El Ple de l’Ajuntament de Granollers va aprovar, aquest dimarts el pla parcial urbanístic del sector 125, una nova zona industrial de 55 hectàrees que se situarà a la zona coneguda com Els Xops, entre l’actual polígon del Coll de la Manya i el Circuit de Catalunya, al límit amb els termes de Lliçà de Vall i Parets. El pla es va aprovar amb els vots a favor de tots els grups, tret d’ERC, que es va abstenir perquè troba a faltar més impuls de l’economia circula i la simbiosi empresarial.
El sector es troba a la serra de Ponent, s’hi pot accedir des de la C-17 i ja estava previst en els planejaments anteriors a l’actual POUM de Granollers. També està recollit en el Pla Territorial Metrpolità de Barcelona de l’any 2010 que el considera una peça clau del sistema productiu de la Regió Metrpolitana, en l’estratègia de reforç i especialització dels polígons industrials al voltant de la c-17.
Fins ara, Granollers disposa de set polígons industrials que ocupen 270 hectàrees, a més del polígon comercial del Ramassar. Els pol´ígons més propers, el de la Font del Ràdium i el del Coll de la Manya, tenen 85 i 67 activitats industrials respectivament.
Un 45% del nou sector es destinarà a espais verds, vials i equipaments i uns 300.000 metres quadrats seran sòl industrial amb un sostre previst de 275.345 metres. De fet, una tercera part d’aques sòl ja està ocupat per activitats preexistents, entre les quals empreses com Brenntag, Sertrans o Ligistock.
Una trentena d’empreses i més de 800 nous llocs de treball
El pla parcial preveu cinc illes industrials, de les quals tres ja es troben parcialment ocupades i en rendiment per les indústries existents. En aquestes illes es construiran noves naus de diverses dimensions.
Es preveu que el sector pugui acollir una trentena de noves empreses i que es generin més de 800 nous llocs de treball. El desenvolupament del pla recau sobre la junta de propietaris que hauran de fer una inversió de 19,5 milions d’euros en costos d’urbanització. Es preveu que les obres comencin l’any que ve.
En el ple d’aquest dimarts, la fins ara regidora d’Urbanisme, Mònica Oliveres, que va renunciar al càrrec al final de la sessió, va dir que es preveu connectar els espais lliures periurbans de la zona, respectant la xarxa de camins i configurant itineraris per a vianants i bicicletes, preservant l’entorn i el paisatge de les dues vessants de la serra de ponent.
El pla preveu serveis tècnics de caràcter mediambiental com els dipòsits per a la reutilització de l’aigua de pluja i per aprofitar l’aigua regenerada per altres usos.
Oliveres va assegurar que la situació dels espais lliures previstos respecten el paisatge i la biodiversitat dels corredors biològics a les dues vessants de la Serra de Ponent, donant continuat a la xarxa de camins, amb l’enllaç del Bosc de Can Ferran i el Torrent de Can Ninou.
El sector s’estructurarà a partir del camí de Parets que és l’actual carrer Isaac Peral i del camí de Can Ferran, actual carrer Julian Rei Pastor, que el connectaran amb les principals infraestructures.
L’estructura de carrers serà mínima, recollint els traçats existents en un esquema en creu que connecta el sector amb el polígon del Coll de la manya, millorant la seva mobilitat i accessibilitat en general.
El pla preveu terrenys per equipaments públics a tocar de la via interpolar del Circuit, al sud de l’àmbit, amb una superfície de 27.435 metres quadrats. Les noves naus s’adaptaran a la topografia del terreny i es faran amb materials i sistemes constructius eficients i sostenibles. I les edificacions preexistents es podran renovar i adaptar les seves instal·lacions.
{{ comment.text }}