Fa uns dies tècnics europeus (i també alguns de provinents d’Amèrica i Àsia) van analitzar a la seu d’aquesta companyia centenària de Caldes quins són els paràmetres exigibles per a aquestes empreses per fer compatible el compliment de les normatives alimentàries i la mateixa viabilitat dels seus negocis.
Pastes Sanmartí és una empresa amb 315 anys de trajectòria i que elabora pasta d’alta qualitat amb processos de fa setanta anys. “Les normatives europees per produir pasta ens portarien a haver de fer inversions que ens farien impossible continuar i que no donarien la qualitat que ens fa característics i competitius”, explica el responsable de la companyia, Carles Sanmartí.
“Superem tota mena d’auditories, des de qualitat turística a normes sanitàries, del que es tracta és de fixar unes condicions perquè treballem dins d’uns límits òptims, però sense els grans requeriments de la gran indústria. Som una empresa a cavall de la indústria i l’artesania”, explica Sanmartí.
Per aquest motiu, els tècnics europeus han escollit Caldes per fer sessions formatives sobre els límits de qualitat, traçabilitat i viabilitat d’aquestes empreses. A més de les sessions, a Can Rius, els tècnics han visitat la planta centenària de Sanmartí al centre de Caldes.