El darrer ple de l’Ajuntament de Granollers ha aprovat el Pla d’emergència en situacions de sequera del municipi que contempla un centenar d’accions diferents. N’hi ha de caràcter preventiu, altres previstes per a les fases de normalitat i prealerta –l’actual– i altres que s’activarien en cas d’entrar en fase d’alerta o d’excepcionalitat.
Entre les accions previstes, n’hi ha de relacionades amb la gestió de la demanda i enfocades a la reducció de consums superflus. Per exemple, amb campanyes de conscienciació o amb l’increment de les tarifes.
També hi ha mesures pensades per a la gestió dels recursos hídrics i les instal·lacions com la reducció de la pressió de l’aigua, l’obtenció de recursos alternatius per a l’abastament, la creació de nous pous o l’aprofitament de pous d’aigua no potable per al reg. En aquest sentit, ja s’ha aprovat un projecte per estendre la xarxa municipal de reg fins als parcs del Lledoner i de Ponent, a la zona nord de la ciutat.
216 litres per habitant i dia
El document recull els consum de 2017, 2018 i 2019 a la ciutat incloent els de diferents usuaris: domèstics, comerços i indústries. Actualment, el consum mitjà a Granollers és de 216 litres per habitant i dia, inferior als 250 litres per habitant i dia que es fixa com a màxim en situació d’alerta.
Actualment, al Vallès Oriental ja hi ha quatre municipis en alerta per la situació de sequera.
{{ comment.text }}