Una cinquantena de professionals, empresaris i tècnics del sector de la construcció dels municipis de l’àmbit de la Reserva de la Biosfera del Montseny han participat aquest dimarts en una jornada sobre bioconstrucció i sostenibilitat en les obres que s’ha fet a Breda, a la Selva.
En la jornada, s’ha presentat l’estudi Materials sostenibles de la reserva de la biosfera del Montseny a càrrec de Marina Trepat, tècnica del Parc Natural, i Gabriel Barbeta, d’Ecoarquitectura. També s’ha aportat experiències de construccions fetes amb criteris de sostenibilitat a l’àmbit del massís. Entre d’altres, un habitatge bioconstructiu a Sant Esteve; el bloc Bioterre a Sant Esteve de Palautordera i altres projectes de Sant Pere i Tagamanent.
Aquest treball pretén esbrinar els recursos i els materials locals que poden ser d’interès per al sector de la construcció i de la rehabilitació d’edificis. Recull materials que es poden trobar en un radi inferior a 25 quilòmtres i els de quilòmetre 0 procedents de l’entorn local. S’hi inclou la fusta, la calç, la pedra, la terra o alguns residus industrials que també poden tenir aplicacions pràctiques en el sector de la construcció.
Per Joana Barber, directora de la Reserva de la Biosfera del Montseny, una de les funcions d’aquesta figura és promoure un creixement econòmic i humà sostenible des dels punts de vista sociocultural i ecològic.
{{ comment.text }}