VIATGE AL FONS DE LA COVID
Jordi Ambrós, de 47 anys, dirigeix la discoteca La Farra, que va obrir el 2005 amb el nom de Mad. El 2018 es va reformar i va passar a ser la sala Glam, dins de la qual hi ha La Farra. Treballa des dels 18 anys en el món de la nit.
Em pot aclarir per què la discoteca es diu La Farra, però també Glam?
De fet, amb el Glam fèiem quatre festes a l’any de música dels vuitanta. Això ho organitza Glam, perquè vam començar fent discoteca per a gent més gran. Llavors ens vam reinventar i ens vam posar el nom de La Farra per a la gent més jove. Per exemple, aquest cap de setmana hem treballat amb La Farra, però aquest dilluns, vigília de festiu, serà el Glam.
Quan de temps han estat tancats?
Divuit mesos. Ens van deixar obrir dos caps de setmana aquest estiu i durant l’any passat en vam obrir quatre. La resta, tancat.
Imagino que haurà estat molt dur.
Molt. Ho hem passat molt malament. I jo sort que tinc aquest restaurant [El Cau] i he pogut anar fent, però hi ha companys meus que han hagut de plegar, que han hagut de traspassar el negoci perquè no han pogut pagar els lloguers.
Han tingut ajudes.
N’hem tingut, però no han estat suficients. Al final, les despeses se’t mengen i una empresa tancada durant tant de temps i amb ingressos zero és molt difícil d’aguantar.
Com ha pogut passar tot aquest temps?
Jo vaig haver d’acomiadar tothom. Els vaig dir que això anava per llarg… Per sort, la gent que treballa en el món de la nit, no només té aquest ofici. En tenen un altre. Llavors ho compaginen.
Com s’ho van prendre?
Tothom ho va entendre. I ara els he tornat a recuperar tots.
Vostè forma part d’alguna patronal del sector?
Sí, estic a Fecalon, la Federació Catalana de Locals d’Oci Nocturn. Ells ens han ajudat molt. Són els nostres portaveus i han estat en les negociacions amb la Generalitat, amb el Procicat, amb Salut… Ens hem manifestat, els hem donat suport, hem fet força tots junts…
Per les declaracions dels seus representants, fa la sensació que s’han sentit tractats injustament.
Be. Sempre som els més malvistos. Vam ser els primers a tancar i els últims a obrir. Ens podien haver donat peixet una mica abans… D’acord que hi ha una pandèmia, però ja fa uns mesos que es podria haver treballat i no ens han deixat. Amb tot el que obrirem ara. Amb el pas Covid i amb les restriccions.
Com ha adaptat el local per complir els requisits?
Són les que ens marca el Procicat. Hem obert amb el pas Covid, amb la mascareta posada, amb el gel hidroalcohòlic repartit per la sala… I el 70% d’aforament.
Quin aforament té la sala?
Cinc-centes persones.
Què espera d’aquesta reobertura?
Jo crec que, d’ara endavant, funcionarem. La gent en té moltes ganes.
Hi haurà gent que no podran entrar si no estan vacunats.
Sí. Haurem de fer una mica de psicòlegs i de policies, però jo crec que funcionarem. I de mica en mica, a veure si aconseguim anar eliminant els botellots i que la gent vagi tornant a la sala. Anar tractant bé el client i que vinguin aquí i s’ho passin bé.
Es posarà fi als botellots?
Crec que es reduiran perquè si obrim tots la gent es reparteix i els amics tiren. I quan arribi el fred, es reduirà encara més.
Quin perfil de client tenen?
De 18 a 27 aproximadament. En el Glam entrem en la franja de 40 cap amunt.
Seran estrictes amb la mascareta i la resta de restriccions?
Ho intentarem, però a vegades és molt difícil. Al final, la gent ja sap el que ha de fer. La gent n’ha de ser conscient perquè, si no, també és molt pesat, de cara al client, estar-li tota l’estona a sobre.
{{ comment.text }}