[CRONOLOGIA] Coronavirus al Vallès Oriental (fins al 14 d’abril)

Recull de totes les informacions publicades a EL9NOU.CAT sobre el Covid-19


31/03/2020
Granollers

Notícies a partir del 15 d’abril

14/04/2020 Els Mossos posen Granollers com a exemple de ciutat confinada

El perfil a Twitter dels Mossos d’Esquadra ha posat el confinament que segueix la ciutat de Granollers com exemple per acompanyar l’aplaudiment virtual que cada dia a les 8 del vespre fan a les xarxes socials per donar suports als treballadors sanitaris i d’altres sectors essencials.

14/04/2020 La Garriga reparteix mascaretes casa per casa

Una mascareta i la carta que ha fet l’Ajuntament per al repartiment / Ajuntament de la Garriga

L‘Ajuntament de la Garriga repartirà a partir d’aquest dimarts mascaretes de protecció fetes pels voluntaris de la xarxa solidària de fabricació de mascaretes.

14/04/2020 Creu Roja reparteix unes 1.200 mascaretes a usuaris del transport públic a Granollers

Repartiment de mascaretes a l’estació de Granollers Centre / Griselda Escrigas

Una desena de voluntaris de Creu Roja han repartit aquest dimarts al matí unes 1.200 mascaretes a usuaris del transport públic a Granollers. Són mascaretes que formen part del contingent d’1.714.000 peces que el govern de l’Estat va enviar a Catalunya per distribuir durant les primeres jornades laborables després de l’aixecament total del confinament i la tornada a la feina de milers de persones que no treballen en serveis essencials.

14/04/2020 Canovelles dona un certificat als infants que compleixen el confinament

Quan es compleix un mes del confinament decretat per l’estat d’alarma per evitar la propagació del coronavirus, l’Ajuntament de Canovelles ha emès un certificat per agrair el comportament dels infants del municipi que han seguit les normes del confinament.

14/04/2020 Sant Fost reparteix 2.500 mascaretes a domicilis del poble

L’Ajuntament de Sant Fost, en col·laboració amb una dotzena de persones voluntàries, ha repartit unes 2.500 mascaretes a domicili durant aquesta Setmana Santa. Així s’ha posat el punt final a una campanya en què qualsevol veí o veïna podia demanar, a través de Whatsapp, mascaretes confeccionades per un grup de persones voluntàries del poble.

14/04/2020 Caldes Solidària suspèn el programa de vacances per a infants saharauis

L’entitat Caldes Solidària ha informat aquest dimarts que la Coordinadora d’Associacions Solidàries amb el Sàhara ha suspès el programa Vacances en Pau arran de la pandèmia del coronavirus.

14/04/2020 El Rotary Club de Granollers contactarà amb les persones confinades que viuen soles

El Rotary Club de Granollers s’ha afegit a un projecte que impulsa l’entitat a tot l’estat que consisteix a aconseguir que les persones que estiguin confinades soles puguin contactar amb un equip de voluntaris membres del club o bé amics i familiars, a través d’un telèfon per sentir-se acompanyades.

14/04/2020 Les Franqueses fixa preus màxims per als enterraments

L’Ajuntament de les Franqueses ha fet un decret on limita els preus dels serveis funeraris que es presten al municipi. Segons fonts municipals, la mesura pretén evitar preus excessius i abusos en l’actual context de crisi sanitària i augment de les defuncions en relació amb la pandèmia provocada pel coronavirus.

14/04/2020 Open Arms donarà suport al personal de les residències de la comarca

L’ONG Open Arms donarà suport als professionals que atenen les residències a la regió Metropolitana Nord de l’Institut Català de la Salut, on s’inclou el Vallès Oriental. Pofessionals d’atenció primària d’aquesta zona, es van reunir aquest dilluns al matí amb voluntaris de l’ONG al Centre d’Atenció Primària Sant Fèlix, de Sabadell.

14/04/2020 La Llagosta reparteix mascaretes als usuaris del transport públic

La Policia Local de la Llagosta i voluntaris de Protecció Civil del municipi han repartit aquest dilluns mascaretes als treballadors que feien ús del transport públic per anar a treballar. L’Ajuntament ha posat a disposició dels treballadors les mascaretes.

14/04/2020 Infants del Centre Excursionista de Llinars escriuen cartes per a persones ingressades als hospitals i a les residències

Vuit infants del Centre Excursionista de Llinars han escrit cartes a persones que estan ingressades en hospitals o estan interns en una residència per donar-los suport.

14/04/2020 El concurs Gra d’Or es farà de forma virtual

El concurs Gra d’Or. Viu-lo en Pantalla Gran!, organitzat pel Gra i l’Associació Cultural de Granollers, ha canviat de format per adaptar-se a la situació de confinament i se celebrarà aquesta setmana virtualment. Les entitats organitzadores donaran a conèixer els 10 curts que s’han presentat a concurs, entre dimarts i dijous mitjançant la xarxa d’Instagram TV del Gra. Aquest divendres a les 6 de la tarda es farà públic el nom dels guanyadors i guanyadores de les diferents categories. La de 18-24 anys ha estat declarada deserta.

13/04/2020 Els presos de Quatre Camins escriuen cartes a persones hospitalitzades

Un reclús de Quatre Camins redactant una de les cartes / Departament de Justícia

Des del centre penitenciari s’han escrit cartes que s’han enviat als hospitals. L’objectiu de l’activitat és “enllaçar una persona que està aquí aïllada amb una altra persona que està aïllada en un hospital en aquest per malaltia. Són dues visions d’un món aïllat”, afirma una educadora de la presó de Quatre Camins. 

13/04/2020 L’alcalde de Montornès reclama al president Torra “recursos per garantir el benestar social”

L’alcalde de Montornès, José Antonio Montero, ha reclamat per carta al president de la Generalitat, Quim Torra, recursos tècnics i econòmics per garantir el benestar social” de la ciutadania davant de la crisi sanitària del coronavirus i les conseqüències que tindrà per l’economia. Montero també demana que “es reforci el sistema de salut publica i totes les polítiques públiques”.

13/04/2020 Repartiment de mascaretes a les estacions de Granollers i Mollet

Voluntaris de la Creu Roja de Granollers i efectius de la Policia Local i dels Mossos d’Esquadra participaran en el repartiment de mascaretes impulsat pel govern de l’Estat als usuaris de transport públic de Granollers.

13/04/2020 Cantada de caramelles virtual a Sant Antoni de Vilamajor

Membres del grup de caramelles cantant des de casa

Tot i el confinament a casa pel coronavirus. els veïns de Sant Antoni de Vilamajor no han volgut deixar de banda les tradicionals caramelles que es canten per Pasqua en carrers i places i han penjat un vídeo a Youtube amb una de les cançons.

13/04/2020 La Garriga redueix el pressupost de la festa major

L’Ajuntament de la Garriga ha decidit destinar 70.000 euros de la partida inicial per a la festa major, que passa de 220.000 a 150.000 euros, a mesures per fer front la crisi sanitària i econòmica provocada per la pandèmia de la Covid- 19. La festa se celebrarà finalment, i sempre que el context ho permeti, del 30 de juliol al 3 d’agost, i no del 26 de juliol al 3 d’agost com estava previstt.

13/04/2020 Figaró suspèn la festa del Pi i dels Sants Patrons

La colla de Trabucaires i la parròquia de Sant Rafael de Figaró han decidit suspendre la festa del Pi i dels Sants Patrons que se celebren cada any el diumenge i el dilluns després del Dilluns de Pasqua. Ho fan per la situació d’estat d’alarma derivat de la pandèmia provocada pel coronavirus.

13/04/2020 Vallromanes lliura 60 bates i 250 gorres confeccionades per voluntaris a hospitals

L’Ajuntament de Vallromanes va lliurar la setmana passada 60 bates i 250 gorres a l’Hospital General de Granollers i a l’Hospital de Terrassa, confeccionades pel grup d’una seixantena voluntaris del mateix municipi i de Vilanova del Vallès i Santa Maria de Martorelles.

13/04/2020 Un tercer trimetre atípic per als centres educatius

Una entrada de l’escola Lledoner, de Granollers, tancada des del 13 de març / Griselda Escrigas

Aquests dimarts els alumnes de tots els centres educatius iniciaran el tercer i darrer trimestre de curs. Ho faran encara fora dels centres i encara sense una data de retorn. També pendents de la concreció de com s’haurà d’avaluar la feina que es faci a partir d’ara, uns criteris que el Departament d’Ensenyament ha de concretar en els propers dies. Serà un tercer trimestre diferent.

12/04/2020 Les proves PCR detecten 32 interns del mòdul 4 de la presó de Quatre Camins afectats per coornavirus

Un total de 32 presos del centre penitenciari de Quatre Camins, a la Roca, han donat positiu per coronavirus, segons ha informat aquest diumenge la Secretaria de Mesures Penals, Reinserció i Atenció a la Víctima. Són, segons les mateixes fonts, positius asimptomàtics.

12/04/2020 Figaró desinfecta zones amb contenidors i el caixer del BBVA

Personal de la brigada de l’Ajuntament de Figaró ha fet aquesta setmana la desinfecció de diversos espais de la via pública entre evitar la propagació del coronavirus. Segons informa l’Ajuntament, entre d’altres llocs s’ha actuat als contenidors d’escombraries que fan servir les dues residències de gent gran del municipi.

12/04/2020 Montmeló permet l’accés als horts municipals però amb limitacions

L’Ajuntament de Montmeló ha autoritzat l’accés als horts públics de Can Quico i del Raiguer però amb restriccions. En concret, l’accés només es permet per recollir la collita de verdures que ja hi hagi plantades.

12/04/2020 Montmeló rep més de 5.000 ampolles de begudes donades per Coca-Cola

L’Ajuntament de Montmeló ha rebut aquesta setmana un total de 5.814 ampolles de productes de la marca Coca-Cola que té fàbrica entre Martorelles i Montornès. Les begudes es distribueixen entre treballadors de serveis essencials i persones voluntàries que actuen en primera línia amb accions relacionades amb el combat a la pandèmia de la Covid-19.

12/04/2020 La Llagosta reparteix protectors facials als comerços del municipi

L’Ajuntament de la Llagosta ha posat en marxa el repartiment de protectors facials entre els comerços oberts del municipi, segons han explicat fonts municipals.

11/04/2020 Justícia crea un hospital de campanya al mòdul 4 de la presó de Quatre Camins, a la Roca, pel volum de malalts de la covid-19

22 interns més han donat positiu al test de coronavirus, tots ells del mòdul 4 de la presó de Quatre Camins, a la Roca, segons ha informat aquest dissabte el Departament de Justícia en un comunicat. Davant d’aquesta situació, s’ha decidit instal·lar un hospital de campanya al centre penitenciari per atendre els malalts. Ocuparà les instal·lacions del mòdul 4, on s’han detectat els casos.

11/04/2020 La Policia Local de Montornès ha sancionat més de 170 infractors del confinament

Des de que es va declarar l’estat d’alarma pel coronavirus, la Policia Local de Montornès ha fet 561 serveis, dels quals 238 (42%) han estat relacionats amb el compliment de les obligacions i restriccions de les instruccions donades pel Ministerio del Interior, ha identificat a més de 476 persones i ha sancionat a més de 170 infractors (el 15% dels quals són conductors de vehicles).

11/04/2020 Montornès estén el projecte #cuidemnosmontornes a les comunitats de veïns

L’Ajuntament de Montornès ha preparat uns cartells perquè es puguin imprimir a casa i penjar a les escales per facilitar l’intercanvi d’ajut entre els veïns i veïnes d’una mateixa comunitat.

11/04/2020 La Policia Municipal de Mollet ha posat prop de 300 sancions per no respectar el confinament

La Policia Municipal de Mollet ha posat prop de 300 sancionspersones que no complien l’ordre de confinament. L’Ajuntament de Mollet vol recordar que malgrat que les dades d’aquests darrers dies, sense deixar de ser dramàtiques, sembla que tendeixen a remetre, no ens podem relaxar i hem de seguir complint amb aquest compromís social pel bé de tothom i recorda que les sancions poden arribar als 30.000 euros.

11/04/2020 Una Setmana Santa diferent a les esglésies

La situació de confinament ha propiciat una Setmana Santa completament diferent del que qualsevol fidel o sacerdot havia viscut mai. La situació de confinament ha portat les parròquies i la feligresia a recórrer a les eines telemàtiques per mantenir les constants vitals de la litúrgia en comunitat: misses a porta tancada i retransmeses per internet i vídeos amb pregàries i reflexions des d’una òptica cristiana són la manera, un punt asèptica però aquests dies extremadament eficaç, amb què aquest 2020 pot tenir Setmana Santa.

11/04/2020 El BBVA aporta 20 respiradors a l’Hospital de Granollers

El BBVA ha donat 20 respiradors a l’Hospital General de Granollers per tractar pacients afectats pel coronavirus. Els respiradors donats al centre de Granollers formen part d’un paquet de 288 sistemes de respiració assistida que l’entitat ha comprat i ha distribuït per diversos centres hospitalaris catalans.

11/04/2020 La FIra del Rellotge de Sant Feliu es trasllada a l’octubre

La Fira del Rellotge de Catalunya, que s’havia de celebrar el tercer diumenge de maig a Sant Feliu de Codines, es farà finalment el 25 d’octubre degut a la situació d’excepcionalitat que s’està vivint. Enguany se celebrarà al XXV edició de la Fira. 

11/04/2020 Sant Feliu donarà mascaretes als veïns a través de la Policia Local

L’alcalde de Sant Felliu de Codines, Pere Pladevall, ha anunciat que qualsevol persona, preferentment major de 60 anys, que hagi de sortir a comprar o fer qualsevol gestió, i vulgui una mascareta, pot trucar a la Policia Local i li proporcionaran. El telèfon al qual es pot truar és el 93 866 28 89.

11/04/2020 Els bombers netegen les instal·lacions de l’Asil-Hospital de la Garriga on la meitat dels residents han donat positiu per la covid-19

Els Bombers en el dispositiu d’aquest dissabte a l’Asil Hospital / Julián Vázquez

Les proves PCR que s’han fet als residents de l’Asil Hospital de la Garriga en els darrers dies han detectat 45 positius. N’hi ha 46 que han donat negatiu i una persona que encara no té els resultats. Entre la plantilla, hi ha quatre positius i 62 persones que han donat negatiu. En aquest cas, però, hi ha 46 treballadors que estan a l’espera de rebre els resultats. Els Bombers fan aquest dissabte la tercera neteja de les instal·lacions.

11/04/2020 Montmeló i Netllar facilitaran connexió a internet als alumnes

L’Ajuntament de Montmeló i l’empresa Netllar han arribat a un acord a través del qual es facilitarà l’accés a internet a infants que no tenen connexió a casa perquè puguin seguir l’activitat docent del tercer trimestre a partir de dimarts que ve.

10/04/2020 Un ramader de Cardedeu llença més de 2.000 litres de llet perquè no troba compradors

Valentí Roger aquesta setmana a la seva granja de Cardedeu

Valentí Roger, de l’explotació de vaques de llet Can Roger, de Cardedeu, es va veure obligat a llençar un total de 2.588 litres de llet divendres de la setmana passada davant la impossibilitat de vendre-la a cap dels seus clients habituals i no trobar cap altra alternativa en altres canals de comercialització.

10/04/2020 El Consorci de Residus desinfecta tots els contenidors de recollida selectiva

Operaris fent una neteja de contenidors a Granollers / Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental

El Consorci per a la Gestió dels Residus del Vallès Oriental ha intensificat els treballs de desinfecció de les àrees de contenidors de recollida selectiva de residus situades en carrers i places de la comarca. En total, es netejaran a fons més de 4.800 contenidors.

10/04/2020 Granollers permet un accés limitat als horts socials del carrer Marconi

Un dels socis de La Magrana Vallesana que mena un dels horts socials del Lledoner / Griselda Escrigas

Els titulars de les parcel·les dels horts municipals del carrer Marconi, a Granollers, poden tornar a les parcel·les que cultiven però amb restriccions d’accés. L’Ajuntament ha establert dos torns d’accés: una meitat ho podran fer els dilluns, dimecres i divendres: L’altra meitat, els dimarts, dijous i dissabtes. Els diumenge no s’hi podrà accedir.

10/04/2020 Campanya de REIR per facilitar ordinadors i connexió a internet a infants que no en tenen

Daniel Juliá durant una reunió telemàtica per treballar la iniciativa / REIR

L’associació Recursos Educatius per a la Infància amb Risc (REIR), de Granollers, ha iniciat una campanya per facilitar ordinadors o tauletes i connexions a internet a famílies amb fills en edat escolar que no disposen d’aquesta materials i que, per tant, poden tenir dificultats per seguir la represa del curs escolar a partir de dimarts que ve.

10/04/2020 L’Escola de Policia de Mollet segueix el curs de manera virtual

L’Escola de Policia, a Mollet, manté actiu el curs de formació de la nova promoció de mossos d’esquadra i policies locals de manera telemàtica. Els alumnes fan una formació lectiva de 20 hores setmanals –en lloc de les 40 que farien normalment– de les assignatures de coneixement del territori, dret penal i processal, criminologia, comunicació policial, anglès, seguretat ciutadana, procediments policials, investigació de delictes i policia administrativa.

10/04/2020 L’oposició de Vilanova demana un ple extraordinari pel coronavirus

Els grups municipals de Junts per Vilanova i PSC, a l’oposició, han demanat formalment la convocatòria d’un ple extraordinari per tractar sobre diversos temes relacionats amb la crisi del coronavirus.

10/04/2020 Justícia fa els tests de coronavirus als interns del mòdul 4 de Quatre Camins

Dels 24 interns positius de coronavirus en el conjunt de les presons de la Generalitat, n’hi ha cinc que corresponen al Mòdul 4 del Centre Penitenciari Quatre Camins i s’han detectat durant els últims set dies. Tots estan ingressats a l’Hospital Penitenciari de Terrassa. Ara es fan tests a tots els interns del mòdul 4.

10/04/2020 La Passió de Llinars, suspesa definitivament

El grup de teatre Till-Tall ha decidit suspendre definitivament totes les funcions d’aquest any de ‘Veniu a mi. La Passió de Llinars del Vallès’. Tot i que inicialment, al decretar -se les primeres mesures havien previst dues funcions el 23 i el 24 de maig, ara han vist que això tampoc serà possible perquè no se sap, quan es decreti el final de confinament com serà el retorn de la normalitat als teatres.

10/04/2020 Dos joves de Lliçà d’Amunt creen un ‘escape room’ en linia

¡Desconfínate! Fiesta en el Pueblo Exento de Confinamiento és el títol de l’escape room que ha creat Teaming Labs, empresa fundada per Jordi Fígols i Jordi Soley, dos joves de Lliçà d’Amunt. El joc està disponible per internet de forma gratuïta al web i, com en els formats clàssics, consisteix a resoldre una sèrie d’enigmes amb l’objectiu d’arribar al final d’un cas que es planteja al principi.

10/04/2020 Una empresa de fusteria de Vilalba dona taules per menjar els pacients a l’Hospital de Granollers

L’empresa de fusteria Josep Grau, de Vilalba Asserra, ha fet una donació de 54 taules a l’Hospital de Granollers, amb les quals els pacients malalts podran fer àpats al seu llit amb més comoditat.

10/04/2020 CCOO denuncia a Inspecció de Treball l’Hospital de Granollers per la manca d’equips de protecció

El sindicat Comissions Obreres (CCOO) ha presentat denúncies a Inspecció de Treball diversos centres sanitaris catalans, entre els quals l’Hospital de Granollers, pel que considera una vulneració de les normes de prevenció de riscos laborals. El sindicat denuncia la manca d’equips de protecció individual (EPI) a l’Hospital General de Granollers i una vintena de centres sanitaris més, segons ha informat la Federació de Sanitat de CCOO.

09/04/2020 Caldes dona suport tecnològic a l’alumnat que ho necessiti

L’Ajuntament de Caldes treballa conjuntament amb els centres educatius i el departament d’Educació de la Generalitat per dotar de dispositius tecnològics a l’alumnat que ho requereixi durant el confinament pel coronavirus.

09/04/2020 La CUP de Granollers reclama una gestió 100% pública per a l’Hospital

La CUP de Granollers ha emès un comunicat en què considera imprescindible plantejar un debat sobre el futur del sistema sanitari de la ciutat quan acabi l’emergència del coronavirus.

09/04/2020 Alcaldes i regidors de la comarca, amb el secretari general d’Empesa i competitivitat

Aquest dimecres, alguns alcaldes de la comarca de JxCat, regidors, i representants d’associacions es van reunir telemàticament amb el secretari general d’Empresa i competitivitat, Quim Ferrer, i la directora general de Comerç, Muntsa Vilalta, per compartir inquietuds i preocupació en la situació especial i buscar sinèrgies i estratègies per tal d’ajudar al comerç local i de proximitat arran de la crisi del coronavirus.

09/04/2020 El grup de polígons de la Taula Vallès Oriental Avança insistirà en els projectes de dinamització

El grup de treball de polígons de la Taula de desenvolupament econòmic Vallès Oriental Avança (TVOA) donarà continuïtat als projectes comarcals per a l’impuls dels polígons industrials per contribuir a una resposta positiva davant els efectes de la crisi que ha generat la Covid-19.

09/04/2020 Els consellers del consell d’infants de Caldes fan vídeos explicant com passen el confinament

Els consellers i conselleres del Consell d’Infants de Caldes han enregistrat uns vídeos que aquests dies han corregut per les xarxes explicant com viuen aquests dies de confinament per la pandèmica de coronavirus, que faran quan tornin a la normalitat i enviant missatges positius a la població.

09/04/2020 Les persones ingressades a l’Hospital de Mollet per coronavirus s’han reduït un 30%

Les persones ingressades a l’Hospital de Mollet per coronavirus s’han reduït en un 30% entre els dies 1 i 9 d’abril. Segons les dades que ha facilitat aquest dijous el centre sanitari, actualment hi ha ingressades 92 persones, enfront de les 132 que i havia el dia 1 d’abril.

09/04/2020 Mollet amplia la gratuïtat del bus urbà fins dilluns de Pasqua

L’Ajuntament de Mollet ha decidit ampliar la gratuïtat del bus urbà fins dilluns 13 d’abril, amb horaris de dissabte, en ser festius divendres i dilluns. D’altra banda, a partir de dimarts 14 d’abril es recuperarà el servei i horaris que oferia la ciutat amb dos autobusos.

09/04/2020 Granollers modifica els horaris dels autobusos urbans de la conurbació durant la setmana santa

El bus urbà de Granollers i la seva connurbació (Transgran) modifica el servei a partir d’aquest divendres amb motiu de la Setmana Santa. Demà divendres, dissabte i dilluns de Pàsqua només circularan els autobusos de la L1 (Can Gili – Canovelles – Hospital – La Torreta) la L20 (Can Bassa – Can Mònic – Bellavista) i la L51, entre Granollers i la Roca cada hora.

09/04/2020 Lliçà de Vall activa un servei d’atenció psicològica i terapèutica per telèfon

Amb motiu de la pandèmia del coronavirus, els Serveis Socials de l’Ajuntament de Lliçà de Vall han activat un servei d’atenció psicològica i terapèutica per a totes les persones  i famílies que ho necessitin trucant al telèfon 93 843 90 00.

09/04/2020 El CAP de Sant Fost rep les primeres bates fetes per voluntaris

Personal sanitari del Centre d’Atenció Primària (CAP) de Sant Fost ha rebut les primeres bates confeccionades gràcies a la iniciativa conjunta entre persones voluntàries que cusen material de protecció i l’Ajuntament, que ha donat la tela.

09/04/2020 Caldes incorpora dos nous vehicles per al repartiment a domicili

Des d’aquest dijous, tant el servei de repartiment comercial a domicili com el d’assistència a domicili del Centre d’Atenció Primària (CAP) compten amb nous vehicles.

09/04/2020 Una empresa de Tagamanent participa en un projecte d’un respirador

El nou respirador amb personal de l’Hospital Clínic / Hospital Clínic

L’Agència Espanyola del Medicament i Productes Sanitaris (AEMPS) ha autoritzat un estudi clínic amb el Dispositiu Autònom de Respiració (DAR), un respirador mecànic invasiu per a pacients amb covid-19. En el projecte hi ha participat l’empresa GASN2 que té instal·lacions a Tagamanent.

09/04/2020 La grippe de 1918 va provocar un centenar de morts a Granollers

Granollers va patir el 1918 les conseqüències de la grippe [sic], una pandèmia que va causar milers de morts tant a Espanya com a diversos països d’Europa. Un recorregut per la premsa granollerina de l’època, per les actes municipals i pels acords de la Comissió Permanent ens permet fer una aproximació a un tema que, pel que he pogut comprovar, no ha estat especialment estudiat. El recorregut per aquesta extensa documentació i com correspon al confinament al qual el coronavirus obliga tothom, està feta a través de l’Arxiu Digital de Granollers.

09/04/2020 El Museu Abelló, de Mollet, organitza una gimcana virutal

El Museu Abelló de Mollet ha organitzat per aquest dissabte una gimcana virtual familiar per descobrir “El misteri del quadre desaparegut” a partir de la visita virtual a l’equipament amb Google Art. Per participar-hi, cal inscriure’s prèviament i es rebran per correu electrònic les instruccions d’aquest joc de pistes.

09/04/2020 La mostra de curtmetratges Crispeta d’Or, amplia el termini fins al 24 d’abril

La Mostra de Curtmetratges Crispeta d’Or a Casa, de Montornès, ha allargat el termini per presentar les obres fins al 24 d’abril. El Servei de Joventut els estrenarà al seu perfil d’Instagram el mateix dia. Tot i que la cinquena edició de la mostra haurà d’esperar fins a l’any que ve, el grup de joves que impulsa la proposta ha ideat una manera de portar-la a les cases de tothom.

08/04/2020 Els ambulatoris obriran durant els festius de Divendres Sant i el Dilluns de Pasqua

El divendres 10 i el dilluns 13 d’abril –divendres sant i dilluns de Pasqua– es mantindran oberts tots els Centres d’Atenció Primària de la zona Metropolitana Nord, on s’inclou el Vallès Oriental, que es troben en funcionament després de la reordenació que s’ha dut a terme aquests dies arran de la pandèmia Covid-19. Així doncs, malgrat es tracta de període festiu, aquests centres obriran en el seu horari habitual, de 8 del matí a 8 del vespre.

08/04/2020 Policia Local i Mossos de Granollers aporten diners per fabricar mascaretes facials

Una recollida de diners impulsada a la Policia Local de Granollers i on s’han afegit els Mossos de la comissaria de Granollers ha permès aconseguir diners per fabricar 3.000 mascareteres protectores rígides. La compra s’ha fet amb les aportacions voluntàries que han fet efectius policials de tots dos cossos.

08/04/2020 Cardedeu impulsa una campanya per fer comandes a municipi

La Xarxa Comerç Cardedeu i l’Ajuntament han posat en marxa el projecte “Cardedeu a domicili”, una iniciativa dins la campanya Pensa Local Compra Local, que posa en contacte establiments de serveis essencials i consumidors del municipi per fer comandes i rebre-les a casa, sense desplaçaments durant el període de confinament pel coronavirus.

08/04/2020 La policia de la Roca confisca 150 mascaretes

La Policia Local de la Roca ha confiscat 150 mascaretes que es venien en un establiment del municipi que no tenia autorització per fer-ho. Segons van informar fonts municipals aquest dijous, la venda es feia d’amagat i a un preu que doblava l’habitual. Si normalment un paquet de deu unitats costa un euro, els responsables de l’establiment en feien pagar dos euros la unitat.

08/04/2020 L’escola Sant Gervasi, de Mollet, fabrica mascaretes facials protectores per a sanitaris

Les cinc impressores de què disposa l’Escola Sant Gervasi, de Mollet, estan funcionant dia i nit durant aquests dies per poder produir el màxim possible d’unitats de viseres per a pantalles de protecció per a oferir als centres sanitaris que ho necessitin.

08/04/2020 Bigues i Riells crea un estoc propi de mascaretes

L’Ajuntament de Bigues i Riells ha informat que ha aconseguit crear un estoc propi de mascaretes. La crida a la participació ciutadana ha donat uns resultats tan positius que, de moment, ja no se’n necessiten més

08/04/2020 El pavelló de Can Bassa, de Granollers, acull un nou alberg per a persones sense sostre

Alguns dels llits s’han situat a la part de la pista de la instal·lació/ Ajuntament de Granollers

El pavelló de Can Bassa s’ha convertit en un nou alberg temporal perquè hi passin el confinament per la Covid-19 persones sense sostre de Granollers i de la comarca. L’equipament substitueix el que, també provisionalment, s’havia habilitat al pavelló del Tub de la ciutat.

08/04/2020 La policia de Canovelles incorpora un canó d’ozó per a la desinfecció dels cotxes

Des de dimarts d’aquesta setmana, la Policia Local de Canovelles disposa d’un canó d’ozó que permet la desinfecció de l’interior dels vehicles policials, el material d’ús i alguns espais limitats i degudament tancats. És una de les mesures de prevenció que ha adoptat l’Ajuntament en el marc de la pandèmia del coronavirus.

08/04/2020 Escena grAn se suma a la campanya de la dansa a casa

Escena grAn se suma a la campanya #BallemaCasaDID20 de l’Associació de Professionals de la Dansa de Catalunya (APdC) per celebrar el Dia Internacional de la Dansa des d’aquest mateix dimecres. Enguany no poden fer la celebració a Granollers amb la tradicional mostra d’escoles i grups de dansa a la plaça de l’Església.

08/04/2020 Els ERTO afecten a gairebé 30.000 treballadors del Vallès Oriental

Els expedients de regulació temporal de l’ocupació (ERTO) ja afecten gairebé 30.000 treballadors del Vallès Oriental. Aquests expedients inclouen les suspensions totals dels contracte o les reduccions d’horaris dels treballadors afectats. El Departament de Treball ha fet públiques les dades per comarques de l’impacte laboral de la crisi de la Covid-19.

08/04/2020 Els pilots Nani Roma i Marc Guach donen ulleres de motocross a centres assistencials de la Garriga

El pilot de motos i cotxes Nani Roma, guanyador de dues edicions del Dakar, ha donat aquest dimecres 40 ulleres de motocross a la Garriga que es repartiran entre la residència Jordan, el centre d’Autisme la Garriga i la residència Reig. Deu de les ulleres es guardaran, de moment, per a futures necessitats.

07/04/2020 Productors del Montseny s’apleguen entorn d’un mercat virtual

Un mercat virtual permet comprar productes d’alimentació, consum i artesania fets per diversos productes de l’àmbit del Parc Natural del Montseny. La distribució es fa entre les poblacions de l’entorn del massís i també a l’àrea metropolitana de Barcelona.

07/04/2020 La policia de les Franqueses obre 132 denúncies per no respectar el confinament

Durant aquest primer cap de setmana d’abril, les propostes de sanció per part Policia Local de les Franqueses a persones que surten de casa sense cap tipus de justificació ha augmentat fins a 132.

07/04/2020 Les Franqueses tanca les tres àrees d’esbarjo per a gossos per evitar que s’hi concentrin persones

L’Ajuntament de les Franqueses ha informat aquest dimarts del tancament de les tres àrees d’esbarjo per a gossos que hi ha al municipi. Ho fa després de detectar-hi comportaments incívics de persones que no respecte l’ordre de confinament lligada a l’estat d’alarma.

07/04/2020 Descens de trànsit a la C-17 i l’AP-7 a la zona de Parets i Mollet

Les imatges captades per l’avioneta del Servei Català de Trànsit aquest dimarts mostren el notable descens del trànsit en dues de les principals carreteres del Vallès Oriental: la C-17 i l’AP-7 en el punt on es creuen entre Parets i Mollet.Circulació d’aquest dimarts a la confluència de la C-17 i l’AP-7 entre Mollet i Parets / Servei Català de Trànsit.

07/04/2020 Thermalia, de Caldes, ofereix visites virtuals

Coincidint amb Setmana Santa, el museu Thermalia de Caldes a preparat unes càpsules de vídeo que corresponen a diferents elements d’interès turístic del municipi, com l’aigua termal, els safareigs, la Torre Roja, el Museu Delger, l’església de Santa Maria, la bruixeria o el Mil·liari de Mani Sergi. Les imatges van acompanyades d’àudios explicatiu de cada element, enregistrats pel personal del museu.

07/04/2020 Caldes i Mollet permeten l’accés als horts municipals però amb restriccions

Després de la decisió del Departament d’Interior de la Generalitat per permetre l’accés als horts domèstics situats fora del domicili, l’Ajuntament de Caldes ha habilitat l’accés als horts urbans de Torre Marimon tot i que amb restriccions. Mollet també ho ha fet.

07/04/2020 Santa Eulàlia confirma dos casos positius de la Covid-19 a la llar d’avis

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha informat aquest dimarts l’existència de dos casos positius de coronavirus a la Llar d’Avis Santa Eulàlia.

07/04/2020 Canovelles dona un ajut extraordinari a 31 famílies per garantir l’alimentació dels infants

Un total de 31 famílies de Canovelles, ateses per REIR (Recursos Educatius per la Infància en Risc) en coordinació amb els serveis socials de l’Ajuntament, rebran un ajut econòmic extraordinari per garantir l’alimentació dels infants durant l’estat d’alarma.

07/04/2020 Els Mossos incrementen la vigilància en establiments comercials que segueixen oberts

Una patrulla de Mossos divendres davant de la farmàcia Vinyamata, al centre de Granollers / Griselda Escrigas

Els Mossos incrementen aquests dies la vigilància a l’entorn d’establiments com farmàcies i supermercats que continuen oberts. Ho fan a partir d’una reestructuració del servei d’algunes unitats especialitzades en delictes que aquests dies de confinament tenen una menor incidència. És el cas dels robatoris a l’interior de domicili.

06/04/2020 El CN Granollers lliura material sanitari a l’hospital de la ciutat

El Club Nació Granollers ha lliurat a l’Hospital General de Granollers 1.400 guants de nitril que tenia destinat a les farmacioles de les seves instal·lacions i 1.700 unitats més de peücs -utilitzades habitualment com a mesura higiènica a les zones denominades de ‘peus nets’, com les piscines o la zona d’aigües

06/04/2020 Granollers contracta un servei de neteja especialitzat per a la residència Antonia Roura

L’Ajuntament de Granollers ha intensificat les tasques de neteja a l’interior de la Fundació Antònia Roura, situada al carrer Nou de la ciutat. S’ha contractat un servei especialitzat per a aquestes tasques, d’acord amb el patronat de la Fundació.

06/04/2020 Quatre casos confirmats a Sant Feliu, segons l’alcalde

L’alcalde de Sant Feliu de Codines, Pere Pladevall, ha informat a través d’un vídeo penjat a les xarxes socials que aquest diumenge hi havia quatre persones al poble que, segons les dades oficials, havien donat positiu per coronavirus.

06/04/2020 El concert de Joan Garriga previst a Granollers per l’Ascensió es posposa a l’octubre

El concert gratuït que Joan Garriga i el Mariatxi galàctic havien de fer el dissabte 23 de maig, emmarcat en els actes de la Fira de l’Ascensió de Granollers, queda ajornat fins al dissabte 3 d’octubre, a les 10 del vespre a la Nau B1 de Roca Umbert.

06/04/2020 Una empresa dona 350 bates a l’Ajuntament de Bigues i Riells

L’Ajuntament de Bigues i Riells del Fai ha aconseguit 350 bates d’un sol ús que ha donat l’empresa Silvalac per fer front a la crisi sanitària del coronavirus.

06/04/2020 Cardedeu registra 48 casos positius de la Covid-19

Les últimes dades comptabilitzen un total de 48 casos de persones de Cardedeu contagiades pel coronavirus (Covid-19). Diàriament, el CAP fa prop d’un centenar de trucades per seguir l’evolució de persones, entre les quals n’hi ha de confinades per possible contagi però també hi ha casos d’alta per coronavirus a les quals se segueix fent un seguiment per comprovar-ne l’evolució. 

06/04/2020 Bombers dels parcs de la Garriga, Palautordera i Vilamajor col·laboren en el muntatge d’un hospital de campanya a Sabadell

Efectius dels parcs de Bombers voluntaris de la Garriga, Santa Maria de Palautordera i Sant Antoni de Vilamajor estan col·laborant aquests dies en les feines de muntatge de l’hospital de campanya que s’està habilitant a la pista d’atletisme coberta de Sabadell i que servirà per descongestionar la càrrega de pacients de l’Hospital Parc Taulí i d’altres centres hospitalaris vallesans.

06/04/2020 Mollet recull aliments que han quedat als centres escolars

L’Ajuntament de Mollet del Vallès ha anunciat que aprofitarà els aliments que podrien caducar a causa del confinament provocat per la Covid-19 i els distribuirà entre les famílies més vulnerables de la ciutat.

06/04/2020 La policia de Caldes felicita els aniversaris dels infants amb un vídeo

La Policia Local de Caldes ha impulsat una iniciativa per celebrar els aniversaris dels infants del poble durant el confinament a través d’un vídeo amb l’objectiu que puguin gaudir d’una felicitació molt especial malgrat la situació en què es troben arran de l’epidèmica de coronavirus.

06/04/2020 Santa Eulàlia desinfecta equipaments i espais públics

Protecció Civil, a través de l’Ajuntament de Santa Eulàlia, va dur a terme divendres tasques de desinfecció en diversos espais públics i equipaments del municipi.

06/04/2020 Sant Pere suspèn l’aplec de Sant Elies

L’Ajuntament de Sant Pere ha decidit anul·lar l’aplec de Sant Elies que s’havia de celebrar el 25 d’abril per la situació d’emergència sanitària derivada de la pandèmia del coronavirus. “No es prudent l’organització d’actes que apleguin un gran nombre de persones”, recorden des del consistori.

06/04/2020 Activitat de descoberta científica amb el Museu de Ciències Naturals de Granollers i des de casa

Els biòlegs Carles Flaquer i Lourdes Pallàs, del Museu de Ciències Naturals de Granollers, han ideat una activitat per fer a casa en família i per promoure la descoberta científica. La protagonista és l’Estela, la nena investigadora que és la imatge de l’exposició permanent “Tu investigues” que es pot veure al Museu La Tela i que explica la tasca del grup de recerca de biodiversitat i bioindicadors que es fa des d’aquesta institució.

06/04/2020 Denunciats per estar al carrer sense motiu i per portar droga al damunt

L’actuació policial al Parc Torras Villà

La Policia Local de Granollers ha sancionat aquest dissabte a la tarda tres joves que estaven a l’interior del parc Torras Villà, al centre de la ciutat, sense cap motiu justificat i que, per tant, estaven incomplint el reial decret de l’estat d’alarma dictat pel govern espanyol que només permet sortir al carrer per fer desplaçaments justificats per anar a comprar o a treballar en el cas de les persones que treballen als serveis essencials.

05/04/2020 Voluntariat en família a El Xiprer

Xavi Quincoces, Ariadna Botey, els seus tres fills i un nebot feien de voluntaris aquest dimarts al magatzem d’aliments que El Xiprer té al polígon del Ramassar, en terme de les Franqueses. Amb la crisi del coronavirus la fundació ha hagut d’adaptar el model de voluntariat. Com que els habituals tenen més de 65 anys i s’han de quedar a casa, s’han buscat famílies que viuen en un mateix habitatge o bé persones que viuen soles per fer torns i garantir el repartiment dels lots…

05/04/2020 L’alcalde de Mollet reclama a Torra més recursos per a l’hoispital i les residències

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs (PSC) ha respost a la carta que va adreçar el president de la Generalitat, Quim Torra, a tots els ajuntaments catalans on els demanava fer un front comú per exigir mesures econòmiques al govern de l’estat per fer fer front a la crisi del coronavirus.

05/04/2020 L’Hospital de Sant Celoni dedica un 80% de l’espai a malats de la Covid-19

Prop d’un 80% de la capacitat de l’Hospital de Sant Celoni està dedicada a l’atenció de persones amb Covid-19. El virus manté una cinquantena de pacients ingressats a l’Hospital, que dona servei a 60.000 habitants del Baix Montseny. Aquesta última setmana ha estat la més dura de totes: s’ha passat d’11 casos ingressats dimecres passat a 48 segons les últimes dades, que se sumen a les 10 defuncions i 9 altes acumulades.

05/04/2020 El ritme de positius de coronavirus es modera

El nombre de persones que han donat positiu de coronavirus al Vallès Oriental ja supera el miler des que es va detectar el primer cas, el 8 de març passat en un veí de Mollet.

05/04/2020 Granollers detecta un repunt de la mobilitat a peu en els darers dies

La ronda Sud buida de cotxes aquest dissabte / Julián Vázquez

L’estudi de la mobilitat diari que fa l’Ajuntament de Granollers a partir de les dades aportades per les càmeres de trànsit situades a la cruïlla dels carrers Girona i Francesc Ribas demostren que, en els darrers tres dies, hi ha hagut augments dels desplaçaments a peu comparats amb els que hi va haver el mateix dia de la setmana anterior.

04/04/2020 Granollers xifra en 1,4 milions la caiguda d’ingressos per les mesures contra l’impacte del coronavirus

L’Ajuntament de Granollers xifra en almenys 1,4 milions la caiguda d’ingressos derivada de les mesures fiscals adoptades per ajudar particulars i empreses a fer front a la crisi provocada pel coronavirus. “I és possible que sigui molt més”, va alertar el regidor d’Hisenda, Jordi Terrades, en el ple de dimarts. Perquè el càlcul està fet en un escenari de restriccions vigent fins a final de maig.

04/04/2020 El conseller El Homrani supera la covid-19

El conseller de Treball, Afers Socials i Famílies, Chakir el Homrani, de Granollers ha anunciat aquest dissabte que ha superat la malaltia de la Covid-19.

04/04/2020 Granollers suma 147 sancions a persones per no complir amb l’ordre de confinament

La Policia Local de Granollers ha imposat fins aquest dimecres des de l’entrada en vigor del reial decret de l’estat d’alarma un total de 147 sancions per no atendre les limitacions de mobilitat imposades.

04/04/2020 Figaró demana ajuda per a la residència Hotel Congost on s’han confirmat 16 casos

L’Ajuntament de Figaró ha confirmat aquest divendres que la residència de gent gran Hotel Congost, situada a la carretera de Ribes, just davant de l’Ajuntament, té 16 casos confirmats de la covid-19.

04/04/2020 L’escola bressol La Tortuga de Granollers crea vídeos per mantenir els vincles amb els infants

Fins ara s’han fet una quinzena de vídeos, en què participen les nou professores de l’escola, cadascuna des de casa seva. En els vídeos es canten cançons (amb la lletra subtitulada perquè es pugui cantar des de casa) o s’expliquen contes.

03/04/2020 La Garriga acompanya les persones més grans que viuen soles

Des de l’inici del confinament per alarma sanitària, el personal municipal de Serveis Socials de la Garriga ha trucat a més de 150 veïnes i veïns del municipi. Són trucades a persones grans que viuen soles o en parella, i el consistori les fa amb l’objectiu d’assegurar-se que tenen tots els serveis i els recursos que necessiten.

03/04/2020 La Cantània s’ajorna fins al 2021

L’espectacle ‘Virtual‘ de la Cantània 2020, previst pels dies 5, 6, 7, 8, 9, 10, 11, 12, 13 i 14 de juny al Teatre Auditori de Granollers, passarà a fer-se l’any 2021 a causa de la situació del COVID-19. El canvi afecta els 125 concerts del projecte, tant els que es feien a Granollers, com els de L’Auditori de Barcelona, d’on neix el projecte, com els de la resta de ciutats que en formen part: Mataró, Saragossa, El Vendrell, Olot, Figueres, Manresa, Sant Cugat, Vic, Parla, Burgos, Vilafranca, Guimaraes i Valladolid.

03/04/2020 El relat d’un veí de Caldes ingressat per la Covid-19 que ja té l’alta

Antonio Rodríguez, de 61 anys i veí de Caldes, va anar a buscar espàrrecs amb la seva neta el 13 de març i, en tornar a casa va notar els primers símptomes del coronavirus. “En arribar a casa tenia la sensació d’un cansament anormal. De seguida vaig començar amb la febre”.

03/04/2020 Tretze voluntàries cusen bates a Santa Eulàlia

Santa Eulàlia ha respost a la crida de l’Àrea Bàsica de Salut en què demana material sanitari per al personal dels CAPs de la Vall del Tenes, i ja hi ha 13 voluntàries del poble que s’han posat a cosir bates amb bosses de plàstic. Aquest material servirà com a segona protecció que anirà just a sota de les bates reglamentàries.

03/04/2020 El festival Labyrinth s’estrena a la xarxa

El festival Labyrinth Catalunya, de Cardedeu, pren una nova dimensió. La situació de confinament i alarma social que es viu actualment ha obligat els organitzadors a donar-li la volta al festival i oferir una versió ‘on line’ dels seminaris previstos a partir d’aquest cap de setmana.

03/04/2020 L’Asil Hopsital de la Garriga informa de 20 morts des de l’inici de la crisi sanitària

L’Asil Hospital de la Garriga ha informat que, des del començament de l’emergència sanitària pel coronavirus fins l’1 d’abril, s’han produït 20 defuncions al centre. Dues de les víctimes van morir a l’Hospital General de Granollers amb test positiu per la malaltia, mentre que la resta no es pot determinar si la causa va ser la Covid-19 perquè no es disposa de les proves.

03/04/2020 Granollers posa contenidors en sis punts del centre i suprimeix la recollida amb les plataformes mòbils

A partir de dilluns, l’Ajuntament de Granollers modifica el sistema de recollida de brossa de l’entorn de l’illa de vianants. Deixaran d’instal·lar-se les 11 plataformes mòbils amb contenidors de totes les fraccions que es col·loquen al vespre i es retiren durant la nit. És una mesura provisional lligada a la situació d’emergència pel coronavirus.

02/04/2020 Professionals de l’Hospital de Mollet alerten de la saturació de les UCI

El comitè d’empresa de l’Hospital de Mollet ha alertat de la situació de saturació que es viu en els darrers dies a la Unitat de Cures Intensives que s’ha habilitat per fer front a la pandèmia del coronavirus a l’espai que el centre tenia per a semicrítics.

02/04/2020 Canovelles amplia el termini de pagament de tributs

L’Ajuntament de Canovelles ha elaborat un nou calendari fiscal amb l’objectiu d’ampliar els terminis de pagaments d’impostos i taxes amb l’objectiu de mitigar els efectes econòmics provocats per la pandèmia del coronavirus. Amb aquesta mesura, el consistori pretén oferir a les famílies i a les empreses un marge de temps prou ampli per poder fer front a aquestes despeses.

02/04/2020 Caovelles dona accés temporal a 60 persones al servei de teleassistència

L’Ajuntament de Canovelles ha sol·licitat l’alta temporal del Servei Local de Teleassistència per a prop d’una seixantena de persones majors de 75 anys que viuen soles o que es troben en situació de dependència. Amb aquestes altes, ja són prop de 500 persones les que poden gaudir d’aquest servei per a persones grans de Canovelles.

02/04/2020 Santa Eulàlia felicita els infants i les persones majors de 85 anys

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana, Protecció Civil i la Policia Local han impulsat un servei de felicitació d’aniversari per a aquelles persones menors de 18 anys o més grans de 85 anys. L’objectiu és que en aquests dies de confinamen ningú es quedi sense felicitació. Les famílies que ho vulguin poden sol·licitar aquest servei, previ avís amb dos dies d’antelació.

02/04/2020 L’atur es dispara

Les xifres d’atur registrat reflecteixen la intensitat de l’impacte laboral que han provocat les mesures de confinament i, en conseqüència, de frenada productiva arran de l’emergència sanitària pel coronavirus. El Vallès Oriental ha tancat el mes de març amb un miler d’inscrits més que el el febrer. És la pujada més intensa des de l’any 2011, quan la segona onada de la crisi financera va disparar les xifres de desocupats.

01/04/2020 L’hotel B&B de les Franqueses rebrà els primers pacients aquest dijous

L’Hospital General de Granollers i el Servei Català de la Salut posaran en marxa l’hotel B&B, situat al Ramassar, a les Franqueses, que atendrà persones amb un perfil d’hospitalització a domicili que no poden anar a casa en no complir els criteris socials necessaris.

01/04/2020 Els hospitals vallesans quadripliquen les altes

La xifra de persones afectades per coronavirus que han requerit un ingrés als hospitals de Granollers, Mollet i Sant Celoni i que ja han obtingut l’alta hospitalària s’ha quadriplicat en la darrera setmana en el conjunt dels tres centres.

01/04/2020 Les policies locals feliciten els nens que fan anys

Una patrulla de la Garriga felicitant en Marc que dissabte va fer 12 anys / Griselda Escrigas

Diverses policies locals de la comarca passen aquests dies per les cases dels infants que fan anys per felicitar-los en primera persona i amb una cançó.

01/04/2020 Sant Fost ajorna el cobrametn de tributs

L’Ajuntament de Sant Fost ajornarà el cobrament de l’Impost de Vehicles de Tracció Mecànica fins al juny (ja sigui en pagament voluntari -fins al 2 del juny-, o el domiciliat -fins a l’1 de juny). També ajorna el cobrament de la primera fracció de l’Impost de Béns Immobles (IBI) i de la Taxa de Recollida de Residus Urbans, que es farà al juliol en comptes de principi de maig com era habitual.

01/04/2020 L’exèrcit col·labora en la desinfecció de carrers a Mollet

Les tasques de la UME a Mollet aquest dimecres al matí / Ajuntament de Mollet

Segona intervenció de la Unitat Militar d’Emergències (UME) de l’exèrcit a la comarca en els darrers dies. Després de la intervenció de diumenge a l’Asil-Hospital de la Garriga, els militars han fet aquest dimecres al matí tasques de neteja i desinfecció de la via pública a Mollet. L’alcalde Josep Monràs va demanar la setmana passada ajuda de l’exèrcit a través de la delegada del govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera.

01/04/2020 Les Franqueses posa en marxa un grup de voluntariat social

L’Ajuntament de les Franqueses, a través de les regidories de Gent Gran i Polítiques Socials, ha posat en marxa el projecte de voluntariat social “Suport als col·lectius més vulnerables durant la situació extraordinàris del Covid-19”, en col·laboració amb una xarxa de voluntaris amb coordinadors a cadascun dels pobles que formen part del municipi. L’objectiu és atendre demandes relacionades amb alimentació i medicines, entre d’altres. 

01/04/2020 Es crea un grup de mascaretes solidàries de Seat a Mollet

Persones vinculades a diferents entitats, organitzacions, petites empreses sobretot liderades per dones, i d’altres persones a títol personal, han creat un grup a Mollet per fer mascaretes i sumar-se a la iniciativa de Seat.

01/04/2020 La situació d’emergència sanitària marca el ple de Granollers, el primer que es fa de manera telemàtica

Un moment de la sessió d’aquest dimarts / Griselda Escrigas

La situació d’emergència sanitària i, de retruc, econòmica provocada per la crisi del coronavirus ha marcat el ple ordinari de l’Ajuntament de Granollers que s’ha celebrat aquest dimarts. S’ha fet de manera telemàtica amb tots els regidors a casa seva. Els veïns l’han pogut seguir a través del canal de Youtube de l’Ajuntament.

31/03/2020 KH Lloreda posa a disposició de les autoritats sanitàries la seva reserva d’etanol

L’empresa KH Lloreda, fabricant del conegut producte desgreixador KH-7, ha posat a disposició del Ministeri de Sanitat la seva reserva de més de 6.500 litres d’etanol perquè puguin utilitzar-se en l’elaboració de solucions hidroalcohòliques.

31/03/2020 Els positius de Covid-19 freguen el miler al Vallès Oriental

Els positius de la Covid-19 són a punt d’arribar als 1.000 casos al Vallès Oriental, segons les dades facilitades pel Departament de Salut de la Generalitat al seu web. En concret, aquest dimarts a 18h, les persones afectades pel coronavirus s’enfilava a 979, després d’haver realitzat més de 2.200 tests.

31/03/2020 Una associació d’empresaris xinesos dona 500 mascaretes a l’Ajuntament de Cardedeu

L’Associació d’Indústria i Comerç de Shenzhen (Xina) a l’Estat espanyol, que té la seu a Badalona, ha contactat amb l’Ajuntament de Cardedeu per donar de 500 mascaretes provinents de la Xina. És una manera de donar suport a la prevenció i el control de l’epidèmia que fa l’associació. Han contactat directament amb l’alcalde Enric Olivé per fer aquest oferiment.

31/03/2020 Nou persones de la residència d’avis de Parets moren per coronavirus

Nou persones han mort a Parets, sis de les quals usuàries de la residència d’avis Pedra Serrada, i tres més del centre de dia del mateix equipament, segons les dades que ha aportat l’Ajuntament de Parets després de l’última comissió de seguiment de la malaltia al municipi.

31/03/2020 Carethy dona 100.000 euros en productes d’higiene a residències

L’empresa Carethy, dedicada al comerç electrònic de productes d’higiene, nutrició, cura personal i bellesa, que opera des de la Roca del Vallès, ha habilitat un formulari perquè les residències de l’Estat que necessitin gels antisèptics puguin demanar el producte per als residents i els treballadors.

31/03/2020 Granollers redueix el servei de taxi en un 80%

El servei de taxi a Granollers redueix l’oferta en un 80% a partir d’aquest dimarts. Una resolució d’alcaldia demana al col·lectiu de 40 taxistes de Granollers que s’organitzin per garantir l’atenció a la ciutadania durant les 24 hores del dia per cobrir desplaçaments bàsics fins al lloc de treball o fins a centres sanitaris.

31/03/2020 Escena Gran ajorna tots els espectacles d’abril

Els equipaments d’Escena grAn han ajornat tots els espectcles del mes d’abril. Fins que acabi el confinament, el personal del Teatre Auditori de Granollers, Llevant Teatre, la Sala Nau B1 de Roca Umbert, la Casa de Cultura Sant Francesc i Teatre Auditori Can Palots de Canovelles continuarà treballant des de casa, actualitzant la informació, gestionant la devolució d’entrades, donant resposta als dubtes dels clients i preparant la nova temporada.

31/03/2020 La policia de Parets confisca mascaretes que es venien en botigues d’alimentació

Agents de la Policia Local de Parets han fet un comís de mascaretes homologades i altres materials sanitaris que es venien en diversos establiments d’alimentació del municipi que no estan autoritzats per a la seva comercialització.

31/03/2020 Dos detinguts a Parets per incomplir de forma reiterada l’ordre de confinament

La Policia Local de Parets ha detingut aquest cap de setmana dos joves veïns del municipi per incomplir de forma reiterada l’ordre de confinament derivada del reial decret de l’estat d’alarma aprovat pel govern espanyol.

30/03/2020 Les obres públiques de Granollers queden aturades

Les obres públiques que estava fent l’Ajuntament de Granollers i que encara estaven en marxa a la ciutat quedaran aturades aquest dilluns de manera definitiva. La darrera on es deixa d’intervenir és la reurbanització del polígon Font del Ràdium. Aquest dilluns encara s’ha treballat però només per assegurar l’entorn de l’obra ja feta.

30/03/2020 Coty, de Granollers, comença a produir gel hidroalcohòlic

El fabricant de productes de perfumeria i cosmètica Coty ha començat a produir gel hidroalcohòlic per ser utilitzat com a desinfectant de mans per ajudar a combatre el coronavirus.

30/03/2020 Canovellers impulsa un festival musical des de casa

L’Ajuntament de Canovelles ha impulsat una programació cultural i d’entreteniment, Canovelles Llar d’Estrelles, que inclou música, literatura, poesia, pintura, dansa i esport. És una iniciativa col·laborativa amb la participació d’entitats del municipi i persones a títol individual que aporten tota mena continguts.

30/03/2020 Les Franqueses limita l’horari d’obertura dels establiments d’autoservei

L’Ajuntament de les Franqueses ha decidit limitar l’horari d’obertura dels establiments d’autoservei que no superen els 150 metres quadrats de superfície que només podran obrir de 9 del matí a 2/4 de 9 del vespre. Es tracta d’una mesura excepcional que s’aplica per l’estat d’alarma i que vol reduir els desplaçaments de gent per evitar la propagació del coronavirus.

30/03/2020 Granollers farà aquest dimarts el primer ple de manera telemàtica

L’Ajuntament de Granollers farà aquest dimarts el primer ple municipal per via telemàtica de la història de la ciutat. Amb la pandèmia del coronavirus, els regidors participaran en la sessió des de fora de la sala de plens de l’ajuntament. Es podrà seguir al canal de Youtube de l’Ajuntament.

30/03/2020 Cardedeu cedeix un vehicle al CAP per fer visites domiciliàries

L’Ajuntament de Cardedeu ha cedit un vehicle municipal al CAP per centralitzar les visites domiciliàries amb possibles positius en un sol cotxe i evitar així contagis entre els sanitaris.

30/03/2020 El Consell Comarcal crea un espai per promoure la venta directa de productors locals

El Consell Comarcal ha elaborat un mapa amb la localització dels productors del cens de la Xarxa de Productes de la Terra del Vallès Oriental, amb l’objectiu que, durant els dies de confinament, la ciutadania tingui l’oportunitat de rebre els productes artesans que elaboren els productors d’aquesta xarxa. Al mapa, s’hi pot accedir des del web del Consell Comarcal.

30/03/2020 Suspès el festival infantil i juvenil de teatre de Montmeló

El FITKAM, el Festival Infantil i Juvenil de Teatre de Montmeló, s’ha suspès definitivament com a resposta a les mesures adoptades per la situació d’emergència generada per l’evolució de coronavirus COVID-19. La vuitena edició d’aquest festival s’havia de celebrar els dies 23 i 24 de maig en diferents espais de Montmeló i amb la participació de companyies d’arreu.

30/03/2020 Diverses entitats de Llinars aporten 1.500 euros a l’Hospital de Sant Celoni

Diverses entitats culturals de Llinars han fet una aportació de 1.500 euros en material per a l’Hospital de Sant Celoni per fer front a la Covid-19. La colla gegantera La Patufa va fer una crida a les diferents entitats per col·laborar en aquesta iniciativa. S’hi han sumat els Trabucaires de Llinarts, la colla de diables La Piula, la colla Giola del Ball de Gitanes i Ball de Bastons, l’Esbart Dansaire, Batukem i els Deixebles dela Kabra.

30/03/2020 La xarxa #SERSolidària ja compta amb 36 persones voluntàries

La xarxa #SERsolidària, de Santa Eulàlia de Ronçana funciona a ple rendiment des de finals de la setmana passada i ja té 36 persones voluntàries. És un servei que funciona a través del voluntariat, amb l’objectiu de cobrir les necessitats bàsiques d’aquelles persones més vulnerables del poble durant el període d’estat d’alarma per la pandèmia de coronavirus.

30/03/2020 El trànsit repunta diumenge a Granollers respecte diumenge passat

Les dades de mobilitat d’aquest diumenge a Granollers captades per la càmera situada a la cruïlla dels carrers Girona i Francesc Ribas mostren un increment de la mobilitat respecte el diumenge de la setmana anterior, ja dins del període de confinament.

30/03/2020 Decathlon lliura ulleres de busseig a l’Hospital de Mollet

L’Ajuntament de Mollet ha informat que la cadena de distribució de material esportiu Decathlom, que té la botiga més gran de Catalunya a Mollet, ha lliurat les máscares de busseig Easybreath a l’Hospital de Mollet.

30/03/2020 Luz Negra, de Canovelles, treballa per aportar respiradors per als hospitals

Interior de l’empresa en una imatge d’arxiu / Luz Negra

El fabricant de lluminàries amb tecnologia LED Luz Negra s’ha implicat en els projectes que han de permetre incrementar el nombre de respiradors disponibles en el sistema sanitari en l’actual emergència sanitària pel coronavirus.

29/03/2020 La UME neteja l’Asil-Hospital de la Garriga

Els militars arribant a l’Asil-Hospital pel carrer la Doma / Ramob Ferrandis

La Unitat Militar d’Emergències de l’exèrcit espanyol ha actuat aquest diumenge a la tarda a la Garriga on ha treballat en la desinfecció de tots els espais comuns de la residència Asil-Hospital, situada al carrer la Doma.

29/03/2020 Serveis d’emergències del Baix Montseny aplaudeixen la feina dels sanitaris de l’Hospital de Sant Celoni

Els mitjans concentrats divendres davant de l’Hospital

Divendres a les 8 del vespre, 11 vehicles de cossos de seguretat es van concentrar davant de l’Hospital de Sant Celoni en homenatge al personal sanitari i per mostrar l’agraïment a la feina que fan durant la pandèmia de la Covid-19.

29/03/2020 Els hospitals demanen ulleres d’snorkel del Decathlon per fer respiradors per a afectats amb patologies lleus

L’Hospital General de Granollers i el de Sant Celoni demanen la col·laboració ciutadana per aportar ulleres per fer snorkel com les que comercialitza l’empresa Decathlon per convertir-les en respiradors per a persones que presenten afectacions lleus derivades de la Covid-19.

28/03/2020 Voluntaris amb impressores 3D s’uneixen per produir protectors facials per a sanitaris

Un dels voluntaris aquest dijous a Canovelles

El Centre Cultural de Canovelles s’ha convertit en el punt de recepció, esterilització i repartiment cap a hospitals dels protectors facials que es produeixen amb impressores 3D a casa de voluntaris i que permeten protegir-se al personal sanitari que està en contacte amb persones infectades pel coronavirus.

28/03/2020 L’Hospital trasllada el servei d’obstetrícia i neonatologia a la Mútua de Granollers

La petita Lucia amb els seus pares aquest dijous a l’habitació de la Mútua / Griselda Escrigas

Les instal·lacions de la Clínica del Carme de la Mútua de Granollers, a la plaça Pau Casals, acullen des de dimecres les pacients d’obstetrícia i neonatologia de la comarca i les urgències pediàtriques de l’Hospital General de Granollers. L’Hospital de Mollet ha informat, però, que els parts es continuen fent en el mateix centre.

28/03/2020 Salut confirma fins a 764 positius de coronavirus al Vallès Oriental

El mapa interactiu del Departament de Salut permet saber el nombre de positius per cada àrea de Salut. Al Vallès Oriental se sumen 764 casos positius. On se n’han detectat més és a l’àrea de Montornès/Montmeló (90), seguit de Mollet Oest (88), Mollet Est (84), Parets del Vallès (66), la Vall del Tenes (54), Granollers Centre Est (42), Caldes (41), la Garriga (37), Granollers Sud [Sant Miquel] (34), Granollers Nord [les Franqueses] (34), l’Alt Mogent (33), Cardedeu (32), Sant Celoni (32), Martorelles (30), la Llagosta (28), Granollers Oest [Canovelles] (25) i la Roca (34).

28/03/2020 Granollers segueix reduint la mobilitat diària pel confinament

Les dades de mobilitat d’aquest divendres comparades amb les del divendres 20 de març -ja en ple confinament- tornen a mostrar una caiguda dels desplaçaments a la ciutat tant en vehicles de motor com de persones a peu i en bicicleta.

28/03/2020 KH Lloreda aporta un autobús a l’Hospital de Granollers que servirà de punt de recepció de les donacions de material

L’autobús estacionat davant de l’Hospital / KH Lloreda

L’empresa KH-7 ha cedit un autobús a l’Hospital General de Granollers que servirà de punt de recollida del material sanitari que diverses empreses, institucions i particulars estan fent arribar aquests dies al centre sanitari per ajudar en la lluita contra el coronavirus. L’autobús s’ha aparcat davant de l’edifici de consultes externes, dins del recinte de l’hospital.

28/03/2020 Nova jornada de controls al peatge de la Roca

Control dels Mossos aquest dissabte al peatge de la Roca / Servei Català de Trànsit

Els Mossos fan aquest dissabte un nou control al peatge de l’AP-7 a l’altura de la Roca per controlar els vehicles que circulen i veure si ho fan per alguna de les causes recollides en el reial decret de l’estat d’alarma pel coronavirus. S’aturen els vehicles que van en sentit nord.Control dels Mossos al peatge de la Roca aquest dissabte / Servei Català de Trànsit

L’objectiu és evitar una mobilitat de lleure i els desplaçaments cap a segones residències que puguin facilitar l’expansió de la pandèmia pel territori català.

Aquest divendres ja es van fer controls. També durant tot el cap de setmana passat.

Cronologia de l’impacte del coronavirus al Vallès Oriental.AP-7CoronavirusCovid-19mobilitatMossos d’Esquadrapeatge de la Roca

LA PREGUNTA

Creus que si es pot al juny s’hauria de reiniciar el curs escolar?

 Sí, encara que sigui per pocs dies65% No, val més fer feina des de casa35%En aquesta enquesta han votat 444 persones.

TAMBÉ ET POT INTERESSAR

COMENTARIS

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.


FES UN COMENTARI

Per fer un comentari has d’estar identificat com a usuari.
Entra o registra’t

Les notícies més vistes

[CRONOLOGIA] Coronavirus al Vallès OrientalEl mapa del coronavirus al Vallès OrientalPastas Gallo dona 3.000 guants i 500 bates a l’Hospital General de GranollersCrida de l’Hospital de Granollers perquè els ciutadans els facilitin bates i mascaretes fetes a casaCardedeu confirma 15 persones infectades i 90 confinades per sospitaEls hospitals vallesans han registrat 42 morts pel Covid-19Primers casos positius a Bigues i Riells i CardedeuMor Jordi Pujós, exjugador i fundador de l’equip de veterans de l’Handbol PalautorderaLa policia de Santa Eulàlia identifica tres persones que van pels domicilis a vendre productes amb l’excusa del coronavirus45 persones ingressades amb positiu per coronavirus als hospitals vallesans

COL·LABORA

PREMSA D´OSONA, S.A. Plaça de la Catedral, 2. Vic. Tel. 93 889 49 49 | Carrer Girona, 34, Granollers. Tel. 93 860 30 20

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes… Esmenes Fotografies Cartes al director Altres

Aneu a la barra d’eines

Surt

27/03/2020 Els Mossos controlen carreteres del Montseny on ha nevat perquè no hi hagi visitants

Els Mossos han fet aquest divendres controls a les carreteres del Montseny per evitar la presència de persones atretes per la neu que s’hi ha acumulat aquest dijous per la nevada que hi ha hagut.

27/03/2020 Sanitaris de l’Hospital de Granollers celebren la primera alta d’UCI d’una persona ingressada per coronavirus

El personal sanitari de l’Hospital General de Granollers ha celebrat aquest dijous la primera alta de la UCI d’una de les pacients ingressades per coronavirus i que havia requerit cures intensives.

27/03/2020 Hotels i empreses donen prop de 200 llits a l’Hospital de Granollers

Diversos establiments hotelers i empreses han respost a la crida feta per l’Hospital General de Granollers per disposar de més llits per poder ampliar els espais d’hospitalització en zones que s’estan condicionant de l’interior del mateix centre sanitari. L’objectiu era aconseguir 100 llits i se n’han obtingut prop de 200.

27/03/2020 Montmeló lliura 4.000 mascaretes cosides per 50 persones voluntàries

L’Ajuntament de Montmeló ha fet arribar a l’empresa Robin Hat, de Rubí, aquest divendres 4.000 mascaretes que han cosit un grup de 50 persones voluntàries.

27/03/2020 El bus urbà de Parets només circularà els matins de dilluns a dissabte

D’acord amb la resolució del Departament de Territori i Sostenibilitat relativa a les noves mesures de funcionament dels serveis de transport públic per combatre la propagació del coronavirus, l’Ajuntament de Parets, a través de la regidoria de Mobilitat, ha arribat a un acord amb l’empresa Sagalés, concessionària del servei de bus urbà al municipi, per limitar les expedicions als matins de dilluns a dissabte.

27/03/2020 Vallromanes suspèn el cobrament de les quotes de l’escola bressol

L’Ajuntament de Vallromanes ha informat aquest dijous a les famílies usuàries de l’escola bressol municipal que les quotes pel servei es cobraran fins al 12 de març. El dia 13, el centre va tancar en aplicació de les mesures preses per les autoritats educatives i sanitàries per evitar la propagació de la COVID-19. El rebut no es tornarà a generar fins al restabliment del servei

27/03/2020 Caldes reforça el servei de neteja amb una màquina hidronetejadora

L’Ajuntament de Caldes ha reforçat el servei de neteja amb la incorporació d’una màquina hidronetejadora. Mentre duri la pandèmia, la desinfecció es fa de dilluns a dissabte al matí a diverses zones del municipi com els exteriors del Centre de Salut, l’estació d’Autobusos, i les entrades de les grans superficies comercials. A més, es fa un recorregut setmanal pels carrerson hi ha establiments oberts.

27/03/2020 Parets i Canovelles intensifiquen la desinfecció de carerrs

L’Ajuntament de Canovelles ha reforçat aquesta setmana les tasques de neteja i desinfecció dels carrers i espais públics del municipi fent desinfeccions als punts més sensibles i buidant les papereres al matí i a la tarda. A Parets, l’Ajuntament ha intensificat les tasques de neteja i desinfecció de les àrees de contenidors. 

27/03/2020 L’Ajuntament de Sant Fost es farà càrrec de les quotes de l’escola bressol El Petit Roure

L’Ajuntament de Sant Fost ha informat aquesta setmana que, atesa la situació d’estat d’alarma decretat arran de la crisi sanitària del coronavirus COVID-19 es farà càrrec de la part corresponent a les quotes de l’escola bressol municipal El Petit Roure mentre l’activitat es mantingui suspesa, de manera que no l’hauran d’assumir les famílies.

27/03/2020 Granollers suspèn la fira i festes de l’Ascensió

L’Ajuntament de Granollers, amb el suport de tots els grups municipals, ha decidit suspendre la Fira de l’Ascensió, que s’havia de celebrar al parc firal de la ciutat entre el 21 i el 24 de maig.

27/03/2020 L’hotel B&B de les Franqueses habilita 80 habitacions per a pacients lleus de l’Hospital de Granollers

L’hotel està situat al carrer Valldoriolf, al Ramassar, en terme de les Franqueses / Griselda Escrigas

L’hotel B&B, de les Franqueses, és l’espai designat pel Servei Català de la Salut per habilitar-lo com a ús sanitari per a l’Hospital General de Granollers. Funcionarà com un equipament sanitari addicional als espais que té disponibles l’hospital i en dependrà directament.

26/03/2020 Correus desinfecta l’oficina de Lliçà de Vall en detectar-hi un positiu de coronavirus

L’oficina de Correus de Lliçà de Vall en una imatge del cap de setmana passat / Julián Vázquez

La detecció d’un positiu de coronavirus a la plantilla de correus de Lliçà de Vall, el divendres 13 de març, va forçar les autoritats del servei a enviar tota la plantilla a casa, en quarantena. La mesura afecta les cinc persones que fan de carters i les dues que són a l’oficina.

26/03/2020 Els hotels fan expedients temporals de regulació d’ocupació per la caiguda dels ingressos a zero

La pràctica totalitat dels hotels i establiments turístics del Vallès Oriental estan tancats. La situació de manca d’ingressos per l’aturada de l’activitat empeny a la majoria d’empreses a fer expedients temporals de regulació d’ocupació.

26/03/2020 Figaró confirma els dos primers casos al poble, tots dos en una residència de gent gran

L’Ajuntament de Figaró ha confirmat aquest dijous a la tarda els dos primers casos per la malaltia de la Covid-19 al municipi. Tots dos s’han detectat en residents de la residència de gent gran Hotel Congost. El centre n’ha informat aquest matí a l’Ajuntament i a les famílies dels residents.

26/03/2020 Dos veïns de Canovelles entre les persones mortes a la comarca pel coronavirus

L’Ajuntament de Canovelles ha confirmat aquest dijous que dos veïns del municipi han mort a conseqüència de la Covid-19. En total, hi ha almenys 18 persones del poble que han donat positiu, segons les dades que ha rebut el consistori que trasllada el seu condol a les famílies i amics de les dues persones que han mort.

26/03/2020 La Fundació VMV Cosmetic Grup dona gels i solucions de mans a centres que atenen col·lestius prioritaris

La Fundació VMV Cosmetic Group ha posat en marxa una campanya de donació de gels i solucions de mans hidroalcohòlics, que es destinarà a residències de gent gran, hospitals i altres col·lectius prioritaris.

25/03/2020 L’empresa Dose Innova, de Martorelles, dona material sanitari per a una residència del municipi

L’empresa Dose Innova, del Grup Towa (antiga Esteve) de Martorelles ha entregat aquest dijous a l’Ajuntament un paquet de material sanitari per a la residència Les Moreres del municipi. Una part del material, 600 gorros, s’han entregat al CAP de Sant Fost de Campsentelles i la resta a la residència. El lot sencer conté 70 caixes de 100 guants cadascuna (7.000 unitats), 1 caixa de 1000 unitats de gorros, 200 bates de paper i 10 ulleres de protecció. 

25/03/2020 Homenatge de les policies locals, bombers, mossos i protecció civil al personal de l’Hospital de Granollers

Un moment de la concentració / Griselda Escrigas

Una vintena de vehicles policials de policies locals com les de Granollers. Canovelles, les Franqueses, la Roca, Lliçà d’Amunt o la Garriga, de diverses unitats dels Mossos d’Esquadra (seguretat ciutadana, trànsit, relacions amb la comunitat…), bombers del Parc de Granollers, ambulàncies i voluntaris de Protecció Civil de Lliçà d’Amunt s’han aplegat aquest dimecres a les 8 del vespre davant de l’Hospital de Granollers per retre homenatge al personal sanitari que hi treballa per combatre el coronavirus.

25/03/2020 Les fonts públiques de Sant Fost deixen de funcionar

Les fonts públiques de Sant Fost de Campsentelles han deixat de funcionar seguint les indicacions de la Generalitat. La mesura s’ha adoptat perquè es tracta d’instal·lacions on pot haver-hi més contacte amb les mans o la boca, de manera que poden ser focus de contagi i propagació del coronavirus COVID-19.

24/03/2020 L’alcalde de Monràs demana la col·laboració de l’exèrcit per desinfectar carrers

L’alcalde de Mollet, Josep Monràs, ha demanat per carta a la delegada del Govern espanyol a Catalunya, Teresa Cunillera, la col·laboració de la Unitat Miletar d’Emergències (UME) de l’exèrcit espanyol per complementar la feina dels serveis municipals de desinfecció en la lluita contra la propagació del coronavirus Covid-19.

24/03/2020 Sant Fost tanca les fonts públiques

Les fonts públiques de Sant Fost de Campsentelles han deixat de funcionar seguint les indicacions de la Generalitat. La mesura s’ha adoptat perquè es tracta d’instal·lacions on pot haver-hi més contacte amb les mans o la boca, de manera que poden ser focus de contagi i propagació del coronavirus.

24/03/2020 Martorelles desinfecta els carrers

L’Ajuntament de Martorelles ha començat aquest dimecres a desinfectar les voreres i el mobiliari urbà del municipi a mà per part de la brigada de neteja que, equipats amb motxilles, ruixa sobretot contenidors de residus, àrees de selectiva, bancs, papereres, baranes i accessos a les zones més concorregudes (ajuntament, policia, comerços…).

24/03/2020 Les Franqueses suma 65 sancions per incomplir l’ordre de confinament

La Policia Local de les Franqueses havia interposat fins aquest dilluns un total de 65 sancions a persones per incomplir amb l’ordre de confinament a casa seva que determina el reial decret de l’estat d’alarma del govern espanyol. D’aquestes, 15 corresponen a les multes fetes durant els primers dies d’aplicació.

24/03/2020 24/03/2020 Policies fan sonar les sirenes davant de l’Hospital de Granollers

La concentració d’aquest dimarts al vespre / Hospital General de Granollers

La imatge de vehicles policials fent sonar les sirenes davant dels centres sanitaris a les 8 del vespre també es dona aquests dies a Granollers. Se sumen als aplaudiments que centenars de persones fan des dels balcons de casa seva a la mateixa hora. També al llançament de pirotècnia que fan algunes persones.

24/03/2020 Gertrudis publica una nova versió d'”Avui conta el món”

Gertrudis s’ha animat a posar en marxa els seus estudis casolans i, des de la distància, ha enregistrat de forma gairebé professional una nova versió de l’himne “Avui canviem el món”. Ara ja es pot trobar a plataformes com Spotify , Youtube o Deezr, entre altres .

24/03/2020 El conseller Chakir El Homrani, de Granollers, dona positiu

El conseller de Treball, Benestar i Famílies Chakir el Hormani ha confirmat aquest dimecres via twitter que ha donat positiu per coronavirus. És el segon vallesà del mateix departament que dona positiu, després que la setmana passada ho va confirmar el secretari general, Josep Ginesta, de Sant Antoni de Vilamajor.

24/03/2020 Una dona de 86 anys de Santa Eulàlia mor pel coronavirus

L’Ajuntament de Santa Eulàlia ha confirmat aquest dimarts la mort d’una veïna del poble afectada pel coronavirus. Es tracta d’una dona de 86 anys que estava prèviament ingressada a l’Hospital General de Granollers per altres patologies quan va contraure el virus. El consistori trasllada el condol a la família i amics de la difunta.

24/03/2020 La Garriga confirma 12 casos de coronavirus

L’Ajuntament de la Garriga ha confirmat aquest dimarts al vespre 12 positius de la Covid-19 al poble a partir de les dades que el Departament de Salut ha traslladat al municipi. Segons fonts municipals, la Garriga es troba amb un nivell d’afectació semblant a la mitjana del país.

24/03/2020 Asocard, de Parets, i QEV Technologies, de Montmeló, participen al projecte per produir respiradors amb tecnologia 3D

Treballs d’escanejat de peces a la seu d’Asorcad a Parets

La tecnologia 3D té reservat un paper important per aportar material sanitari crucial en el suport assistencial a les persones afectades pel coronavirus. La indústria està aportant coneixements i materials per contribuir a la protecció dels professionals sanitaris i per a la fabricació de màquines per reduir la pressió a les Unitats de Cures Intensives dels hospitals. Des de la comarca, empreses com Asorcad, de Parets, i QEV Technologies, de Montmeló, estan participant en projectes en curs.

24/03/2020 Territori atura les obres de millora de la rotonda de la C-59 entre Caldes i Palau-solità

L’entrada en vigor aquest dimecres d’alguns dels articles del decret llei de mesures urgents en matèria de contractació pública de 17 de març que encara no estaven actius farà que s’aturin les obres de millora de la capacitat de la rotonda de la C-59 situada entre Caldes i Palau-solità i Plegamans, al Vallès Occidental.

24/03/2020 Figaró impulsa una xarxa de voluntaris per ajudar els veïns amb les compres

L’Ajuntament de Figaró ha creat un grup de voluntaris que, en coordinació amb els serveis socials del municipi, treballarà per garantir els serveis bàsics -no mèdics- a tots els veïns del municipi.

24/03/2020 Granollers celebra, per primer cop, la junta de govern de manera telemàtica

L’alcalde Mayoral durant la reunió / Ajuntament de Granollers

El govern municipal de Granollers ha fet aquest dimarts al migdia la Junta de Govern Local de manera virtual per videoconferèncial arran del confinament obligat per la declaració de l’estat d’alarma per l’epidèmica de coronavirus.

24/03/2020 Cinc afectats per coronavirus a Bigues i Riells, tots lleus

Ja són cinc les persones afectades per coronavirus a Bigues i Riells. És la data que ha donat l’alcalde Joan Galiano en un missatge enregistrat i difòs per Instagram. Galiano explica que són casos lleus i, la majoria, són persones relacionades amb el sector públic. També explica que el recorregut que hauria seguit el virus és conegut.

24/03/2020 Caldes comença a repartit les targetes moneder amb els imports de les beques menjador

Un agent de la Policia Local lliurnt una taregeta / Ajuntament de Caldes

Agents de la Policia Local, agents rurals i els agents de Mobilitat reconvertits en agents cívics, han començat a repartir aquest dimarts les targetes moneder que el Departament de Treball, Afers Socials i Famílies i el d’Educació han establert com a mesura excepcional per garantir que els infants amb beques de menjador puguin continuar tenint un àpat al dia mentre duri el tancament d’escoles per l’epidèmica de coronavirus.

24/03/2020 Vallromanes ja ha lliurat 1.500 mascaretes a centres sanitaris

Una de les dones que participa en l’elaboració de mascaretes / Julián Vázquez

L’Ajuntament de Vallromanes ha lliurat aquest dimarts a l’empresa Robin Hat, de Rubí, les 1.500 mascaretes per als hospitals que 25 voluntàries de la localitat i de Vilanova han fet, des de divendres, a casa seva per col·laborar en la lluita contra el coronavirus. També ha recollit més material per continuar amb la producció.

24/03/2020 Cardedeu confirma uns 15 infectats i 90 sospitosos de coronavirus

L’Ajuntament de Cardedeu ha informat aquest dimarts que l’ambulatori del poble tenia confirmats, dilluns dia 23, uns 15 casos de persones de la localitat infectades per coronavirus tot i que la xifra podria superior, segons fonts municipals perquè hi ha personal resident a Cardedeu que treballa en hospitals o CAPs d’altres municipis i sel’s ha fet el test en aquests centres.

24/03/2020 Baixa la contaminació a Granollers

La reducció del trànsit derivada de la pandèmia del coronavirus té, també, conseqüències en la qualitat de l’aire a la ciutat de Granollers. Segons l’anàlisi de les dades de l’estació de control situada davant del Palau d’Esports, al carrer Francesc Macià, la setmana passada els nivells de diòxid de nitrogen, òxids de nitrogen i monòxid de nitrogen registren mínims si es comparen amb les dades de la mateixa setmana del mes de març dels anys 2016, 2017, 2018 i 2019.

24/03/2020 Parets fa servir drons per controlar el confinament dels veïns

Els quatre drons que s’estan fent volar aquests dies / Policia Local de Parets

Els pilots de drons de la Policia Local de Parets i el grup local de Protecció Civil de Parets estan fent des d’aquest cap de setmana controls dels desplaçaments del veïnat amb l’ús de drons. S’utilitzen els dos aparells que ja tenen i dos més que els ha cedit l’empresa 112dron.cat.

24/03/2020 Renfe redueix l’oferta de trens un terç a partir de dimecres

Renfe reduirà l’oferta de trens a partir d’aquest dimecres per adaptar-la a la demanda actual derivada del descens de la mobilitat propiciat per la crisi de la pandèmia provocada pel coronavirus.

24/03/2020 Els autobusos urbans de Granollers perden nou de cada deu passatgers

Un bus urbà de Granollers circulant pel carrer Girona dimarts passat / Ferran Polo

Els autobusos urbans de la conurbació de Granollers que també donen servei a les Franqueses, la Roca i Canovelles van perdre entre dilluns i dissabte de la setmana passada un 89% dels passatgers. Diumenge, la reducció dels viatgers va ser del 92%. Per tant, van perdre nou de cada deu viatgers habituals.

24/03/2020 El Consell Comarcal comença al distribució de les targetes moneder a 7.000 famílies amb infants amb beca menjador

Les targetes s’han començat a distribuir des de divendres passat / Consell Comarcal

El Consell Comarcal ha començat a repartir, a través dels ajuntaments, 7.065 targetes moneder als alumnes de centres educatius del Vallès Oriental beneficiaris d’ajuts menjador.

24/03/2020 Justícia prova a la presó de Quatre Camins, a la Roca, un sistema de viodeconferències perquè els presos es comuniquin amb les seves famílies

El Departament de Justícia ha iniciat a la presó de Quatre Camins, a la Roca, un pla pilot perquè els interns contactin per videoconferència amb els seus familiars mentre duren les mesures de confinament pel coronavirus, segons ha informat el Departament de Justícia.

24/03/2020 Caldes i la Llagosta confirmen les primeres morts per la Covid-19

L’Ajuntament de Caldes i l’alcalde de la Llagosta, Òscar Sierra, han confirmat en les darreres hores que s’han produït les primeres defuncions de persones afectades per coronavirus en els seus respectius municipis.

23/03/2020 Sant Antoni confirma els primers casos de la Covid-19 al poble

L’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor ha confirmat aquest dilluns els primers casos d’afectacions per la pandèmia del Covid-19 a la població. Són casos que han tingut, prèviament, la confirmació per part dels serveis mèdics.

23/03/2020 Dàmaris Gelabert repetirà el concert a Youtube cada dimecres

El primer concert de Dàmaris Gelabert i la seva família per Youtube va tenir lloc dimecres passat / Griselda Esrigas

El concert familiar que Dàmaris Gelabert va oferir dimecres passat juntament amb la seva família des de la sala d’estar de casa seva a Cardedeu es tornarà a repetir amb un repertori diferent cada dimecres a les 6 de la tarda pel canal YouTube de la Dàmaris durant aquestes setmanes de confinament.

23/03/2020 Canvis als horaris dels CAP

El Servei Català de la Salut ha modificat els horaris dels centres d’assistència primària (CAP) del Vallès Oriental per la situació d’emergència sanitària provocada per la pandèmia del coronavirus. Els horaris busquen donar un millor servei a la població. S’apliquen des d’aquest dissabte i fins a nou avís.

23/03/2020 La policia de Canovelles fa sonar les sirenes per agrair als infants el confinament

La Policia Local de Canovelles ha fet sonar les sirenes aquest cap de setmana en diversos punts del municipi per agrair als infants el confinament que estan fent a casa seva per evitar la propagació del coronavirus del qual ja s’han detectat alguns casos al poble.

23/03/2020 Una regidora de Caldes, ingressada per la Covid-19

L’alcalde de Caldes, Isidre Pineda, ha confirmat aquest dilluns que la regidora i cinquena tinent d’alcalde Ángeles Llive, ha donat positiu en el test de coronavirus i es troba ingressada però estable.

23/03/2020 La policia estatal tanca l’oficina del DNI a Granollers pel descens de feina pel coronavirus

La policia estatal ha decidit tancar l’oficina d’expedició del DNI, de passaports i per fer tràmits d’estrangeria del carrer Ricomà, a Granollers, per la caiguda del volum de feina derivada de la situació d’estat d’alarma pel coronavirus.

23/03/2020 El grup Gallo dobla la producció per l’augment de la demanda

Les plantes de producció del grup Gallo han incrementat la capacitat de producció de pasta per donar resposta al creixement de la demanda del producte que ha generat la situació actual de confinament ciutadà generalitzat arran de l’expansió del coronavirus.

23/03/2020 Granollers no farà mercats al carrer fins que no s’aixequi l’estat d’alarma

L’Ajuntament de Granollers ha anunciat que no se celebraran mercats al carrer -ni el tradicional dels dijous ni els de dissabte a la plaça de la Corona i Can Bassa- fins que no s’hagi aixecat l’estat d’alarma. Inicialment, l’Ajuntament va suspendre els mercats per dues setmanes, els dies 12 i 19, respectivament. La decisió ha estat criticada per Unió de Pagesos.

23/03/2020 Cricursa dona material sanitari a l’Hospital de Granollers

L’empresa de Granollers Cricursa ha donat material de protecció als sanitaris de l’Hospital General de la ciutat, en resposta a la crida urgent que ha fet en els últims dies el centre sanitari.

23/03/2020 El confinament s’intensifica a Granollers, segons les dades de trànsit

Les dades d’aquest diumenge recollides per la càmera de control situada entre els carrers Francesc Ribas i Girona, a Granollers, mostren un descens de la mobilitat respecte diumenge 15 de març, el dia d’entrada en vigor de l’estat d’alarma per part del govern espanyol i on els desplaçaments ja s’havien reduït força.

23/03/2020 Xarxa de voluntaris a les Franqueses per elaborar material per a les residències i l’hospital

Una xarxa de voluntariat a les Franqueses treballa per elaborar mascaretes i bates per al personal sanitari de l’Hospital General de Granollers i de les residències de gent gran del municipi. L’Ajuntament hi col·labora amb voluntaris que recullen el material donat per elaborar les bates i mascaretes, el reparteixen entre els voluntaris que es dediquen a cosir i, un cop fetes les peces, les renten, esterilitzen i les fan arribar als centres que les necessiten.

23/03/2020 Una empresa de la Garriga cedeix roba per cosir mascaretes

Roba aportada per l’empresa Coemmo Packaging a la xarxa de voluntariat

L’empresa Coemmo Packaging de la Garriga ha fet una donació de roba texpum per poder elaborar mascaretes i altres materials sanitaris a la xarxa de voluntariat que s’ha creat al poble i que està coordinada per l’Ajuntament.

22/03/2020 Missatge de suport de Quim Masferrer als treballadors de l’Hospital de Granollers

Quim Masferrer

L’actor Quim Masferrer, popular presentador del programa El Foraster de TV3, ha enviat un vídeo de suport al personal de l’Hospital de Granollers. Els agraeix la “dedicació i la professionalitat” en la situació d’alerta sanitària pel Covid-19.

22/03/2020 La Fundació Vallès Oriental demana suport per aconseguir mascaretes

La Fundació Vallès Oriental, dedicada a l’atenció de persones amb discapacitat intel·lectual, assenyala que necessita amb urgència mascaretes i granotes de treball, perquè se’ls estan acabant els estocs.

22/03/2020 Tercer dia de controls de mobilitat al peatge de la Roca

El control d’aquest diumenge al peatge de la Roca / Servei Català de Trànsit

Els Mossos repeteixen aquest diumenge al matí el dispositiu per controlar la mobilitat de persones al peatge de la Roca a l’AP-7. És el tercer dia consecutiu de dispositiu després de divendres i dissabte.

21/03/2020 Les empreses sumen esforços per aportar material als centres sanitaris

Una de les furgonetes amb les quals la Unió Empresarial Intersectorial, que ha participat activament en la campanya de donacions per a l’Hospital de Granollers, ha lliurat el material sanitari recollit / Unió Empresarial Intersectorial-Cerclem

Les aportacions de materials sanitaris per part de les empreses és constant en els últims dies. Aquest dissabte, l’empresa de distribució tèxtil Mango s’hi ha sumat amb una aportació notable: la companyia preveu lliurar en els propers dies a les autoritats sanitàries dos milions de mascartes.

21/03/2020 La Garriga impulsa una xarxa de voluntaris per produir material sanitari per ajudar els hospitals

Una voluntària cus mascaretes / Ajuntament de la Garriga

La Garriga ha creat una xarxa de fabricació de mascaretes i altres materials sanitaris. Segons informa l’Ajuntament, ja se n’han fet més de 2.000, elaborades amb teles i un procediment que en garanteix la fiabilitat.

21/03/2020 Viver de Bell-lloc fa una crida urgent perquè li manquen mascaretes

La Fundació Viver de Bell-lloc i la Fundació Lluïsa Oller ha fet aquest dissabte una crida urgent a través de les xarxes socials per demanar mascaretes per poder seguir atenent les persones a les quals presta servei durant l’emergència sanitària pel coronavirus.

21/03/2020 Sant Fost confirma el primer cas de coronavirus al poble

L’Ajuntament de Sant Fost ha confirmat el primer cas positiu de coronavirus al poble. Per tal d’evitar la propagació del virus, l’Ajuntament demana seguir respectant el confinament i extremar les precaucions.

21/03/2020 El trànsit cau entre un 85% i un 91% aquest disssabte a la C–33

Fins a les 12 del migdia i respecte les dades d’un dissabte normal, la davallada és del 85% en direcció Barcelona i del 91% de sortida cap a Mollet i Granollers. Són dades facilitades pel Servei Català de Trànsit per a la C-33 al peatge de la Llagosta.

21/03/2020 Unió de Pagesos demana que els ajuntaments permetin parades d’alimentació a l’aire lliure

El sindicat agrari Unió de Pagesos demana als ajuntaments que no permeten la instal·lació de parades d’alimentació en els mercats a l’aire lliure que reobrin aquesta opció. Al Vallès Oriental, mentre alguns ajuntaments permeten que hi hagi aquestes parades, en d’altres -com el de Granollers i Canovelles, com els més rellevants- s’ha aturat completament el mercat, inclosa l’oferta d’alimentació.

21/03/2020 Crida de l’Hospital de Granollers perquè els ciutadans facilitin mascaretes i bates fetes a casa

L’Hospital de Granollers obre una nova via de col·laboració ciutadana per obtenir materials sanitaris de protecció per a l’atenció de malalts pel coronavirus. A través de mitjans propis i amb la col·laboració de Gran Centre, ha difós uns tutorials per a l’elaboració de mascaretes i bates casolanes.

21/03/2020 Confirmat un cas de coronavirus a la residència Santa Susanna, de Caldes

En les darreres hores s’ha confirmat un positiu de coronavirus en una persona resident de la residència Santa Susanna de Caldes. Segons que ha informat la direcció del centre, la persona afectada es troba estable i evoluciona favorablement.

21/03/2020 Nou control dels Mossos al peatge de l’AP-7 a la Roca

Els Mossos fan aquest dissabte al matí un nou control al peatge de l’AP-7 a la Roca per detectar desplaçaments no justificats durant el cap de setmana, sobretot en direcció a les segones residències de poblacions de la costa o del Pirineu.

21/03/2020 La Llagosta confirma nou casos positius de coronavirus al municipi

L’Ajuntament de la Llagosta ha confirmat que hi ha nou casos de coronavirus al poble, dels quals set estan hospitalitzats. A més, hi ha mig centenar de persones més amb símptomes que estan confinades a casa i a les quals encara no s’ha fet el test.

20/03/2020 Mango presenta un ERTO amb afectació al centre logístic de Lliçà d’Amunt

El grup Mango ha presentat un Expedint de Regulació Temporal de l’Ocupació per causa de força major que afecta 4.767 treballadors, segons ha informat aquest divendres al vespre la companyia de distribució tèxtil. L’expedient afecta principalment la xarxa comercial a l’Estat espanyol, treballadors del centre logístic de Lliçà d’Amunt i les oficines centrals de Palau-Solità i Plegamans. Al centre de Lliçà d’Amunt hi treballen unes 600 persones.

20/03/2020 Confirmats els primers casos a coronavirus a Caldes

L’alcalde Isidre Pineda ha confirmat aquest divendres l’existència de dos casos de coronavirus al municipi, fet que exigeix un major estat d’alerta per part de la ciutadania i una més activa obediència a la petició de confinament.

20/03/2020 L’ambulatori de Bellavista deixa de prestar servei els dissabtes

El Centre d’Atenció Primària de Bellavista deixa de prestar servei d’urgències els dissabtes, a partir d’aquesta setmana. Aquest canvi es deu a la situació generada per la crisi del coronavirus Covid-19 i s’emmarca dins la reorganització que CatSalut està duent a terme a tots els ambulatoris de la comarca.

20/03/2020 Control dels Mossos al peatge de la Roca per evitar desplaçaments de cap de setmana

El control dels Mossos aquest divendres a la tarda al peatge de la Roca en sentit nord / Griselda Escrigas

Els Mossos d’Esquadra fan aquest divendres a la tarda un control de trànsit al peatge de la Roca, a l’AP-7, per vetllar pel compliment del reial decret de l’estat d’alarma que estableix que els ciutadans només poden desplaçar-se per motius molt específics com anar a la feina, a comprar productes de primera necessitat o anar al metge. També es limita el número de persones que poden anar al vehicle.

20/03/2020 El mercat de Sant Carles ajusta l’horari d’obertura a partir de dilluns

Una de les parades del mercat de Sant Carles que segueix atenent a la clientela cada dia de dilluns a dissabte / Griselda Escrigas

A partir del proper dilluns, el mercat de Sant Carles de Granollers reajusta l’horari per adaptar-se millor a la situació d’excepcionalitat generada per l’expansió del coronavirus.

20/03/2020 La Mútua cedeix cinc llits a l’Hospital de Granollers

El material va ser enviat a l’hospital aquest dijous / Mútua de Granollers

La Mútua de Granollers ha fet la primera donació de material a l’Hospital de Granollers després que a principis d’aquesta setmana, l’entitat anunciés la voluntat de col·laborar amb el centre sanitari en l’emergència pel coronavirus: cinc llits hospitalaris.

20/03/2020 Voluntaris de Vallromanes cosiran mascaretes per als hospitals

Alguns dels voluntaris que ja treballen / Ajuntament de Vallromanes

El grup de voluntaris de Vallromanes creat per ajudar els col·lectius més necessitats i vulnerables arran l’epidèmia de coronavirus, en coordinació amb l’Ajuntament, col·laborarà amb l’empresa Robin Hat, de Rubí, que fabrica gorres sanitàries, per fer mascaretes que es repartiran, sense cost, als centres sanitaris.

20/03/2020 Canovelles posa en marxa una borsa de voluntariat

L’Ajuntament de Canovelles ha habilitat un formulari on tothom que desitgi fer alguna mena de voluntariat durant l’emergència del coronavirus es pot inscriure en una borsa de voluntaris que podrà ser activada en qualsevol moment que sigui necessari.

20/03/2020 L’empresa Llorens GMR lliurarà 600 bates a l’Hospital de Granollers

El material aportat per l’empresa Llorens GMR / Llorens GMR

L’empresa de gestió de residus Llorens GMR farà lliurament aquest divendres de 600 bates a l’Hospital General de Granollers, en resposta a la crida dels professionals d’aquest centre sanitari.

20/03/2020 Montmeló i la Llagosta confirmen casos

Els ajuntaments de Montmeló i la Llagosta han confirmat en els darrers dies diversos casos de persones afectades per la covid-19 als dos municipis.

19/03/2020 Reggaeton amb consells pels infants contra el coronavirus des de Santa Eulàlia

Som la resistència és el nom que han donat a la versió de TUSA de Karol G que han fet tres veïnes de Santa Eulàlia durant aquests primers dies de confinament a casa amb les seves famílies. Han creat el concepte del reggaetoon que aprofita els ritmes de les cançons de reggaeton però hi posa una lletra apropiada per als infants.

19/03/2020 Pastas Gallo dona bates i guants a l’Hospital de Granollers

La planta del grup Gallo a Granollers ha fet una donació de 500 bates i 3.000 guants a l’Hopital General de la ciutat. És una acció del grup en resposta a la crida feta pel centre sanitari que, aquesta mateixa setmana, a través de les xarxes socials, demanava urgentment material per garantir l’activitat del seus professionals.

19/03/2020 El Gran Premi d’Espanya de Fórmula 1 queda ajornat

El gran premi d’Espanya de Fórmula 1 que s’havia de celebrar al Circuit de Barcelona-Catalunya, a Montmeló, el 10 de maig ha quedat ajornat. Així ho ha confirmat l’equipament, després de les converses mantingudes amb l’organització de la prova i la Federació Internacional d’Automobilisme. De moment, no s’ha fixat cap data alternativa.

19/03/2020 Primers casos positius de la covid-19 a Cardedeu i Bigues i Riells

Els ajuntaments de Bigues i Riells i Cardedeu han informat avui que el Departament de Salut els ha comunicat la detecció dels primers casos de persones infectades pel coronavirus en els seus municipis.

19/03/2020 Tancada l’oficina de Correus de Caldes per un possible cas de Covid-19

L’oficina tancada aquest dijous / Toni Torrillas

La Jefatura de Correus ha ordenat, aquest dijous al matí, el tancament de l’oficina i la carteria de Caldes per un possible cas de coronavirus en un membre de la plantilla. Tots els treballadors han estat enviats a casa, en quarantena i amb l’encàrrec d’activar el corresponent protocol de prevenció.

19/03/2020 Quinze sancions a les Franqueses per sortir al carrer sense un motiu justificat

La Policia Local de les Franqueses ha sancionat 15 persones per no complir les ordres de confinament derivades de la situació d’estat d’alarma provocada per la pandèmia del coronavirus. Són persones que anaven pel carrer sense una causa justificada com anar a comprar productes de primera necessitat, a la feina o alguna altra de les causes de mobilitat que s’han previst.

19/03/2020 L’Hospital de Sant Celoni demana mascaretes

L’Hospital de Sant Celoni fa una crida per rebre donacions de mascaretes FFP2 i/o FFP3 de manera urgent per poder atendre els pacients que pateixen la malaltia del Covid-19. Tenen previst que l’estoc se’ls acabarà dissabte i asseguren que no tenen altres fonts de subministrament.

18/03/2020 45 persones amb positiu per coronavirus estan ingressades als hospitals de la comarca

Un total de 45 persones estan ingressades amb un positiu per coronavirus als tres hospitals vallesans amb les xifres d’aquest dimecres que han donat a conèixer els tres centres sanitaris en un comunicat. A l’Hospital General de Granollers, n’hi ha 23; a Mollet, 20; i a Sant Celoni, 2.

18/03/2020 Coty dona 2.500 bates a l’Hospital de Granollers

La donació de les 2.500 bates que ha fet Coty / UEI

L’empresa Coty, situada al polígon Congost de la ciutat, ha fet una donació de 2.500 bates de polipropilè a l’Hospital General de Granollers. També han fet donació de 100 unitats d’hidrogel.

18/03/2020 Pimec demana als ajuntaments suport fiscal per reduir l’impacte del coronavirus

L’organització empresarial Pimec demana mesures “urgents” a les administracions locals (ajuntaments, consells comarcals i diputacions) per fer front a l’impacte del coronavirus en les petites i mitjanes empreses i els autònoms, particularment en els sectors del comerç, l’hostaleria, la restauració i els serveis.

18/03/2020 El cinema Edison proposa fer curts a casa

El Cinema Edison de Granollers ha presentat aquesta setmana dues propostes després que divendres passat va tancar les portes pel coronavirus. D’una banda, el #quedatacasafilm!, en què proposa que tothom qui vulgui faci un video d’un minut com a màxim, i ja sigui drama, denúncia social o comèdia. També ha d’anar acompanyat amb una frase que expliqui l’obra.

18/03/2020 Sant Fost demana material de protecció per a les residències del poble

L’Ajuntament de Sant Fost ha fet una crida aquest dimecres perquè tothom que disposi de material de protecció el faci arribar a les residències de gent gran del municipi.

18/03/2020 Una empresa de Lliçà de Vall s’ofereix al Ministeri de Sanitat per fabricar gels desinfectants

Un dels gels que poden fabricar / Grupo VMV

VMV Cosmetic Gruop, a través de l’empresa Laboratorios Cosméticos Lamarvi, de Lliçà de Vall, s’ha posat a disposició del Ministeri de Sanitat per a la fabricació de gels desinfectants de mans per destinar-los a centres sanitaris i altres organismes.

18/03/2020 Protecció Civil de Santa Eulàlia ajuda a les persones grans que no poden sortir de casa

Protecció Civil fa el repartiment d’aliments a persones dependents / Ajuntament de Santa Eulàlia

Des d’aquesta setmana, Protecció Civil de Santa Eulàlia està cobrint diversos serveis del municipi que, arran de la pandèmia del coronavirus, s’han vist afectats.

18/03/2020 El coronavirus no afecta el funcionament de les depuradores

El Consorci Besòs Tordera garanteix el correcte funcionament de les 27 estacions de depuració d’aigües residuals que gestiona a les conques dels rius Besòs i Tordera tot i la crisi provocada per la pandèmia del coronavirus.

18/03/2020 La policia de Parets diu que sancionarà a qui no respecti les limitacions de mobilitat

La Policia Local de Parets ha advertit que, des d’aquest dimecres, deixarà de fer avisos a les persones que no compleixin les mesures de confinament arran l’epidèmica de coronavirus i sancionaran tots els casos, greus o no greus que no ho respectin.

18/03/2020 Els desplaçaments a peu a Granollers s’han reduït un 75%

El carrer Girona, a Granollers, aquest dimecres al migdia / Ferran Polo

L’Ajuntament de Granollers ha posat xifres a la caiguda de la mobilitat a la ciutat pels efectes provocats pel confinament dels ciutadans per frenar l’expansió del coronavirus. Supera el 75% en el cas dels desplaçaments a peu i en bicicleta, segons les dades obtingudes a partir de les càmeres de trànsit que hi ha a la cruïlla dels carrers Girona i Francesc Ribas.

18/03/2020 Crida del personal sanitari de l’Hospital de Granollers per aconseguir material per protegir-se del Coronavirus

La foto que han penjat els professionals sanitaris de l’Hospital de Granollers a les xarxes

Un grup de treballadors de l’Hospital de Granollers ha fet una crida a través de les xarxes socials per demanar a empreses i particulars que els facilitin material, especialment bates, per poder atendre els malalts de Covid-19.

17/03/2020 Reestructuració dels ambulatoris a Granollers: el CAP de Sant Miquel només per a pediatria i el del centre només per a adults

L’Ajuntament de Granollers ha informat que segons CatSalut, fins a nou avís, el Centre d’Assistència Primàri (CAP) Sant Miquel, només farà atenció pediàtrica mentre que el CAP Centre farà atenció als adults. Fora de l’horari dels centres, a partir de les 8 del vespre, al trucar al 061. L’Ajuntament també informa que es pot contactar amb el metge i descarregar les receptes a través de lamevasalut.gencat.cat.

17/03/2020 Escena Gran ajorna tots els espectacles del mes de març

L’espectacle ‘Noucents, el pianista de l’oceà’ que s’havia de fer a Can Palots queda ajornat

El Teatre Auditori de Granollers i la resta d’equipaments que formen Escena Gran han decidit ajornar o suspendre tots els espectacles dels mes de març amb motiu de la situació actual pel coronavirus. Així, a l’ajornament de l’òpera infantil ‘Greta i els trihumans’ fins al 26 de setembre, s’hi afegeixen tots els altres espectacles.

17/03/2020 Canovelles confirma els primers casos de coronavirus al municipi

L’Ajuntament de Canovelles ha confirmat aquest dimarts a la tarda que s’han detectat els primers casos de persones infectades pel coronavirus (Covid-19) tot i que no ha detallat de quantes persones es tracta, les edats i el lloc on s’han pogut contagiar.

17/03/2020 La UEI impulsa una recollida de mascaretes per a l’Hospital de Granollers

L’organització empresarial Unió Empresarial Intersectorial-Cercle d’Empresaris ha recollit entre 3.000 i 4.000 mascaretes que es destinaran al personal sanitari de l’Hospital de Granollers, segons han apuntat des de la patronal del Vallès Oriental.

17/03/2020 La policia de Santa Eulàlia identifca tres homes que van per les cases per vendre productes amb l’excusa del coronavirus

La Policia Local de Santa Eulàlia de Ronçana ha identificat tres individus que van voltant pels domicilis fent enquestes de sanitat o proves de coronavirus. La policia adverteix que són treballadors d’una empresa que volen vendre productes.

17/03/2020 Granollers deixa la zona blava fora de servei pel coronavirus

Un parquímetre fora de servei aquest dimarts al carrer Joan Prim / Ferran Polo

L’Ajuntament de Granollers ha deixat fora de servei els aparcaments de la zona blava que hi ha a la ciutat. D’aquesta manera, els ciutadans no han de pagar per estacionar en aquests espais, la majoria al centre de la ciutat.

17/03/2020 Les Franqueses confirma els primers casos al municipi

L’Ajuntament de les Franqueses ha confirmat aquest dimarts els primers casos de la Covid-19 al municipi. En un comunicat, el consistori demana “màxima responsabilitat a la ciutadania per tal d’evitar la propagació d’aquest virus”.

17/03/2020 Mollet no cobrarà la taxa de residus comercials als establiments obligats a tancar durant el confinament

Els comerços i restaurants de Mollet no hauran de pagar el tribut de residus comercials a l’Ajuntament. Els establiments que estiguin tancats al públic mentre duri el període d’estat d’alarma decretat pel govern espanyol quedaran exempts d’aquesta taxa.

17/03/2020 Gertrudis llança una nova cançó des del confinament

Els membres de Gertrudis en una imatge promocional de la banda

Gertrudis, de la Garriga, ha llançat aquesta setmana la cançó “Avui canviem el món”, inspirada en el moment actual i composada i gravada des del confinament. El tema és ple de l’optimisme característic del grup. El seu cantant, Xavi Ciurans, explica que està inspirada “en el pas important que implica quedar-se confinat en una habitació”.

17/03/2020 Toc de campanes a les 12 del migdia

El bisbe de Terrassa, Josep Àngel Saiz Meneses, demana als rectors de les parròquies que facin sonar les campanes de les esglésies a les 12 del migdia seguint la petició de la comissió executiva de la Conferència Episcopal Espanyola que ha traslladat aquest idea a tots els bisbats.

17/03/2020 La C-17 registra un 44% menys de trànsit en direcció a Barcelona

El trànsit a la C-17 es manté força baix aquest dimarts a causa del confinament de la població a casa i la reducció dels desplaçaments. Respecte les dades de dimarts de la setmana passada a les 10 del matí, hi han circulat un 43,6% menys de vehicles en direcció Barcelona. En direcció nord, la caiguda ha estat del 38,5%.

17/03/2020 La policia de Mollet posa les primeres sancions a establiments i persones

La Policia Municipal de Mollet ha interposat les primeres sancions a establiments i persones individuals per no respectar les limitacions d’obertura o de moviments que s’han fixat arran de la crisi del coronavirus. Ho explica l’Ajuntament en un comunicat on, amb tot, no concreta quants locals o persones han estat sancionats fins ara.

16/03/2020 La Mútua de Granollers posa les seves instal·lacions a disposició de les autoritats sanitàries

El president de La Mütua de Granollers, Jaume Bages, ha informat que l’entitat posa la clínica del Carme a disposició de l’autoritat sanitària per fer front a l’epidèmia del Covid-19. Una de les mesures incloses en l’estat d’alarma decretat pel govern espanyol per frenar l’expansió del coronavirus és, precisament, que els centres sanitaris privats es posin a disposició de les conselleries de Salut de les autonomies.

16/03/2020 Cau el trànsit en el primer feiner amb estat d’alarma

L’AP-7 al peatge de la Roca / Servei Català de Trànsit

Els principals eixos viaris de la comarca han experimentat un descens significatiu del volum de trànsit aquest dilluns en la primera jornada laboral amb l’aplicació de les restriccions a la mobilitat per la pandèmia provocada pel coronavirus que ha motivat la declaració de l’estat d’alarma.

16/03/2020 L’Ametlla suspèn el ple i les tres properes juntes de govern

L’alcalde de l’Ametlla, Pep Moret, ha firmat un decret pel qual se suspèn la celebració del ple municipal ordinari previst per al dia 30 de març. També les juntes de govern que hi havia previstes.

16/03/2020 La Llibreria La Gralla, de Granollers, tanca fins a nou avís

Dissabte van atendre els clients a través de la persiana/ Ferran Polo

La llibreria La Gralla de Granollers ha tancat finalment les portes aquest dilluns fins a nou avís com a mesura de prevenció de contagi i com a acte de responsabilitat social cap als clients, treballadors i veïns i veïnes de Granollers.

16/03/2020 La Clínica del Carme, de Granollers, suspèn l’activitat de rehabilitació i quiròfan

La Mútua de Granollers ha anunciat aquest dilluns que suspèn temporalment l’activitat a rehabilitació i quiròfan a la Clínica del Carme arran de la crisi pel coronavirus. També limita l’activitat de consultes externes,  laboratori i proves diagnòstiques.

16/03/2020 Les Franqueses suspèn el ple del dia 26

La comissió de crisi de l’Ajuntament de les Franqueses ha decidit suspendre el ple ordinari previst per al dijous 26 de març a causa de l’estat d’alarma decretat pel govern de l’estat per fer front a l’epidèmia del Covid-19. També ha decidit suspendre la junta de portaveus i la sessió formativa de ple, ambdues previstes per aquest dijous.

16/03/2020 La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny atura sine die la recollida de signatures per a la ILP del Montseny

La Coordinadora per a la Salvaguarda del Montseny ha anunciat aquest dilluns la paralització sine die de la recollida de signatures per promoure una iniciativa legislativa popularper tirar endavant una llei específica de protecció del massís del Montseny.

16/03/2020 Les Franqueses assumirà els costos per evitar expedients en empreses contractades

La darrera reunió d’urgència de la comissió de la crisi del coronavirus Covid-19 a les Franqueses ha pres la decissió de mantenir els pagaments a les empreses externes contractades per realitzar diferents serveis al municipi, com neteja o manteniment per evitar un expedient de regulació temporal d’ocupació (ERTO) a les plantilles durant els dies que duri la situació d’excepcionalitat.

16/03/2020 L’Hospital de Mollet té deu persones ingressades pel coronavirus

L’Hospital de Mollet ingressades deu persones que estan afectades pel coronavirus i necessiten assistència hospitalària. Ho ha pogut confirmar EL 9 NOU aquest dilluns.

16/03/2020 Sorea garanteix la qualitat de l’aigua subministrada a les llars

Davant l’estat d’alerta per la propagació del Covid-19, la companyia d’aigua Sorea ha emès un comunicat en què manifesta que els serveis de subministrament i sanejament d’aigua estan plenament assegurats amb les mateixes garanties que fins ara.

16/03/2020 Suspeses les misses

El Bisbat de Terrassa ha comunicat que no es convocaran celebracions litúrgiques a cap temple de la diòcesi per l’afectació del coronavirus. Segons indica el bisbe Josep Àngel Saiz Meneses en un comunicat, “això afecta la celebració de l’eucaristia i els altres sagraments així com també a actes de devoció i pietat populars”.

16/03/2020 Imagina Esquerra en Comú demana formar part del comitè estratègic del coronavirus a les Franqueses

El Grup Municipal d’Imagina Esquerra en Comú (IEC) a l’Ajuntament de les Franqueses ha emès un comunicat en què demana poder formar part del comitè estratègic pel coronavirus amb tots els grups municipals o els seus portaveus, utilitzant mitjans telemàtics on informar de les novetats i de les accions del govern davant la situació.

16/03/2020 Santa Eulàlia fa una crida perquè els veïns comparteixin fotos i idees per passar el confinament a casa a través de les xarxes socials

El cartell de la campanya / Ajuntament de Santa Eulàlia

L’Ajuntament de Santa Eulàlia de Ronçana ha posat en marxa una campanya en què es convida als veïns de la localitat a compartir fotografies i idees a través de les xarxes socials durant el període de confinament pel coronavirus.

16/03/2020 El Circuit ofereix dues màquines de respiració assistida de la clínica de l’equipament a l’Hospital de Granollers

El Circuit de Catalunya, a Montmeló, ha informat aquest dilluns que la clínica d’aquest equipament esportiu ha posat a disposició de l’Hospital de Granollers dues màquines de respiració assistida que hi ha a la instal·lació.

16/03/2020 L’Ajuntament Gualba atén només de manera telefònica i telemàtica

Des d’aquest dilluns, l’Oficina d’Atenció al Ciutadà de l’Ajuntament de Gualba treballa a porta tancada. Funcionarà en el seu horari habitual però no farà atenció personal. Caldrà fer les gestions per telèfon o a través de la seu electrònica del web municipal.

16/03/2020 Figaró tanca les oficines municipals

L’Ajuntament de Figaró ha comunicat aquest dilluns el tancament al públic de les oficines municipals per la crisi sanitària generada pel Covid-19. L’objectiu és “salvaguardar la salut dels nostres funcionaris i treballadors, en conformitat i seguint les instruccions rebudes dels organismes competents”.

16/03/2020 Sant Feliu tanca els parcs amb gronxadors

El parc Usart, tancat al públic / Ajuntament de Sant Feliu de Codines

L’Ajuntament de Sant Feliu de Codines ha fet efectiu el tancament de tots els parcs municipals amb gronxadors per evitar la propagació del coronavirus al municipi.

16/03/2020 Dues sancions a Granollers en detectar un grup de joves que feien ‘botellón’ al Parc Firal

La Policia Local de Granollers va posar dissabte a la nit dues denúnciesdos joves que estaven fent botellón al Parc Firal. Estaven en un grup d’una trentena de persones.

15/03/2020 La policia de la Llagosta detecta 80 nens jugant al camp de futbol, que estava tancat

A la Llagosta, la Policia Local ha hagut d’intervenir aquest dissabte en detectar la presència d’uns 80 nens i nenes que havien entrat al camp de futbol saltant la tanca.

15/03/2020 Els ajuntaments tanquen l’accés al Pla de la Calma

Els ajuntaments de Tagamanent, Montseny, Figaró i el Brull, a Osona, han decidit tancar els accessos al Pla de la Calma per evitar l’arribada de visitants com ha passat durant aquest dissabte i diumenge. Prenen la decisió per l’incompliment per part de nombroses persones de les mesures de confinament per frenar l’expansió de la Covid-19.

15/03/2020 Tres ingressats per coronavirus a l’Hospital de Sant Celoni

L’Hospital de Sant Celoni té tres persones ingressades que han donat positiu de coronavirus i estan essent tractades al centre, segons ha pogut confirmar EL 9 NOU.

15/03/2020 Menys trànsit al peatge de la Roca

Cartell amb un missatge a l’AP-7 a l’entorn de Granollers

El peatge de l’AP-7 a la Roca ha registrat una important caiguda de trànsit en la jornada d’aquest dissabte. Segons les dades que ha donat el conseller d’Interior, Miquel Buch, aquest dissabte a la tarda en una roda de premsa, hi ha hagut una caiguda del 48% en direcció nord i del 39% en direcció sud.

15/03/2020 Granollers activa diumenge el telèfon 010 per informacions sobre el coronavirus

Difusió de les mesures que implica l’estat d’alarma / Ajuntament de Granollers

L’Ajuntament de Granollers ha activat aquest diumenge el telèfon 010 per informar a la població sobre les mesures incloses en el decret de declaració de l’Estat d’alarma que ha fet aquest dissabte el govern espanyol per frenar l’expansió de la malaltia Covid-19.

15/03/2020 La Diputació tanca els aparcaments de tots els parcs naturals

La Diputació de Barcelona ha decidit tancar totes les àrees d’aparcament dels parcs naturals que gestiona entre els quals hi ha el parc natural del Montseny, el del Montnegre i el Corredor, el de la Serralada Litoral i el de la Serralada de Marina, al Vallès Oriental.

15/03/2020 El Circuit suspèn activitats afectant diverses curses programades

Una cursa al Circuit de Montmeló / Circuit de Catalunya

La suspensió d’activitats al Circuit de Catalunya en les properes setmanes per l’aplicació de les mesures sanitàries derivades de l’expansió de la malaltia Covid-19 afecta els tres propers esdeveniments esportius que s’hi havien de celebrar. Els responsables de l’equipament també informen que estan en converses amb l’organització de la Fórmula 1 per “analitzar les diferents opcions que es presenten” al voltant de la celebració del Gran Premi d’Espanya que estava programat per a principis de maig.

14/03/2020 Tanquen totes les deixalleries del Vallès Oriental

El Consorci per a la Gestió de Residus del Vallès Oriental ha comunicat aquest dissabte el tancament de totes les deixalleries que gestiona al Vallès Oriental i a la comarca del Moianès. L’objectiu és reduir la mobilitat de les persones i, per tant, el risc de propagació i contagi del coronavirus.

14/03/2020 Caldes atura la zona blava

Informació sobre la mesura / Ajuntament de Caldes

L’Ajuntament de Caldes ha desactivat la zona blava que hi ha al municipi per la situació derivada per l’expansió del coronavirus. Durant la jornada d’aquest dissabte, s’han inhabilitat tots els parquímetres.

14/03/2020 Canovelles suspèn la zona vermella per evitar que la gent surti al carrer

L’Ajuntament de Canovelles ha decidit aquest dissabte anul·lar el funcionament de la zona vermella d’estacionament limitat que hi ha en diversos carrers del centre del poble. També ha clausurat els parcs infantils.

14/03/2020 Més afectats al centre de dia i residència Pedra Serrada de Parets

L’Ajuntament de Parets ha comunicat aquest dissabte que té constància que hi ha més positius per coronavirus a la residència i centre de dia Pedra Serrada del municipi tant entre usuaris con entre treballadors de les instal·lacions.

14/03/2020 El coronavirus no atura les visites al Montseny: l’aparcament de Collformic s’omple com un dissabte normal

Imatge d’arxiu de l’aparcament de Collformic. Aquest matí estava igual

L’aparcament de Collformic, al Montseny, s’ha omplert de gent com si fos un “cap de setmana normal”, ha explicat l’alcalde d’El Brull, Ferran Teixidó que afegeix que al poble s’ha trobat persones que “a les 8 del matí buscaven un bar per esmorzar quan s’ha demanat a tothom que es quedi a casa”. 

14/03/2020 Mollet regula l’accés al mercat municipal per complir amb un terç de l’aforament permès

L’Ajuntament de Mollet manté el mercat municipal obert però amb un control d’accés per garantir que no se supera l’aforament màxim limitat després de la limitació del nombre de persones en instal·lacions tancades que s’ha fixat per part de les autoritats.

14/03/2020 Les Franqueses tancarà totes les dependències municipals almenys fins al dia 30

L’Ajuntament de les Franqueses ha anunciat aquest dissabte el tancament de totes les dependències municipals -incloent les dels patronats de cultura, educació, infància i joventut i esports- a partir d’aquest dilluns. Ho fa com a mesura de prevenció i per evitar l’expansió de la Covid-19 i protegir col·lectius vulnerables, han informat fonts municipals.

14/03/2020 L’Hospital de Granollers té sis persones ingressades per coronavirus

Segons ha pogut confirmar EL 9 NOU, l’Hospital General de Granollers té aquest dissabte sis persones ingressades al centre que han donat positiu per coronavirus i que necessiten atenció sanitària pel seu estat de salut.

14/03/2020 Sant Fost esperona el confinament dels veïns demanant-los que comparteixin fotos

El cartell de la iniciativa / Ajuntament de Sant Fost

L’Ajuntament de Sant Fost ha iniciat una acció per convidar els veïns del poble a penjar fotos d’ells a casa seva durant aquests dies de confinament. El consistori demana als veïns que pengin les imatges a Instagram amb l’etiqueta #aSantFostensquedemacasa

14/03/2020 Botigues i restaurants amb la persiana abaixada

La carretera de Granollers des de la cruïlla amb el carrer Torras i Bages / Ferran Polo

El centre de Granollers presenta una imatge completament inusual per una jornada de dissabte, un dels dies de més activitat al centre de la ciutat, per la situació generada pel coronavirus. La majoria de botigues de l’illa de vianants no han pujat la persiana i les que estan funcionant tenen molt poca clientela.

14/03/2020 L’Hospital de Granollers anul·la les intervencions quirúrgiques no urgents

L’Hospital General de Granollers ha anunciat l’anul·lació de totes les intervencions quirúrgiques no urgents, amb l’excepció de les oncològiques, a conseqüència de la crisi pel coronavirus.

13/03/2020 Vilamajor i Vilanova faran mercat només de productes alimentaris

Els ajuntaments de Vilanova del Vallès i Sant Antoni de Vilamajor permetran la realització del mercat setmanal aquest diumenge, però només amb parades de productes alimentaris frescos.

13/03/2020 Les Franqueses promou la venda a domicili dels paradistes del mercat dels dissabtes

L’Ajuntament de les Franqueses ha proposat als paradistes dels mercats del municipi la possibilitat de vendre a domicili. La iniciativa es porta a terme després que aquest dijous l’equip de govern va prendre la decisió de suspendre els dos mercats, el de Bellavista i el de Corró d’Avall, com a mesura de prevenció per evitar l’expansió del coronavirus Codiv-19 i protegir els col·lectius més vulnerables.

13/03/2020 Montmeló adopta mesures pel coronavirus

Comissió de Coordinació d’Actuació davant el Coronavirus de Montmeló / Ajuntament de Montmeló

En aplicació del Pla PROCICAT d’emergències, el comitè de coordinació de l’Ajuntament de Montmeló per al coronavirus ha decidit la suspensió del servei d’ajuda a domicili municipal, el Dinar en companyia i el mercat municipal setmana dels divendres al passeig de les Corts Catalanes fins al 31 de març. 

13/03/2020 Tagamanent tanca la sala polivalent i el punt d’informació del Montseny

L’àrea de Parcs Naturals de la Diputació ha tancat totes les oficines d’informació del Parc Natural del Montseny, el que afecta a les instal·lacions de Tagamanent, que romandrà tancada com a mínim 15 dies. 

13/03/2020 Ban de l’alcalde de Granollers que fa una crida a alentir el ritme de la ciutat

Ban de l‘alcalde Josep Mayoral que fa una crida a la implicació que tots els ciutadans per combatre l’expansió del coronavirus. “El repte que tenim al davant és un repte de la comunitat. Un repte de tots i cadascun de nosaltres. Necessitem que cadascuna i cadascun de vosaltres lidereu aquesta lluita. Només així guanyarem”, escriu l’alcalde al ban.

13/03/2020 Positiu per Covid-19 una persona que havia tingut contacte amb un centre educatiu de Parets

L’Ajuntament de Parets ha informat aquest divendres que una persona que havia estat en contacte amb l’escola ACESCO ha donat positiu de coronavirus. Es tracta d’una persona que havia estat a l’escola fa uns dies i que ha donat positiu en la prova. Aquesta persona no havia presentat cap símptoma.

13/03/2020 La Garriga reactiva el mercat del dissabte amb les parades d’alimentació

Seguint les noves recomanacions del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca i Alimentació i amb l’objectiu de facilitar l’abastament de productes alimentaris frescos, l’Ajuntament de la Garriga ha reactivat la celebració del mercat dels dissabte que, inicialment, s’havia decidit suspendre.

Julián Vázquez

El consistori adoptarà mesures de seguretat i distanciament social: es separaran les parades entre si per tot l’espai del mercat i es col·locaran tanques.

13/03/2020 La Mitja de Montornès s’ajorna fins al novembre

La 27a edició de la Mitja Marató Montornès-Montmeló-Vilanova-la Roca, que estava prevista pel diumenge 29 de març queda ajornada. La nova data per a la cursa és el 15 de novembre. L’ajornament també afecta les activitats i curses relacionades.

13/03/2020 Bigues i Riells redueix l’horari de l’OAC i tanca els lavabos públics

L’Ajuntament de Bigues i Riells ha anunciat la reducció de l’horari d’atenció al públic a l’Oficina d’Atenció a la Ciutadania i al Punt d’Informació de Riells del Fai. A partir de dilluns 16 de març només s’atendrà de les 10.00 a les 13.00 hores. Passarà el mateix amb el Registre Civil, només atendrà de les 10.00 a les 13.00 hores, dilluns i dimecres. El consistori recomana evitar les consultes presencials i s’aconsella fer consultes telefòniques i entrar instàncies a través de la seu electrònica. A més, s’han tancat els lavabos públics del Parc Lluís Companys de Bigues.

13/03/2020 L’Ametlla tanca al públic totes les dependències municipals

L’Ajuntament de l’Ametlla ha anunciat el tancament al públic de totes les dependències municipals des d’aquest divendres al migdia i fins al proper 26 de març inclòs. Es tracta d’una mesora amb l’objectiu de contenir l’expasió del coronavirus i com a mesura preventiva. A l’Ametlla no s’ha detectat fins ara cas de Covid-19.

13/03/2020 Granollers tanca tots els equipaments municipals en declarar l’emergència en fase 1

L’Ajuntament de Granollers ha comunicat aquest divendres al migdia l’activació de la fase d’emergència 1 en prevenció pel coronavirus. Implica durant 15 dies el tancament al públic de tots els equipaments municipals incloent els esportius, culturals i de lleure de la ciutat.

13/03/2020 Gran Centre ajorna l’Open Night previst pel 27 de març

Gran Centre ha decidit posposar la celebració de l’Open Night, la nit de botigues obertes, que s’havia de celebrar el divendres 27 de març. La decisió s’ha pres aquest dimecres com a mesura de “precaució”, segons ha confirmat Laura Sabatés, presidenta de l’associació que aplega comerços i altres establiments del centre de Granollers.

13/03/2020 Un altre cas, ara a Montornès

L’Ajuntament de Montornès ha comunicat aquest dijous a la tarda que Salut ha informat del primer cas d’una persona infectada pel coronavirus a la localitat, però no n’ha donat més detalls. Ha recomanat que segueixin els consell de prevenció que marca Salut. L’Ajuntament fa una crida a la calma a la ciutadania.

12/02/2020 L’òpera ‘Greta i els trihumans’ s’ajorna fins al setembre

El Teatre Auditori de Granollers, Veus-Cor Infantil Amics de la Unió, l’Orquestra de Cambra de Granollers, l’Associació Cultural i l’Ajuntament han decidit ajornar l’espectacle ‘Greta i els trihumans’ com a mesura de prevenció del coronavirus.

La presentació de l’òpera aquest dilluns al Teatre Auditori / Teresa Terradas

L’òpera infantil, prevista per als dies 28 i 29 de març, s’estrenarà finalment el 26 i 27 de setembre, a les 7 de la tarda al Teatre Auditori de Granollers. Les funcions escolars previstes per als dies 30 i 31 de març passaran a representar-se els dies 28 i 29 de setembre.

12/02/2020 Mayoral fa una crida a la calma

Juan Manuel Segovia, Josep Mayoral i Maria del Mar Sánchez durant la roda de premsa / Griselda Escrigas

L’alcalde de Granollers, Josep Mayoral, ha fet una crida a la prudència i a no caure en l’alarmisme arran les mesures extraordinàries que estan prenent les administracions per fer front a l’epidèmia del coronavirus.

12/02/2020 Fan córrer un ‘Fake news’ sobre un fals afectat a Caldes

Uns desconeguts estan fent córrer a les xarxes socials un muntatge que anuncia un fals cas de coronavirus al Càmping Pasqualet de Caldes de Montbui. El muntatge aprofita una captura de pantalla de la web d’EL 9 NOU d’Osona i el Ripollès manipulant de forma barroera un text absolutament fals.

12/03/2020 Positiu d’una veïna de Lliçà d’Amunt que és usuària d’un centre de dia de Parets

Salut ha confirmat un cas de coronavirus al centre de dia per a la gent gran Pedra Serrada, de Parets, que és de titularitat municipal. Tamé s’han restringit les visites als usuària de la residència. L’afectada és una veïna de Lliçà d’Amunt que és usuària d’aquest centre.

12/03/2020 L’escola SEK Catalunya tanca per un cas de coronavirus en un alumne

El SEK Catalunya de la Garriga tancarà l’escola des d’aquest divendres 13 de març fins el proper 29 de març després d’haver-se registrat un cas positiu de coronavirus en un infant de tercer de Primària, confirmació que va rebre la direcció del centre aquest dimecres a última hora de la tarda.

11/03/2020 La Garriga comunica el primer cas de coronavirus i tanca els equipaments municipals 15 dies

Exterior del pavelló de Can Noguera en una imatge d’arxiu. És un dels equipaments tancats al municipi / OAMC

La confirmació del primer cas de Covid-19 al municipi de la Garriga ha fet que l’Ajuntament, d’acord amb les recomanacions de la Generalitat, hagi decidit tancar tots els equipaments municipals durant els propers 15 dies. El consistori n’ha informat aquest dimecres al vespre a través d’un comunuicat.

11/03/2020 El derbi de la lliga Asobal entre el BM Granollers i el Barça, finalment, se suspèn

El partit que havien de disputar aquest divendres entre el Fraikin BM Granollers i el FC Barcelona corresponent a la Lliga Asoboal d’handbol queda finalment ajornat. Després que l’associació de clubs havia comunicat aquest dimarts a última hora que les dues properes jornades de la competició es disputarien a porta tancada, la decisió final, arran de la notificació del Comitè Nacional de Competició, de suspendre totes les competicions estatals d’handbol fins al dilluns 23 de març.

11/03/2020 Granollers i Canovelles suspenen el mercat setmanal per dues setmanes

Mercat del dijous a Granollers que no se celebrarà els dijous 12 i 19 de març / Griselda Escrigas

Els ajuntaments de Granollers i Canovelles han ordenat la suspensió dels seus mercats setmanals de dijous i diumenge respectivament en aplicació de la fase d’alerta del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) dictat pel Govern català aquest dimecres al matí.

11/03/2020 Caldes suspèn el Mercat de l’Olla del cap de setmana

L’Ajuntament de Caldes anuncia la suspensió del Mercat de l’Olla per prevenció del contagi del coronovarius i d’acord amb les recomanacions derivades de l’activació de la fase d’alerta confirmada aquest matí pel Comitè Tècnic del Pla de Protecció Civil de Catalunya (Procicat) per emergències associades a malalties transmissibles emergents d’alt risc.

11/03/2020 Salut confirma el primer cas de coronavirus a Granollers

El Departament de Salut de la Generalitat ha informat a l’Ajuntament de Granollers del primer cas positiu de coronavirus a la ciutat. Afecta una persona veïna de Granollers però no s’han donat més detalls sobre l’edat o el seu estat de salut.

11/03/2020 El derbi Fraikin-Barça es jugarà a porta tancada

Una jugada d’un derbi anterior al Palau d’Esports / Toni Torrillas

L’Associació de Clubs d’handbol ha comunicat que els partits de la Lliga Asobal de les dues properes jornades es disputaran a porta tancada. Aquesta mesura afecta el partit d’aquest divendres al Palau d’Esports de Granollers entre el Fraikin BM Granollers i el FC Barcelona.

11/03/2020 L’Escola Pia de Granollers suspèn la jornada Fem Àgora

L’Escola Pia de Granollers ha suspès la jornada Fem Àgora que s’havia de fer aquest matí de dimecres a la ciutat amb la participació prevista d’uns 1.200 alumnes de primer de batxillerat de diversos centres de Catalunya, pel coronavirus i seguint les instruccions del Departament d’Educació que ha ordenat que se suspenguin les activitats en què assisteixin alumnes de més d’una escola.

11/03/2020 Vallromanes suspèn la jornada de portes obertes al centre de dia de la gent gran

L’Ajuntament de Vallromanes ha decidit suspendre la festa d’obertura del Centre de Dia per a gent gran que tenia previst fer aquest dimecres arran de l’epidèmia de coronavirus i seguint les recomanacions del Departament de Salut.

10/03/2020 Suspesa una trobada de joves a Lliçà de Vall

L’Ajuntament de Lliçà de Vall ha anunciat la suspensió del TrocaJove 2020 prevista per al propers 14 i 15 de març al municipi. En aquest comunicat, el consistori argumenta la clausura temporal “per motius preventius de salut pública”, com ara “la nombrosa concurrència de persones joves prevista a la trobada des de diferents punts del país, l’ocupació d’espais municipals amb població vulnerable del poble i la previsió de propagació del virus durant aquestes properes setmanes”.

10/03/2020 Un altre cas a Mollet

L’Ajuntament de Mollet ha informat a primera hora de la tarda que el Departament de Salut ha confirmat el primer cas de coronavirus a la ciutat. Es tracta d’una persona usuària del Casal Cultural. L’entitat ha penjat un cartell a l’entrada en què explica que ha decidit tancar fins el dia 25 de març i recomana els usuaris que si noten algun símptoma de febre, tos, mal de coll o ofec truquin al 061.

10/03/2020 Una feligresa de la parròquia de la Torreta dona positiu

La parròquia de Santa Maria del Jaire, a la Torreta / Ramon Ferrandis

Una feligresa de la parròquia de Santa Maria del Jaire, al barri de la Torreta, ha donat positiu per coronavirus. Ho han confirmat fonts de la parròquia a EL 9 NOU. La dona, que té uns 70 anys, està ingressada a l’Hospital Vall d’Hebron, a Barcelona.

10/03/2020 Primer cas a la comarca

El Servei de Vigilància Epidemiològica del Departament de Salut ha confirmat un cas de coronavirus en una persona de la Roca que està ingressat a l’hospital. És el primer cas confirmat oficialment a la comarca. Ho ha confirmat l’Ajuntament aquest dimarts en un comunicat.

28/02/2020 Els investigadors del Museu la Tela defensen els rat-penats

Carles Flaquer, investigador del Museu La Tela / Griselda Escrigas

Investigadors del Museu de Ciències Naturals de Granollers (MCN) i de la Societat Espanyola de Virologia han sortit al pas de l’atribució mediàtica sobre l’origen del coronavirus als ratpenats a través d’aquest comunicat.

28/02/2020 L’Hospital de Granollers descarta quatre casos sospitosos

L’Hospital de Granollers ha descartat almenys quatre casos amb algun indici de coronavirus fins al tancament d’aquesta edició. Aquest dimecres, quatre persones afectades van ser ateses inicialment en una àrea aïllada d’Urgències i, en comprovar que els seus símptomes eren lleus, van continuar les atencions i el control mèdic als seus domicilis a l’espera de les proves concloents. Totes les anàlisis van donar negatiu de Covid-19 al cap de 24 hores. 

08/02/2020 El coronavirus dispara la demanda de mascaretes que fa una empresa de Sant Feliu

Els fundadors de l’empresa de Sant Feliu / Griselda Escrigas

L’empresa BLS de Sant Feliu, especialitzada en el disseny, producció i distribució d’equips de protecció respiratòria laboral, ha vist alterada de manera notable l’activitat arran de l’expansió, a la Xina i a tot el món, del nou coronavirus.

La demanda de mascaretes, un dels productes de protecció del seu catàleg, s’ha disparat. Una sola dada dona idea de la proporció: la mitjana mensual de les mascaretes descartables és de 25.000 unitats i només en l’última setmana s’ha hagut d’atendre una demanda de 280.000 unitats.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 497 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't