La Garriga treballa per fer la recollida porta a porta a partir de març

Només la recollida de vidre se seguirà fent amb els contenidors a la via pública

El 9 Nou
10/08/2021
La Garriga

L’Ajuntament de la Garriga treballa per aplicar la recollida porta a porta a tot el municipi a partir de març de 2022. El consistori té en marxa el procés administratiu per trobar l’empresa que farà aquest servei. Les interessades poden presentar ofertes fins a primers de setembre. L’objectiu és tancar la contractació durant l’octubre i formalitzar-ne l’aprovació en el ple d’aquest mateix mes o, a tot estirar, al de novembre.

A partir d’aquí, “caldrà un termini de tres o quatre mesos perquè l’empresa pugui comprar el material, adequar l’àrea d’emergència…”, explica la regidora de Via Pública, Neus Marrodán. Admet que passar de la recollida amb contenidors –només quedaran els de vidre al carrer– a la recollida porta a porta és “un repte” i “una aposta difícil”. Però “creiem que la població està preparada” i que “hi ha una conscienciació cívica important” dels veïns per aconseguir que sigui un èxit. A més, “som un municipi prou compacte per poder-ho fer”, apunta.

Durant la tardor, es faran sessions participatives i de treball amb tots els sectors i s’acabarà de perfilar el sistema que preveu tres dies de recollida de la brossa orgànica (dimecres, divendres i diumenge), dos dies d’envasos (dimecres i diumenge), un de paper i cartró (divendres), un de rebuig (dilluns) i quatre de compreses i bolquers (dilluns, dimecres, divendres i diumenge).

Hi haurà dues zones –la urbanització dels Tremolencs i el sector del carrer Montserrat Roig– on la recollida es farà en unes àrees tancades amb contenidors on només podran accedir els veïns identificant-se amb una targeta. També es preveu una única àrea d’emergència al costat de la deixalleria.

Els contenidors que cada habitatge tindrà per treure la brossa també estaran dotats d’un xip que identificarà l’usuari per portar un control de les incidències. El contracte també preveu reforçar la deixalleria mòbil i la recollida selectiva al mercat dels dissabtes.

Per Marrodán, el porta a porta permetrà millorar les xifres del reciclatge al municipi. “Hi ha tones i tones de rebuig barrejades amb orgànica”. També controlar millor la despesa que representa el tractament del residus. Recorda que en els darrers cinc o sis anys, han hagut d’“augmentar el pressupost dedicat a la recollida de residus per pagar el que es gestiona malament”. “Ara no saps fins a final d’any quan et costa la gestió dels residus. El porta a porta permet un major control econòmic en la gestió dels residus.”

LA PREGUNTA

Està d’acord que els ajuntaments incorporin l’ús del català als requisits per adjudicar contractes públics?

En aquesta enquesta han votat 103 persones.
Comentaris
Encara no hi ha comentaris en aquesta entrada.

    {{ comment.usuari }}{{ comment.data }}
    Comentari pendent d'aprovació

    {{ comment.text }}


Fes un comentari

Comentant com a {{ acting_as }}.

{{ success }}

Per fer un comentari has d'estar identificat com a usuari.
Entra o registra't