És un conegut empresari de Caldes de Montbui: Pere Barrios, innovador en el ram del metall en què defensa el seu negoci però també en matèries, com aquesta, que li venen d’aficions i d’observacions particulars: el cultiu de tomàquets en les seves hores lliures i la constatació que fer el pa amb tomàquet de la manera tradicional no és ni senzill, ni pràctic ni net.
La fórmula concreta patentada del pa amb tomàquet és secreta, però Pere Barrios l’explica a grans traços: “S’afegeix tomàquet degudament preparat a la massa de pa. I després es cou per tenir-lo sempre a punt per menjar sense feina i sense embrutar res”. I més enllà de la pràctica, Barrios també defensa el gust final: “S’obté un color i un sabor similar al pa amb tomàquet tradicional”.
Mirant-s’ho amb mentalitat empresarial, hi ha vist oportunitat de negoci. Per això, després de tenir aprovada la patent i la llicència d’explotació, ara busca soci: “Alguna empresa gran que investigui la manera més adequada de fer-ho i pugui explotar industrialment aquest pa amb tomàquet igual com ja es comercialitzen pans amb altres gustos, com el pa de cava”. Barrios creu que “només afegint algun cèntim d’euro a cada barra de pa es podria fer negoci perquè molta gent el podria comprar. I més estalviant-se feina i el preu dels tomàquets que, sobretot fora de temporada, van molt cars”. També té clar el camp de seguretat alimentària: “Per fer qualsevol procés alimentari es requereixen un seguit de mesures que, amb la fabricació industrial, es podrien assegurar. Seria més segur que ara, que vés a saber quins tomàquets menges i quines garanties sanitàries tenen”.
Per assegurar-se de tenir-ho tot ben lligat, Barrios ha patentat diferents formats i mides de pa: “Barres, pans rodons, entrepans, pa integral, bases de pizza…”
Satisfet de totes les virtuts de l’invent que ja ha experimentat a casa seva, Barrios conclou que “el resultat és altament econòmic, saborós i molt pràctic, perquè només hem d’afegir l’oli i la sal al gust de cadascú”.
I espera que aquesta modalitat industrial del pa amb tomàquet pugui estar al mercat “en un breu període de temps”.