La planta que el grup Idilia Foods ha construït a Parets per centralitzar en un sol complex industrial total la producció ja fa els primers passos. El grup alimentari sorgit de l’escissió de l’antiga Nutrexpa ja elabora en aquesta nova planta un dels seus productes estrella, Nocilla, que aquest any celebra el 50è aniversari al marcat i que estrena nova fórmula amb menys matèries grasses.
La nova planta ha convertit el centre de producció de Parets en un complex industrial de 30.000 metres quadrats, després que la companyia hagi invertit 15 milions d’euros a incrementar la superfície en 11.000 metres quadrats. La construcció de la nova planta permet que Idilia incrementi la capacitat productiva i logística, introdueixi millores d’eficiència i disposi d’un nou centre d’R+D. La planta ja està en funcionament, tot i que no s’espera que estigui a ple rendiment fins d’aquí a uns mesos.
La posada en funcionament de la planta construïda a Parets, a tocar de les instal·lacions que la companyia ja tenia per a a la fabricació del popular cacau en pols Cola Cao, suposa el trasllat de l’activitat que fins ara portava a terme a Montmel. Nutrexpa, convertida ara en Idilia, va adquirir l’any 2002 les marques Nocilla i Mesura, que llavors pertanyien al grup holandès Unilever. L’operació també incloïa la planta de l’antiga Starlux, creadora de la marca de crema de cacau, a Montmeló. Aquesta planta quedarà ara aturada en espera de nova activitat.
El trasllat suposa un increment de plantilla a la planta de Parets, on fins ara hi treballaven un centenar de persones. S’hi afegiran la cinquantena de treballadors de Montmeló, per completar una plantilla de 150 persones. La firma va mantenir durant l’exercici passat la facturació per damunt de 170 milions d’euros.
Nova recepta de Nocilla
La posada en funcionament de la planta de Parets ha propiciat que Idilia comenci a fabricar la coneguda crema de cacau Nocilla amb una nova recepta que substitueix l’oli de palma en tots els productes de la marca per un oli de gira-sol que, segons la companyia, manté inalterat el gust.
La nova recepta suposa una reducció de més del 40% de greixos saturats en el perfil nutricional del producte. L’empresa ja havia innovat en un sentit semblant amb la Nocilla 0% que va presentar a l’última Fira Alimentària
{{ comment.text }}