Es tracta d’empreses que fomenten la inserció social de discapacitats psíquics o físics, persones amb malalties mentals o col·lectius amb risc d’exclusió i que produeixen productes ecològics.
Del Vallès Oriental, també en forma part Teb Verd, una cooperativa situada a Sant Antoni de Vilamajor que dóna feina a persones amb discapacitat intel·lectual o física a partir de la producció de bolets. Les empreses que en formen part produeixen producte fresc però també manipulats com poden ser conserves o amanides envasades.
La Xarxa Agrosocial de Catalunya té el suport de la Fundació Catalunya La Pedrera, l’antiga obra social de Catalunya Caixa. Treballen amb l’objectiu de poder comercialitzar els seus productes a través de la xarxa d’establiments de Bon Preu, on hi haurà un espai específic dedicat a productes ecològics i, a la vegada, amb un component social. Ara estan en el procés de creació de la marca. “És una gran oportunitat per a nosaltres”, assegura Carlos Sopeña, gerent de Viver de Bell-lloc. La vinculació amb aquesta iniciativa també beneficiarà el projecte de La Tavella, ja que es preveu que les empreses que hi participin puguin intercanviar productes. Això permetrà fer cistelles amb més varietat de productes i menys condicionades per l’estacionalitat.