L’atur registrat ha marcat el mes de juny el primer descens al Vallès Oriental en el que es porta d’any. Ha estat un descens mínim, de 76 inscrits, però és una novetat si es té en compte que s’acumulaven increments des del mes de novembre passat i que la pèrdua d’ocupació s’havia intensificat entre març i maig, coincidint amb les mesures més restrictives de l’estat d’alarma.
La desescalada també ha arribat a la descoupació, però la recuperació del mes de juny -un mes en què habitualment l’ocupació es recupera- és del tot insuficient per pal·liar els llocs de treball perduts durant l’alerta sanitària, amb increments de l’atur de gairebé 5.000 persones en tres mesos.
La pandèmia és la causa de fons de la important pèrdua de llocs de treball a la comarca, però la tendència venia d’abans. L’atur no baixava a la comarca des del mes de novembre passat i, si es fa la comparació amb el mes de juny de l’any passat, hi ha fins a 6.200 aturats més.
De les xifres de l’últim mes destaca que el Vallès Oriental ha aconseguit reduir, encara que sigui mínimament, l’atur, mentre que a la resta de Catalunya, i sobretot a la demarcació de Barcelona, encara es registren creixements. A més, l’increment respecte a les xifres de fa un any és més moderat a la comarca (un 30% de creixement) que a la resta de Catalunya (un 35% d’increment).
El comportament de l’atur del mes de juny al Vallès Oriental ha estat marcat per una evolució més favorable a l’àrea del Baix Vallès, amb Mollet al capdavant. A l’àrea de Granollers, l’evolució ha estat més desigual en funció de cada municipi.
{{ comment.text }}