El procés per declarar el municipi de Sant Antoni de Vilamajor com a lliure de caça està en mans dels propietaris de les finques que formen part de l’Àrea Privada de Caça que haurien de sol·licitar-ne l’exclusió. Ho explica el regidor Ferran Calvera, del Partit de les Urbanitzacions de Sant Antoni (PUSA). “Tot és voluntat dels propietaris”, diu el regidor. Sense la seva acceptació “és impossible”, afegeix.
A partir d’aquesta petició, la competència final és del Departament d’Agricultura. Una altra alternativa passaria per declarar tot el municipi com a zona de seguretat, com ja ho són altres poblacions com l’Ametlla, Granollers o Lliçà de Vall. Això implica la prohibició de la caça, que només es pot practicar amb autoritzacions puntuals quan es detecten danys. La declaració de zona de seguretat també l’ha de fer el govern.
Fa un any, l’Ajuntament de Sant Antoni va aprovar una moció per declarar el municipi lliure de caça. La proposta es va traslladar a la Generalitat però la tramitació està en “un carreró sense sortida, tot està aturat”, lamenta l’exregidora de Medi Ambient, Monste López. La moció preveia la prohibició de caçar però obria la porta a fer batudes de senglars o tudons si les poblacions són considerades una plaga per donar seguretat als propietaris. A l’agost, el ple va rebutjar, per unanimitat, una moció de suport a la caça, que es va presentar a proposta de la Societat de Caçadors, informa Joan B. Mauri.
{{ comment.text }}