La vella demanda empresarial que la formació professional estigui lligada a la demanda de perfils laborals fa un pas per fer-se realitat amb la creació del Consell de la Formació Professional i l’Ocupació, que va començar a caminar aquest dimecres amb la primera reunió de la Comissió Permanent a la seu de Comissions Obreres a Granollers.
El Consell neix sota impuls de la Taula Vallès Oriental Avança i és fruit del consens de les administracions locals, el Consell Comarcal i els agents econòmics i socials per treballar de forma conjunta per millorar la formació professional i l’ocupació al territori.
“Volem posar en valor la Formació Professional, explicar que té futur, que el Vallès Oriental vol continuar sent un dels motors econòmics i industrials del país i que per continuar sent aquest motor necessitem una Formació Professional forta i adequada a la realitat econòmica”, va dir el conseller comarcal de Promoció Econòmica i Estudis, Jordi Manils. “Hem d’aconseguir ajustar l’oferta i també que serveixi perquè tinguem més places, perquè la Formació Professional és més necessària que mai”, apuntava, per la seva banda, el secretari comarcal de CCOO, Gonzalo Plata.
El Consell de l’FP, tindrà com a president el conseller de Promoció Econòmica i Estudis i vicepresident segon del Consell Comarcal, Jordi Manils. També formen part de la Comissió Permanent la consellera d’Ensenyament. Marialluïsa Ferré, quatre representats dels ajuntaments (seran els de les Franqueses, Llinars, Montornès i la Llagosta), representants dels sindicats CCOO i UGT, de les organitzacions empresarials UEI i Pimec i un representant dels consells de Formació Professional ja existents (Granollers, Mollet i Baix Montseny) i els que es constitueixin a la comarca.
També hi ha dos representants dels centres públics de Formació Professional, dos representants més dels centres privats, un membre del Servei Públic d’Ocupació de Catalunya, un dels serveis Territorials d’Educació i un de l’Agència de la Formació Professional de Catalunya.
En la primera trobada de la Comissió Permanent es va donar llum verda a un pla de treball que es basa en cinc pilars: relacions externes i sensibilització, relació de necessitats empreses-formació, planificació territorial de l’FP, transició escola-treball i abandonament, orientació i ocupació.
{{ comment.text }}