La recerca va iniciar al febrer i es va exposar aquest dimecres al matí en una jornada de treball i debat amb tècnics municipals dels ajuntaments de la comarca que es va fer a la seu del Consorci.
L’estudi permetrà “fer una radiografia de dalt a baix” d’alguns municipis de la comarca que es prestin voluntaris, va explicar el doctor Xavier Gabarrell, del Departament d’Enginyeria Tècnica. Això inclou l’anàlisi dels fluxos de residus però també econòmics i de generació d’emissions de diòxid de carboni que genera el tractament de residus a la comarca. Per Gabarrell, “no hi ha cap sistema de recollida que sigui més bo o més dolent. Hi ha sistemes eficients i sistemes ineficients”. En aquest sentit, “la tecnologia pot ajudar a l’eficiència però, no necessàriament, millor tecnologia vol dir més eficàcia”, va afegir.
En la jornada d’aquest dimecres, es van exposar diverses iniciatives d’ajuntaments de la comarca: la gestió de residus verds que fa l’Ajuntament de l’Ametlla; el sistema de plataformes de contenidors que s’aplica al centre de Granollers; la recollida amb càrrega lateral i el sistema de gestió directa de l’Ajuntament de Lliçà d’Amunt; la implantació de la recollida lateral a Montmeló, i el sistema porta a porta de l’Ajuntament de Sant Antoni de Vilamajor. Josep Maria Tost, director de l’Agència de Residus, va obrir la jornada.
{{ comment.text }}