La consellera de Salut, Alba Vergés, posa com a “exemple” a seguir el model de rehabilitació i fisioteràpia que aplica l’Hospital de Sant Celoni en el camp de l’atenció primària. El centre focalitza l’atenció en tres problemes de l’aparell locomotor (l’espatlla, la lumbàlgia i el genoll), de manera que millora les opcions d’actuar “de forma precoç i reduir de manera significativa les derivacions al traumatòleg i als equips de rehabilitació ambulatòria”, ha destacat la consellera.
Vergés ha avançat que aquest és un model que el Departament de Salut vol “exportar” a altres punts del país per “acostar la rehabilitació als equips d’atenció a primària”. De moment, l’experiència ja s’ha ampliat a altres zones de la Regió Metropolitana Nord del Departament de Salut, que ara es troben en fase d’avaluació dels resultats.
Vergés, que ha visitat el servei de rehabilitació i fisioteràpia de l’Hospital de Sant Celoni acompanyada de responsables del centre sanitari, ha destacat la importància de posar un servei de fisioteràpia quan el problema és incipient i es pot ajudar els pacients perquè no arribin al servei de rehabilitació amb la situació agreujada.
Col·laboració amb l’Hospital de Granollers
La consellera també ha posat com un “exemple ambiciós a seguir” l’aliança que l’Hospital de Sant Celoni manté amb l’Hospital de General de Granollers. Aquest treball conjunt permet al centre hospitalari de Sant Celoni oferir un servei únic de cirurgia general, una coordinació unitària de rehabilitació, anestèsia i psicogeriatria; una col·laboració amb pneumologia, urologia, neurologia, reumatologia, oncologia, cirurgia vascular i hematologia.
La col·laboració propicia una col·laboració mútua entre els dos centres, en la qual l’Hospital de Sant Celoni ofereix al de Granollers agilitzar les intervencions majors i menors ambulatòries fent algunes intervencions.
{{ comment.text }}