Pastissos a prova d’al·lèrgies

El jove pastisser Maurici Cot ha posat en funcionament un obrador a Llinars dedicat a elaborar postres i productes de pastisseria aptes per a persones intolerants al gluten i a la lactosa.


El 9 Nou
28/08/2016

La iniciativa, que va arrencar al mes d’abril, apareix per “respondre a una demanda que encara no està coberta en el sector de la restauració”, explica Cot, de 27 anys i resident a Cardedeu.

“És un mercat per cobrir. Fins ara, els productes dedicats a aquest segment de població han estat més clarament industrials, però tenim intenció que es pugui cobrir a partir d’una producció més artesanal, amb productes de qualitat de creació pròpia i també algunes presentacions més clàssiques”, assenyala l’impulsor de la iniciativa.

El mateix Cot es posa com a exemple. Des de fa uns anys, li van detectar intolerància al gluten i a la lactosa. “Em trobo que a l’hora de les postres als restaurants o no en puc demanar o m’he de conformar amb la fruita”, explica. Ara, quan molts restaurants han pres consciència de la necessitat d’informar sobre la composició dels productes, també apareix la possibilitat que les postres es puguin dirigir a aquest segment de població. “La resposta està sent bona. Funciona el boca-orella i la utilització que estem fent de les xarxes socials, perquè ens estem trobant que molts particulars vénen directament a l’obrador. No era la idea inicial, però intentem atendre aquesta demanda”, explica.

Mentre es desenvolupa aquesta línia de negoci particular, Cot desplega també el que havia estat la idea original: dirigir aquesta producció a altres pastisseries i sobretot al sector de la restauració. Els primers contactes ja estan fets per subministrar alguns restaurants al Vallès i a la demarcació de Girona. “La nostra idea és centrar-nos en el mercat català”, explica Cot.

La formació en escoles de cuina de prestigi, amb especialització en la pastisseria, han donat a l’emprenedor idees sobre quines són les millors presentacions de productes. Entre l’oferta apareixen alguns clàssics de la pastisseria, com lioneses o brownies, però també creacions pròpies i alguna producció més propera a la pastisseria industrial. Són, en tot cas, productes elaborats amb farines que no contenen gluten i sense la utilització de lactosa. “Només es tracta de canviar ingredients i treballar amb noves formulacions”, explica el jove pastisser. Les farines utilitzades només encareixen lleugerament el producte final.

El negoci s’ha posat en marxa en unes instal·lacions familiars al polígon Llinars Park. També és familiar l’entorn laboral, perquè els primers passos s’estan fent amb treballadors de l’entorn de l’emprenedor. “A mesura que hi hagi demanda anirem determinant si es poden incorporar nous treballadors”.

LA PREGUNTA

Creu que Pedro Sánchez ha de dimitir?

En aquesta enquesta han votat 176 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't