Deu explotacions agràries d’arreu del Vallès Oriental participaran aquest cap de setmana en la tercera edició de Benvinguts a pagès. Són la Granja Ecològica Can Salgot, d’Aiguafreda; Masia Can Viver, de Bigues i Riells; Xais i Cabrits Canyelles, de Canovelles; Granja El Montseny, de Fogars; Can Quimet Gall, de Lliçà d’Amunt; Masia Can Joans, de Lliçà d’Amunt; Nicoverd, de Marata, a les Franqueses; Celler de Can Roda, de Santa Maria de Martorelles; Granja Can Bordoi, de Sant Antoni de Vilamajor; i Aula d’entorn rural Can Plana, de Vallgorguina.
Les explotacions obriran les portes de les seves activitats dissabte i diumenge i preparen activitats per donar a conèixer als visitants com és la seva feina en el dia a dia i explicar els productes que elaboren.
Aquest dilluns s’ha presentat a la granja Can Joans amb representants del Consell Comarcal i de l’Ajuntament del municipi. És “una oportunitat per connectar-nos a la terra”, ha dit Isidre Pineda, conseller comarcal de Turisme i regidor de Caldes, que ha defensat el Vallès Oriental “com la comarca del benestar de la Regió Metropolitana” perquè hi ha “natura, productes de la terra i es menja bé”.
A banda, participen a Benvinguts a pagès cinc activitats concretes relacionades amb l’entorn natural: l’aula d’entorn rural de Can Puigoriol Xic, a Corró d’Amunt, a les Franqueses; Aprèn Serveis Ambientals, de Figaró, amb una jornada sobre plantes remeieres, l’Ecofira de Gallecs, a Mollet; el Rave Negre, de Gallecs, amb una planta de plantes i flors medicinals; i l’Hort de la Tuka, de Valldoriolf, a Vilanova; amb un tast de mels, un taller d’espelmes de cera d’abella i altres activitats infantils.
La tercera pota de Benvinguts a pagès són els restaurants i els allotjaments. En aquesta edició, s’hi han implicat 11 restaurants vallesans i tres allotjaments rurals.
{{ comment.text }}