Els Mossos fan formació als equips directius dels centres educatius per detectar casos de radicalització islamista

Els Mossos d’Esquadra han posat en marxa tres sessions de formació dirigides als equips directius de les escoles i instituts del Vallès Oriental i del Maresme per facilitar als docents eines que permetin detectat possibles casos de radicalització islamista entre els alumnes.


Es fan a l’Institut de Seguretat Pública de Catalunya, a Mollet, i formen part del Procediment de detecció de la radicalització islamista (Proderai) que desenvolupa la policia catalana.
Dijous de la setmana passada, es va fer la primera sessió dirigida a les direccions dels instituts de les dues comarques. Hi van assistir la directora del Serveis Territorials del Departament d’Ensenyament al Vallès Oriental i al Maresme, Carmina Pinya, i el comissari Joan Figuera, cap de la Regió Policial Metropolitana Nord dels Mossos. Pels dies 20 i 27 d’aquest mes, n’hi ha programades dues més per a les direccions de les escoles de primària.
Per Pinya, és important “saber diferenciar una persona que porta unes pràctiques religioses estrictes d’una persona que pot decidir matar en nom del seu déu”. També recorda el paper dels centres educatius per fer que els alumnes amb altres religions se sentin integrats “i no passi com a França, on aquestes persones s’han sentit excloses”, ha exposat a EL 9 NOU. “Quan algú adopta decisions radicals és que alguna cosa passa”, afegeix. En aquest sentit, fa una aposta per aprofitar “la riquesa cultural” que l’alumnat procedent d’altres països pot aportar als centres. “Tindrem una riquesa cultural més gran”.
A finals de febrer, els Mossos ja van fer una sessió formativa orientada a les policies locals de la zona on van participar representants d’una setantena de cossos. La formació també s’ha difós entre funcionaris de presons per detectar possibles casos de radicalització a persones ingressades en centres penitenciaris catalans.

LA PREGUNTA

Laporta ha de destituir Xavi?

En aquesta enquesta han votat 183 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't