Els afectats per ERO es doblen al Vallès en l’any de la reforma laboral

Més de 6.700 treballadors van quedar afectats per expedients de regulació de l’ocupació (ERO) en l’exercici de 2012, el d’aplicació de la reforma laboral, al Vallès Oriental.


El 9 Nou
11/05/2013

La xifra dobla la que s’havia registrat l’any anterior, segons les dades del sindicat Comissions Obreres. Dels més de 6.700 treballadors afectats, més de 800 van perdre definitivament la feina a causa dels expedients aprovats. La gran majoria de treballadors en situació de regulació d’ocupació estan en situació de suspensió temporal de contractes.

L’informe sobre l’evolució dels expedients de regulació que ha portat a terme el sindicat situa el Vallès Oriental com la comarca metropolitana en la qual es va produir un increment més notable en el nombre de treballadors afectats per expedients durant l’any passat. A més, el Vallès Oriental és la quarta comarca catalana amb més nombre d’expedients i d’afectats durant l’exercici, només superat per zones amb més pes demogràfic, com el Barcelonès, el Vallès Occidental i el Baix Llobregat, respectivament.

El nombre d’afectats per regulacions de plantilla supera clarament els registrats durant l’any precedent, que es va tancar amb un total de 3.440. La xifra de 2012 també supera la de l’any anterior en nombre de treballadors afectats per rescissió de contractes. Durant el 2011 hi va haver 640 acomiadaments col·lectius, i el 2012 va acabar amb 819, segons les dades del sindicat.

La secretaria nacional d’Acció Sindical de CCOO, que dirigeix el vallesà José Cachinero, assenyala que els registres són un reflex de les dificultats econòmiques del país, a causa de les polítiques d’austeritat que afecten el consum intern. Però també en responsabilitza directament la reforma laboral, que “ha estimulat les empreses a utilitzar aquest mecanisme per a regularitzar plantilles i fer acomiadaments, aprofitant l’estalvi de l’autorització administrativa i l’abaratiment de les indemnitzacions”. La confluència de la reforma, amb el que el sindicat considera absència de polítiques industrials a Catalunya ha donat com a resultat un increment mitjà en nombre d’expedients presentats del 71%. La diferència encara és més elevada si es prenen les dades comarcals: un 84% més d’empreses van presentar expedients.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 413 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't