Edició Osona i Ripollès

Tria la teva edició predeterminada

Edició Vallès Oriental
Si aquest Nadal vols vendre per internet, ara pots fer-ho! Registra't a comprapropera.cat
 

Les reivindicades obres d’ampliació i millora del parc de Bombers de Granollers ja estan en marxa. Des de fa unes setmanes, els operaris ja treballen en la construcció d’un nou edifici d’uns 300 metres quadrats annex a l’actual parc per la banda del carrer Marconi.

L’ampliació acollirà el gimnàs, una aula, uns lavabos, un magatzem, un espai de taller, una habitació per a la rentadora i l’assecadora i una zona per a l’assecat dels equips personals d’intervenció (EPI), a la planta baixa. A la planta superior, hi haurà l’espai per guardar els EPI i una terrassa on s’hi col·locaran els aparells tècnics de climatització. L’aula tindrà sortida directa cap a la zona de pràctiques.

Les obres, que està previst que acabin al mes de juny, també implicaran millores a la cotxera, que s’ampliarà uns metres –ocuparà la zona on ara hi ha el taller, el gimnàs i l’habitació dels EPI– i això permetrà obrir una cinquena porta.

D’aquesta manera, cada vehicle de la dotació del parc tindrà una porta per entrar i sortir i no se n’haurà de compartir una com passa ara amb quatre. La coberta també es renovarà i es faran altres intervencions com la substitució dels baixants de l’aigua de la pluja, que encara són de fibrociment. De manera complementària al projecte, ja s’han eixamplat 50 centímetres cadascuna de les quatre portes actuals per facilitar l’entrada i sortida dels vehicles.

En la darrera part dels treballs –a partir de l’abril– s’actuarà en la millora de l’actual edifici del parc. Es farà un nou vestidor per a homes amb lavabos i dutxes a la zona on hi ha l’espai que ara es fa servir com a aula però on també es fan els brífings del matí o es col·loquen els armaris dels auxiliars forestals que treballen a l’estiu. També es farà un nou vestidor femení –més gran– amb lavabos i dutxes amb capacitat per a tres bomberes.

El projecte inclou millores a l’actual vestidor masculí i als lavabos i urinaris existents. A la planta baixa, es resituaran el despatx del cap de parc i el cap de guàrdia perquè tinguin llum natural amb l’obertura d’una nova finestra a la façana. La sala de control guanyarà uns metres. En aquesta part de l’edifici, es farà una nova coberta damunt de l’actual per millorar l’aïllament tèrmic just a la zona on hi ha els dormitoris.

Els treballs s’executen sense interrompre el funcionament del parc. Sí que implicarà la pèrdua del gimnàs mentre durin les obres i algunes incomoditats per als bombers perquè es col·locaran uns contenidors al pati per guardar els EPI, en aquesta primera fase a partir del gener. En la segona part de les obres, es col·locaran contenidors a la cotxera, on hi haurà de manera provisional els vestidors, la cuina i el menjador, despatxos i el control.

“És un plantejament per buscar la màxima comoditat dels bombers dins de les molèsties de tenir una obra a casa”, comenta Vicenç Devesa, cap del parc de Bombers de Granollers. Considera que amb les obres “quedaran unes instal·lacions apanyades”. “És una reforma, no és un parc nou però guanyarem espai i en qualitat de vida.”

 

Comentaris

Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}
    {{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't

Digues la teva

Fes-nos arribar suggeriments, notícies, esmenes...

Esmenes
Fotografies
Cartes al director
Altres
Puja un fitxer

El formulari s'ha enviat correctament. Moltes gràcies.