El forn de Can Busquets tancarà aquest dilluns la botiga que va obrir a la Porxada, al centre de Granollers, l’agost de 2019. L’impacte de la crisi derivada de la Covid-19 i les mesures restrictives de l’activitat del sector de la restauració han portat l’empresa a fer una passa enrere i tancar la botiga amb espai de degustació que van situar al local de la centenària Pastisseria Torres, que havia tancat un parell de mesos abans.
La pandèmia va esclatar quan feia tot just mig any que havien obert a la Porxada. “Al principi anàvem a més. La gent parlava de nosaltres i cada cop teníem més clients”, comenta Gerard Panisello, responsable del projecte. Però l’evolució va quedar frenada. “El projecte estava pensat per omplir la sala i tenir la terrassa i això ara és impossible.”
Van renegociar a la baixa el preu del lloguer i van anar prenent altres mesures però, finalment, han decidit tancar. “No veiem que hi hagi una solució en un o dos mesos. El 2021 potser serà una mica millor que el 2020 però no serà suficient”, comenta Panisello, que també explica que han tingut una davallada de les vendes que feien a altres botigues a través d’un distribuïdor. “La part més dura és la dels treballadors”, admet.
Amb el tancament del forn de la Porxada, redueixen la plantilla de deu a tres persones. Perquè Can Busquets, que va néixer l’any 1977 a l’Ametlla, no tanca: mantenen la botiga situada al número 3 del carrer Nicaragua, a la Font Verda, on també van instal·lar l’obrador de pa i pastisseria ecològica l’any 2005. A més, ampliaran força l’horari: passaran d’obrir dues tardes –dimarts i dijous– a fer-ho de dilluns a divendres matí i tarda i el dissabte al matí.
“La gent que fa temps que coneix el nostre producte sabem que vindran i aquest temps també ens ha permès donar-nos a conèixer a més gent que esperem que també s’animin a pujar al carrer Nicaragua i seguir-nos comprant”, indica Panisello, que confia que la situació millori per poder anar reincorporant els treballadors. Tampoc no descarta, en un futur, poder recuperar el projecte de tenir una botiga al centre.
Un sector amb dificultats per la Covid-19
Per a David Vázquez, president del Gremi d’Hostaleria, les cafeteries pateixen especialment les restriccions horàries perquè el negoci es basa en un degoteig constant de clients que ara queden tallats a mig matí i no existeixen a la tarda perquè no es poden obrir ni les sales ni les terrasses. “Necessiten públic durant tot el dia i si no el tenen, els condemnes al tancament.”
{{ comment.text }}