Granollers ofereix els vells jutjats al Consell Comarcal en un intercanvi de locals

El Consell Comarcal del Vallès Oriental va començar a funcionar l’any 1989 en una planta baixa del carrer Roger de Flor de Granollers. Al cap d’uns anys es va fer petit i l’aleshores president Josep Serratusell, va traslladar-lo a un edifici del carrer de Ricomà de Granollers.

El 9 Nou
19/09/2016
Granollers

La casa era gran i de propietat, però amb el pas dels anys s’ha anat quedant petita. Perquè, a més de ser una entitat amb vida pròpia, té moltes competències delegades i molts treballadors que en aquelles instal·lacions ja estan massa justos.

Per això, el govern actual del Consell Comarcal que presideix David Ricard, alcalde de Vallromanes, ha començat a donar veus per aconseguir una nova seu que s’adeqüi més a les seves necessitats actuals. I a Granollers mateix ha trobat una oferta interessant: el vell edifici dels jutjats, a l’avinguda del Parc, al centre mateix de la ciutat. Aquest edifici és propietat de l’Ajuntament de Granollers després que Justícia els cedís a la ciutat en obrir els nous jutjats del carrer Josep Umbert, l’any 2009. Però només el pot destinar a equipament públic. Per això, el govern de Josep Mayoral va pensar que una bona oferta seria un intercanvi: el Consell Comarcal es traslladaria als antics jutjats i, a canvi, l’Ajuntament es quedaria amb les actuals dependències del Consell, al carrer de Ricomà, per portar-hi serveis.

Ara la paraula la té el Consell, que ja ha rebut l’oferta. A favor del local dels jutjats hi juga que l’edifici els arriba sense cost –només intercanvi–, té més de 3.000 metres quadrats més semisoterrani, de manera que és suficientment gran per encabir-hi tot el que necessiten. D’altra banda, en ser al mig de Granollers els dóna una gran visibilitat i, a més a més, té un aparcament públic gran a tocar i l’estació d’autobusos just al davant. Però també hi ha aspectes que juguen en contra i que tenen a veure, sobretot, amb l’elevat cost de fer la remodelació de l’edifici tancat des de fa set anys per adaptar-lo a les necessitats del Consell i a les normatives actuals que regeixen instal·lacions com aquesta obertes al públic.

En les properes setmanes el Consell haurà de decidir si li interessa o no l’intercanvi i fer números per veure com aconsegueixen el finançament per afrontar les obres. A més a més, i com que el consideren excessivament gran pel que necessiten, intenten buscar algun altre ens públic perquè es quedi una planta sencera o una part de l’edifici per fer més possible l’operació.

En saber-se que el Consell buscava un edifici nou es van donar veus i, a més d’aquesta de Granollers, els van arribar almenys dues ofertes més. Una a la zona de Can Borrell de Mollet, en un edifici de propietat municipal, i una altra en un terreny de la mateixa plaça de l’Ajuntament de les Franqueses del Vallès. Però aquestes ofertes comportaven deixar la capital de la comarca, per la qual cosa guanya pes l’oferta de l’Ajuntament de Granollers.

El vell edifici dels jutjats forma part del complex de la plaça Barangé, que l’equip de govern de Granollers vol remodelar. Ara mateix ja hi ha una empresa que va presentar idees que s’hauran d’anar concretant en els propers mesos.

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't