La presentació l’han encapçalat Alba Barnusell, regidora de Comunicació i primera tinent d’alcalde, Josep Maria Codina, director del MAC, Josep Maria Martí, director de l’Observatori de la Ràdio a Catalunya (GRISS-UAB), Jordi del Río, director general de Mitjans de Comunicació de la Generalitat, Francesc Pena, conseller delegat de la Xarxa Audiovisual Local i Josep Mayoral, alcalde de Granollers.
Basté i Terribas analitzaran com afecten els nous formats com els podcasts en els programes de ràdio convencionals. Borràs, compartirà taula amb els consultors de comunicació Míriam Hatibi i Marc Argemí i amb l’expert en Internet, Josep Maria Ganyet, per analitzar la incidència de les fake news a Internet. Altres noms reconeguts que que conformen el programa de l’edició d’enguany són els periodistes Salvador Alsius i Miquel Pellicer i l’expert en negoci digital Genís Roca.
Aquest any, el MAC posarà especial atenció en el món de la ràdio amb una jornada específica titulada Podcast IN/OUT. Nous territoris de l’àudio digital i centrada en el fenomen dels podcasts, les publicacions digitals periòdiques que es poden descarregar d’internet i que estan dictant noves pautes de consum. També s’analitzarà com està afectant la situació política i social en el sector audiovisual. I ho farà des d’una perspectiva de gènere.
Un altre dels eixos que es tractarà al MAC seran les noves narratives audiovisuals. D’una banda, s’explicaran les interioritats i les estratègies de promoció d’algunes de les sèries més exitoses del panorama espanyol actual. Tot plegat reforçat amb un minicurs transmèdia impartit per un representant de Guionistes Associats de Catalunya.
Drons i Realitat Virtual: més de 40 empreses a Fira MAC
Més de 40 empreses, emissores i institucions participaran a Fira MAC en alguna de les seves modalitats. Una zona que tornarà a tenir un espai per mostrar les últimes novetats en Drones i en Realitat Virtual. En aquest últim cas, comptarà amb la presència de l’empresa catalana Broomx, que ha desenvolupat una tecnologia pionera capaç de reproduir contingut immersiu i realitat virtual sense necessitat d’utilitzar ulleres ni pantalles ni projeccions.
Tot i que totes les sessions del MAC són obertes i gratuïtes a tota la ciutadania en general, l’Open MAC és l’aposta més popular del certamen i enguany comptarà amb la participació d’una entitat granollerina: Fantàstik Granollers. El gènere fantàstic s’apoderarà del MAC durant el vespre de dimecres, quan es projectaran curtmetratges multipremiats internacionalment a festivals especialitzats com els de Sitges o Brusel·les, i s’aprofitarà per reflexionar sobre el present i el futur d’aquest gènere cinematogràfic. En darrer terme, el certamen continua renovant la seva aposta pionera per les narratives transmèdia, convocant la sisena edició del Concurs de Guió de Projectes Transmèdia. Alhora, reafirma la seva col·laboració amb el Festival de Cinema Fantàstic i de Terror de Granollers a través d’una dotació econòmica destinada al Premi del Jurat del Curtàstik, el concurs internacional de curtmetratges que configura la secció competitiva d’aquest festival.
{{ comment.text }}