L’Ajuntament de Granollers impulsa la redacció d’un pacte municipal per la llengua. Ja ha constituït una comissió formada per representants de tots els grups municipals –PSC, ERC, Junts, Ciutadans i Primàries–, els regidors de les àrees d’Educació, Joventut, Acollida i Promoció Econòmica; Roser Tintó, tècnica del Centre de Normalització Lingüística, i Carme Expósito, tècnica de llengua i cohesió social (LIC) del Departament d’Educació, i una representant d’Òmnium Cultural.
La regidora i directora del Centre de Normalització Lingüística del Vallès Oriental, Pietat Sanjuán, coordina el procés de confecció d’aquest document, que es preveu que estigui enllestit abans de final d’any.
La iniciativa s’ba presentat aquest dijous a la tarda en un acte a la biblioteca de Roca Umbert amb una xerrada de Francesc Xavier Vila, secretari de política lingüística de la Generalitat, que ha presnetat el Pacte Nacional per la Llengua, que també està en fase de redacció a partir d’un procés de participació ciutadana que acaba aquest setembre.
Per l’alcaldessa, Alba Barnusell, el Pacte Municipal per la Llengua ha de fixar “accions concretes i compromisos concrets” i ha de ser “el full de ruta per a l’ús del català en tots els àmbits de la vida quotidiana a la ciutat”. Perquè “la pervivència del català es fa a través de l’ús social que en fem.”
Sessions de debat
Sanjuán ha destacat la importància d’elaborar el document amb participació. “No s’ha de fer des d’un despatx”, va dir. I a partir del consens. En aquest sentit, va agrair “la voluntat de participar-hi” de tots els grups municipals sense excepció.
Per materialitzar-ho, la comissió promourà aquests propers dies espais de participació i debat amb col·lectius diversos: una amb alumnes de quart d’ESO, una amb entitats, una amb el món socioeconòmic i una altra amb entitats veïnals i socials.
{{ comment.text }}