El Consell Comarcal avança els passos per a la creació d’una marca de qualitat per a l’oli vera del Vallès. Aquest divendres, a Caldes, representants del Consell i productors d’aquesta varietat d’oli van participar en la presentació del projecte per crear aquesta marca. Es van exposar els passos fets fins ara per a aquest reconeixement i es va assenyalar un full de ruta fins a l’obtenció de la certificació, en la qual els productors tindran un paper destacat.
Un cop s’han acreditat les característiques diferencials d’aquesta varietat i localitzades les finques on es troben els 13.000 exemplars d’oliveres que hi ha en unes 170 hectàries de l’àrea dels dos Vallès, els passos que se seguiran han de servir per definir les característiques que s’exigiran per accedir a l’acreditació que ofereix la marca de qualitat. Serà un treball de les administracions, que estan finançant el projecte, i dels productors que treballaran conjuntament en una taula estratègica, com va avançar el conseller comarcal de Turisme, Àlex Valiente.
Durant la presentació, es va fer un tast d’oli, amb l’investigador de l’Institiu de Recerca i Tecnologia Alimentàries (IRTA) Mas Bové Agustí Romero. “És un oli amb molt potencial. Té molta intensitat d’aroma, molt fàcil d’identificar, amb una base complexa”. Característiques sobre les quals treballar per definir els paràmetres que s’hauran de complir quan s’hagin completat els tràmits per a la marca de qualitat.
{{ comment.text }}