Les xifres, que la companyia ha facilitat coincidint amb el llançament d’una nova línia de productes (vegeu article complementari). L’empresa ha tancat l’any 2014 amb uns beneficis, encara modestos, de 3,3 milions d’euros, que contrasten amb els 0,3 milions i 0,9 milions de pèrdues que havia tingut, respectivament, en els exercicis de 2012 i 2013. En els anys precedents, l’empresa havia obtingut beneficis d’11,8 milions d’euros el 2010, i de 2,4 milions el 2011.
L’empresa també ha recuperat part de la facturació que havia perdut en els exercicis precedents. En els últims cinc anys, el principal fabricant estatal de pasta havia aconseguit fregar els 208 milions d’euros de facturació durant l’exercici de 2011, però havia anat reduint successivament la xifra de negoci, amb la suma de factors de la crisi, l’aparició de nous operadors i el creixement de les marques de distribució. El negoci de la firma va quedar en 187,6 milions d’euros el 2013, la xifra més baixa d’aquest període de cinc anys, però l’any passat va créixer fins a 193 milions d’euros. El creixement va ser del 3%, i la xifra de negoci va recuperar volums similars als de 2010, segons dades de l’empresa.
La lleugera recuperació dels resultats de la companyia vallesana també han tingut reflex en la quota de mercat. Tot i la reducció de la facturació, Gallo ha mantingut la posició de lideratge en el sector amb un 27,3% de quota en volum de producció i del 35% en valor. Aquestes quotes de mercat són les més elevades del període de cinc anys analitzat.
Les millores en l’activitat i els resultats provenen del pla estratègic industrial que ha desenvolupat l’empresa per afrontar “la crisi econòmica, la concentració de clients, la reducció dels marges de producció i els preus topats de la indústria d’alimentació”, expliquen des de la companyia. El pla tenia com a objectiu garantir la viabilitat dels centres productius i de la marca Gallo. Aquest pla industrial preveia el tancament progressiu de la planta d’Esparreguera. El 8% de producció de Gallo que es concentrava en aquesta planta s’havia de traslladar a les altres dues fàbriques (Granollers i el Carpio –Còrdova–). La planta andalusa ja ha assumit una línia de pasta tallada. A Granollers, en canvi, la inversió “porta un cert retard”, tot i que es mantenen les quantitats previstes. Per això, encara no hi ha data fixada per al tancament d’Esparreguera.
{{ comment.text }}