El Suprem ratifica la il·legalitat del procés de venda dels terrenys on es va fer el Decathlon de Mollet

L’Ajuntament havia presentat un recurs a la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya

El 9 Nou
08/04/2018
Mollet del Vallès

El Tribunal Suprem ha ratificat la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya (TSJC) que va anul·lar el procés de venda de la parcel·la municipal de 7.500 metres quadrats, al sector de la Vinyota de Mollet, l’any 2008, on es va construir la gran botiga de la cadena Decathlon. L’Ajuntament de Mollet, l’empresa Decathlon Espanya i la societat municipal Mollet Impulsa van presentar un recurs de cassació al Suprem, però l’alt tribunal no l’ha admès a tràmit.

En una providència de la Sala del Contenciós Administratiu-Secció Primera del Suprem, amb data del 30 d’octubre de l’any passat, a la qual ha tingut accés EL 9 NOU, el tribunal justifica la no admissió a tràmit del recurs “per manca d’interès cassacional objectiu per a la formació de la jurisprudència”.

La desestimació del recurs comporta que la sentència inicial del TSJC és ferma i, ara, aquest tribunal retorna les actuacions al Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona, que va jutjar inicialment el cas, per tal que l’executi.

Fonts de l’Ajuntament de Mollet han explicat que, en aquests moments, s’està valorant jurídicament, amb els assessors de la societat municipal, quines són les següents accions a dur a terme, atès que l’empresa que va interposar el recurs no reclamava la titularitat de la finca i la sentència desestima la petició d’indemnització que va sol·licitar la mateixa empresa.

El cas va començar l’any 2008, quan l’Ajuntament de Mollet, a través de la societat Promosol, va adjudicar a Decathlon Espanya, la finca per un preu de 6,2 milions i va desestimar l’altra oferta, presentada per Eurocarat, SL, tot i que n’oferia 8,5. Eurocarat va presentar recurs contenciós administratiu que, en primera instància, el Jutjat Contenciós Administratiu número 12 de Barcelona va rebutjar.

L’empresa va recórrer al TSJC, que va rectificar la primera sentència i va determinar que l’oferta presentada per Decathlon Espanya no s’hauria d’haver admès perquè va incloure unes condicions suspensives que infringeixen la Llei de Contractes. Segons el TSJC, les condicions que posava Decathlon no suposaven millores o solucions alternatives “sinó exigències addicionals imposades pel licitador, que excedeixen, clarament, de les previsions contingudes a les bases”.

Decathlon exigia un accés directe a la finca, la realització d’un d’estudi geotècnic del terreny que ratifiqués el resultat d’unes cales fetes amb anterioritat i la retirada d’una torre d’alta tensió. Per tot això, el TSJC reconeix el dret d’Eurocarat a obtenir l’adjudicació del contracte.

Segons la sentència, Eurocarat només tindria dret a rebre una indemnització en el cas que l’Ajuntament, en el tràmit d’execució de sentència, no pugui modificar la decisió presa l’any 2008. De fet, la mateixa Eurocarat, en la seva reclamació, posa en dubte que es pugui executar la sentència. Quan Eurocarat optava a la compra de la parcel·la, anunciava la futura construcció d’una botiga de Mediamarkt i aquesta cadena va obrir un establiment, només un any després, al sector Iveco, de Parets.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 411 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't