Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental

Granollers ajorna ‘sine die’ part de la reforma del polígon Font del Ràdium

La zona que s’atura és la del carrer Severo Ochoa, urbanitzada als anys noranta, més tard que la resta del polígon

L’Ajuntament de Granollers ha aturat el procés de licitació del projecte de reurbanització del carrer Severo Ochoa i de part del camí de Can Ros dels Ocells que formaven part del pla de reforma integral del polígon Font del Ràdium.

Aquesta part de l’obra tenia un pressupost estimat de poc més d’1 milió d’euros que aportaven les empreses de la zona a través de contribucions especials (639.739 euros) i l’Ajuntament (362.515 euros). No hi havia subvenció de la Diputació com sí que té la reforma projectada als carrers Duran i Reynals, Alfred Nobel, Josep Trueta i l’avinguda de l’Autovia de l’Ametlla, que no es veu afectada per la decisió d’aturar el procés de licitació de la part del carrer Severo Ochoa i del camí de Can Ros dels Ocells. De fet, la tramitació de l’adjudicació del concurs públic s’ha de completar en els propers dies amb la idea de començar la reforma durant les primeres setmanes de l’any que ve.

La junta de govern local ja ha aprovat el desistiment de la licitació del contracte d’obres. “És una part que s’havia urbanitzat als anys noranta i que també es va decidir incloure-la amb la voluntat de fer una reforma integral del polígon”, explica Albert Camps, regidor d’Obres i Projectes. Els propietaris del sector, però, van presentar “un nombre elevat d’al·legacions” on mostraven reticències a l’execució de l’obra. En concret, van fer-ho 13 dels 40 afectats, que representen un terç del total.

Un informe municipal admet que l’obra “no acaba de tenir el consens desitjat” entre els propietaris del carrer Severo Ochoa i certifica que el vial “no exigeix de forma immediata l’execució del projecte. Això permet “prendre un temps de reflexió suficient” per trobar l’acord. “Si no es fa ara, es farà d’aquí a un temps”, comenta el regidor.

El projecte d’aquesta obra s’havia aprovat en junta de govern el desembre de 2018 i aquest passat mes de maig es va obrir el procés de licitació. Abans, al ple del febrer, ja es va fixar la imposició de les contribucions especials lligades a l’actuació.

Reforma de la part més antiga

La part de l’obra que sí que s’executarà correspon a la part més antiga del polígon, que és també la que està en més mal estat. Comporta una inversió de 2,3 milions d’euros i compta amb una aportació de 700.000 euros de la Diputació. La resta de diners els aporten l’Ajuntament (437.000 euros) i les empreses a través de contribucions especials (1.179.000 euros). “Tirem endavant la part on és més necessari actuar”, destaca Camps. Una comissió veïnal seguirà els treballs.

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.