El govern prepara un decret per protegir l’espai del Montseny exclòs per la sentència del Suprem

El govern de la Generalitat prepara un decret per protegir les 1.700 hectàrees excloses del Parc Natural del Montseny per la sentència del Suprem.

El decret de la Generalitat donarà cobertura a les 1.700 hectàrees que el pla especial de 2008, anul·lat ara pel Tribunal Suprem espanyol, va incoporar a l’àmbit de protecció. Ho ha explicat aquest dimarts a la tarda, Jesús Calderer, diputat adjunt d’Espais Naturals, que s’ha reunit amb representants dels 18 ajuntaments que formen part del Parc Natural del Montseny.

Calderer ha traslladat un missatge de tranquil·litat als representants municipals aplegats a la Masia Mariona, a Mosqueroles, seu administrativa del Parc Natural. “Volìem donar explicacions sobre una problemàtica greu que se’ns ha generat”, ha dit. Amb tot, assegura que el pla de 1977, que serà el que estarà el vigor ara, el cos legislatiu generat en els darrers anys i proteccions com les de la Xarxa Natural 2000 i la Reserva de la Biosfera donaran cobertura a l’espai natural del Montseny. “Hem transmès una missatge de tranquil·litat. El Montseny no queda desprotegit”, ha ressaltat a la sortida de la trobada.

A la trobada, també hi ha participat un tècnic de la direcció general de Medi Natural del Departament de Territori i Sostenibilitat.

La Diputació també s’ha ofert per donar assessorament tècnic a aquells ajuntaments que el necessitin.

LA SENTÈNCIA

El Tribunal Suprem ha decidit anul·lar el pla especial de protecció del Parc Natural del Montseny per un problema en la tramitació. L’alt tribunal espanyol entén que s’hauria d’haver fer un procés d’avaluació ambiental públic que no es va fer perquè Diputació i Generalitat van entendre que la normativa és un pla territorial sectorial i, per tant, havia de passar per aquest procés, tal com va avançar EL 9 NOU.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 104 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't