La decisió suposarà deixar al carrer els 64 treballadors d’Esparreguera, la majoria dels quals tenen entre 50 i 60 anys, segons ha explicat a l’ACN el delegat d’UGT i president del comitè d’empresa de Pastas Gallo a Granollers, Juan José Garcia. El comitè s’oposa al tancament i està negociant la recol·locació o la prejubilació de les persones afectades. Segons Garcia, l’empresa argumenta el tancament per qüestions de viabilitat.
Juan José Garcia ha indicat que la direcció ha rebutjat de moment qualsevol alternativa als acomiadaments. El comitè no descarta més mobilitzacions però primer vol intentar “arribar a acords”, ha informat Garcia. La pròxima reunió entre comitè i direcció està convocada pel dimarts dia 6 de novembre a les 10 del matí.
Garcia ha explicat que la intenció del grup Gallo és traslladar la producció d’Esparreguera a les plantes de Còrdova i Granollers. D’aquí que la protesta s’hagi fet a la capital del Vallès Oriental. Des del comitè, calculen que el tancament es podria fer efectiu en el termini “d’un any o un any i mig, quan s’hagi traslladat tota la maquinària”. A Esparreguera s’hi fan les plates de canelons o el pa ratllat, entre d’altres productes.
Juan José Garcia assegura que la planta és viable i que el grup va registrar l’any passat un augment del 9% de les vendes. Per aquest motiu, acusa l’empresa d’aprofitar-se de la crisi i fer que “els treballadors paguin els plats trencats”. Segons Garcia, la majoria dels afectats pel tancament tenen entre 50 i 60 anys i un acomiadament implica “deixar-los abocats a la misèria”.