L’any 2012 suma 2.600 aturats més al Vallès Oriental

La treva d’aquest desembre en la constant evolució alcista de l’atur a la comarca dels últims mesos ha moderat l’increment de la desocupació al Vallès Oriental durant el 2012.


El 9 Nou
07/01/2013

Segons les dades del Departament d’Empresa i Ocupació corresponents a l’atur registrat, la comarca tanca l’exercici amb 37.844 demandants de feina. Són gairebé 400 aturats menys que a finals de novembre, però 2.600 més que a l’acabament de 2011. La taxa d’atur queda situada en un 17,51%, segons les projeccions de l’Observatori de Desenvolupament Econòmic del Vallès Oriental.

En l’exercici anterior, l’increment acumulat durant tot l’any havia estat del 10%. El 2012, la xifra ha quedat més reduïda, i se situa en un 7%. La dada anual millora, però el 2012 ha estat un exercici marcat pels rècords constants en les xifres de desocupació, amb el màxim situat en el mes de novembre quan, per primer cop, es van superar els 38.000 inscrits. Culminava una sèrie alcista de cinc mesos, després del descens del juny, l’únic mes amb reduccions de la xifra d’atur juntament amb el març en tot l’exercici.

La xifra del mes de desembre, que tradicionalment és alcista, es correspon amb l’evolució que ha tingut la desocupació a tot Catalunya i en el conjunt de l’Estat. La comparació amb la mitjana catalana mostra, a més, un millor comportament a la comarca: la reducció del desembre és d’un 1,4% al Vallès Oriental, mentre que a Catalunya es va situar en un 0.8%. Al mes de desembre es va produir la doble circumstància de la intensificació dels contractes per la campanya nadalenca, però la particularitat d’aquest any va ser que molts ajuntaments van poder posar en marxa accions de reactivació laboral, amb els plans d’ocupació com a principal exponent.

Per poblacions el mes de desembre va ser desigual. Destaca que Granollers va quedar per sota de la barrera dels 6.000 desocupats que ha arribat a superar durant dos mesos aquest 2012. Mollet, en canvi va quedar per sobre d’aquesta barrera. Tant un municipi com l’altre han tingut una evolució anual en la línia de la mitjana comarcal.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 492 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't