 2016 i 2020. Amb tot, el nivell no supera el límit legal establert per la Unió Europa com tampoc passa amb cap altra de les substàncies contaminants analitzades.

Cronologia de l’impacte del coronavirus al Vallès Oriental.

LA PREGUNTA

Creu que seran positius els aranzels anunciats per Donald Trump?

En aquesta enquesta han votat 69 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't