Granollers reuneix per tercer any destacats activistes en la defensa dels drets humans

Un grup de destacats activistes explicaran, aquesta setmana a Granollers, en primera persona la seva lluita en defensa dels drets humans a través de la lluita contra la pobresa, el suport als refugiats o contra la violència als barris.

El 9 Nou
03/10/2016
Granollers

Són els convidats en la tercera edició del Programa de Ciutats Defensores dels Drets Humans.

Els convidats d’aquesta tercera edició, que procedeixen de Síria, Palestina, Ruanda, el Brasil, Colòmbia, Honduras, Uganda, el Perú i la Xina, participaran en activitats a les escoles de la ciutat per apropar la seva experiència als alumnes de la ciutat.

L’activitat central a Granollers es farà dimecres, 5 d’octubre, al Museu de Granollers, on el metge psiquiatre palestí Essam Daod –fundador de l’organització Humanity Crew– i la periodista siriana Zaina Erhaim oferiran una conferència basada en la seva tasca de suport als refugiats que fugen dels conflictes al Mediterrani.

El programa portarà els activistes a 15 poblacions catalanes, i en el cas de Granollers, faran xerrades a les escoles Víctor Ochen, un ugandès fundador d’una entitat d’ajut a nenes violades i nens mutilats per la guerra, Vadelia Paulino, que treballa contra la pobresa i la violència en barris marginals del Brasil; Jeison Castaño, activista per la cau a Colòmbia, i Òscar Camps, Català de l’Any 2015 per la seva tasca de rescat de refugiats al Mediterrani.

EXILI SIRIÀ

El drama de la crisi humanitària desencadenada pels conflictes bèl·lics és l’eix de l’exposició fotogràfica “Síria camí de l’exili”, que fins al dia 9 d’octubre es pot veure a la plaça de la Corona de Granollers. La mostra consta de 24 imatges preses pel fotoperiodista David González. L’autor de les imatges va acompanyar diferents grups de persones refugiades al llarg de l’anomenada “ruta dels Balcans” entre els mesos de gener i març d’aquest any. El recorregut els portava des de l’illa grega de Lesbos fins a les fronteres de Macedònia, Sèrbia, Croàcia, Eslovènia i Àustria. Les paraules dels refugiats en diferents trams i moments del viatge construeixen, amb les fotografies, un relat d’aquest recorregut, marcat per la por, el camí, l’espera i el futur.

LA PREGUNTA

Creu que la literatura ha de ser obligatòria a Batxillerat?

Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't